Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Yokmu Sanıyordun? Onlar Ateşten Yaratıldılar ve Yanımızdalar

19.07.2019
1.351
A+
A-
Yokmu Sanıyordun? Onlar Ateşten Yaratıldılar ve Yanımızdalar

 

okuokubil
Yokmu Sanıyordun? Onlar Ateşten Yaratıldılar ve Yanımızdalar
Cin kelimesi anlamı örtmek gizli kalmak “gizli, görünmeyen varlıklar” demektir. Cinler insan ve melek dışında düşünen ve akıllı olan bir üçüncü türün adıdır.  Cinler insanlar gibi kendi hayatlarını yaşarlar onlarda evlenip çoğalırlar insanlardan daha üstün güce sahip olan cinler zaman kavramında daha uzun mesafeleri en kısa zamanda katederler. Cinlerin insanlar üzerindeki en belirgin üstünlüğü onların insanları görür olmaları ama insanların onları göremediğidir. En büyük özellikleri ise insanların bilemediklerini bilirler ama kesinlikle gaybı bilemezler ( insanların vasıta araçları ya da duyu organları ile ulaşamadığı her şeye gayp denir.)
Sizlere daha önce babaannemin 1987 sır dolu hayatı ve tarladan gelen garip sesler adı altında yazdığım konuları da okumanızı öneririm.
İnsanların kendi içlerinde dine inanıp inanmadığı, cinlerinde kendi aralarında dine inanıp inanmadığı gibi İçlerinde mümin ve kafir olan, iyisi ve kötüsü olanlar vardır.
Mümin cinler Kur’ân-ı kerime inanırlar okunan tüm duaları dinlerler insanlara bir zarar vermemek için dikkat ederler ve kesinlikle bir insanın yaşadığı yerlere uğramazlar.
Mümin olmayan Kur’ân-ı kerime inanmayan cinler ise insanlardan üstün oldukları her konuda insanları rahatsız etme yoluna girmişler insanların yaşadığı yerlerde dolaşıp bazılarına musallat olmuşlardır. Siz onları göremez ve duyamazsınız ama onlar size çok yakındır, bu yakınlık sizlerle temas boyutuna varamaz ama bulunduğunuz alandaki cisimleri bir birine değdirerek çıkardıkları sesler bir uğultu, bir tıkırtı, derinden gelen garip sesler ile sizi ürkütmeye başlarlar.
Ruhunuzun ve bedeninizin çok yorgun olduğu dönemlerde kendinize dikkat etmeniz gerekir, çünkü ruhu ve bedeni zayıf bir insana vesvese vermek onların en çok hoşlandığı dönemlerdir.
Peki musallat oldukları bir insanı nasıl yönlendiriyorlar biliyor musunuz? Toplumdan uzaklaştırıp yalnızlığa sürüklüyorlar kafanız sürekli karışık olup insanlara anlamsız bakıyor ve onlardan nefret etme düzeyine kadar geliyorsunuz hep bir şüpheli, hep bir endişeli olarak dolaşıyorsunuz bir müddet sonra yemek masası hazırladığınızda fazladan bir tabak fazladan bir bardak koymaya başlıyorsunuz. Bunun adına  tıp psikolojik bir vaka diyor. Peki cin suresi ve Nas suresi burada dururken nasıl oluyor da bu gerçek göz ardı ediliyor?  Neden bu tür insanları hemen psikolojik rahatsız adı altında topluyorlar, şunu kabul etmek lazım artık bizim gibi olan –ama görünmeyen- bu varlıklar bizim hemen yanı başımızda paralel boyutlarda yaşayan bizim gibi varlıklardır. Yapacağımız tek şey dinimize sarılmak ibadetimizi yapmak insanlara ve insanlığa faydalı olmak için çalışmak ve yaşamaktır. Aşağıdaki Nas suresini okuyunuz.
Kul e’ûzü birabbinnâs Melikinnâs  İlâhinnâs Min şerrilvesvâsilhannâs Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi Minelcinneti vennâs
De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine, İnsanların hükümdârına,  İnsanların ilâhına, O sinsi vesvesecinin şerrinden. O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar. Gerek cinlerden, gerek insanlardan.
 
okuokubil.com
Diğer Cin Bölümleri İçin TIKLAYINIZ

 

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.