Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Yoga’da En Tehlikeli 4 Poz

17.07.2019
514
A+
A-
Yoga’da  En Tehlikeli 4 Poz
1
Yoga’da  En Tehlikeli 4 Poz 

Omuz Standı

Popüler bir inversiyon olan Sarvangasana’nın daha iyi tiroid ve metabolizma düzenlemesi gibi yararları içerdiği söyleniyor olsa da, Ne yazık ki, bu duruş da omurgayı sıkıştırarak boyuna çok fazla baskı uygular. Yüksek tansiyonunuz veya mevcut boyun problemleriniz varsa pozu uygularken boynunuzu hareket ettirmediğinizden emin olun (ve dikkatli olun).
2
öne doğru viraj

öne doğru viraj

Uttanasana olarak da bilinen bu poz, hamstrings, buzağılar ve kalçaların açılması ve ayrıca karaciğer ve böbreklerin uyarılması için mükemmeldir; ancak özellikle önceden var olan herhangi bir ağrınız varsa, bu poz size acı verebilir.
 Geriye dönük bir sorun yaşarsanız, ileriye doğru esneme iyi olmaktan daha fazla zarar verebilir  Kendinizi  zorlamayın dizlerinizi bükün  kayış gibi bir destek kullanarak sırtüstü uzanırken hamstringinizi uzatın.
3
Bağlı Üçgen Poz

Bağlı Üçgen Poz

Bu – yukarıda olduğu gibi, ancak bir eliyle vücudun önünde diğer elini kavrayarak, – kesinlikle yeni başlayanlar için tavsiye edilmez. Baddha Trikonasana son derece etkili bir kalça açıcısıdır, ancak deneyimli yoga yapanlar için bile problemler sçıkaracak kadar zorlayıcı bir pozdur. Stickler, “Elleri arkasından sıkmayı içeren üçgen pozun bir modifikasyonu, hamstring yaralanmalarına neden olabilir.
4
Deve Poz

Deve Poz

Omurga dengesiz bir şekilde esnek olma eğilimindedir ve bir alanda diğerinden daha fazla baskı yapacaktır. Bu yüzden, geriye doğru kıvrılmaya çalışacaksanız, yavaş başlayın ve omurganızı ısıtmak için vücudunuzu önceki pozlarla hazırladığınızdan emin olun. Çünkü Sıralama yogada çok önemlidir.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.