Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Çocuklara Dur Diyen Anne Ve Baba Kalmadı.

19.08.2019
1.137
A+
A-
Çocuklara Dur Diyen Anne Ve Baba Kalmadı.

Çocuklara Dur Diyen Anne Ve Baba Kalmadı.

Zamanımız bir tuhaflaştı. Bizim çocukluk yıllarımızda misafirliğe gittiğimizde yada her hangi bir yerde çarşıda,pazarda bir şeyleri ellemeye kalksak ensemize tokadı yapıştırırdı annelerimiz,babalarımız.
Şimdilerde ise çocukları gözlerinin önünde her yeri talan ediyor da birisi kalkıp yapma çocuğum cız olur demiyor.
Bir gün Ankara Optimum alış veriş merkezinde dolaşıyorum giyim üzerine fiyat araştırması yapacağım tesadüfen dikkatimi çekti oyuncakçı mağazasına girdim oyuncaklara,sağa,sola bakıyorum hemen karşımda bir çocuk oyuncak raflarını karıştırıyor bende merak ettim acaba birisi dur diyecek mi diye yok kimseden ses yok. Sanki çocuğun annesi babası yok ortalarda. Derken raftaki oyuncaklar döküldü etrafa bazı oyuncakların içinden pilleri dağıldı antenleri kırılan da oldu ama çocuk hala yere dökülen oyuncakları alıp alıp fırlatıyor ona göre bu yaptığı bir oyun olsa gerek.
Artık ben müdahale ettim. Yerden kaldırmaya başladım arkamdan bir ses çocuk oynuyor beyefendi demez mi. Hanımefendi oynuyor tamam da yazık günah değil mi yere düşen bu ürünlere dedim ve oradan uzaklaştım. Anladım bu zamanda  gerçekten  egoistleşmişiz bunun bir başka açıklaması olamaz.
ben,ben,ben dedikçe örf ve adetlerimizden uzaklaşıyoruz. Bir başkasının malına zarar gelsin de bizim çocuğumuz oyununu oynasın işte bu kadar. Sevgiyle kalın.

Oyuncak Rafı
images


Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.