Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

HTML nedir? Resimli Anlatım

19.08.2019
389
A+
A-
HTML nedir? Resimli Anlatım

HTML nedir?
HTML, Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) anlamına gelir, ancak bunu zaten biliyorsunuz ve bu işe yaramaz. Basit tutacağım:
Herhangi bir web sitesinde gördüğünüz web sayfalarını yazmak için kullanılan, HTML olarak yazılmış bir dildir. Ashwin Sharan’ın herhangi bir web sayfası için iskelet görevi gördüğü gibi herhangi bir web sitesinin temel yapısını oluşturmak için kullanılır . Gördüğünüz resimler, paragraflar, başlıklar, sütunlar, her neyse, hepsi HTML ile yazılmıştır. HTML öğrenmek, web tasarımına doğru atılan ilk adımdır.
HTML, hangi HTML’nin çok çirkin göründüğünü gösteren CSS’den sonra CSS, HTML kullanarak yaptığınız iskeletin kıyafetleridir. Tasarım, renk ve şekillerden sorumludur.
1
Bu saf HTML (CSS yok) ile bir web sitesidir
2
Şimdi CSS’yi uyguladıktan sonra şuna benzer

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.