Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Yoga ve Zaman (Brahma Muhurta )

28.07.2019
1.303
A+
A-
Yoga ve Zaman (Brahma Muhurta )

Yoga%2Bve%2BZaman
Yoga ve Zaman (Brahma Muhurta )
Yoga bir günümüz için dört bölüme ayrılmıştır. Bunlar Brahma Muhurta, Gündoğumu, Öğlen ve Gün Batımı şeklindedir.

Brahma Muhurta  Nedir: asana, pranayama, meditasyon ve mantra ilahisini uygulamak için ideal bir zaman ölçüsü olarak kabul edilir yogaya en uygun başlama zamanı. 

Eğer siz yogayı manevi varlığınızı yükseltmenin bir yolu olarak uygulamak istiyorsanız, Brahma Muhurta pratik yapmak için mükemmel bir zamandır. Ancak, yalnızca fiziksel iyiliğe bakıyorsanız, güneşin doğuş veya batış saatlerinde başlayacaksınız.
Öğlen vakti olduğu için yoga pek tavsiye edilmez çünkü vücudunuzun yemekten sonra en az 4 ila 6 saat ara vermesi gerekir, böylece vücut besinleri sindirirken  enerji harcar. Ayrıca, öğlen saatlerinde vücudunuzu kurutan ısı nedeniyle daha fazla terleyebilirsiniz.
Asanalar sabah veya akşamları aç karnına uygulanabilir, ancak yatmadan hemen önce size enerji veren zorlu asanalar uygulamamaya dikkat edin. Vücudunuzu gevşetmek ve enerjilendirmek için sabahları tüm asanaları uygulamak ideal olabilir.
Asanalar gibi Pranayama sabah veya akşamları uygulanabilir, ancak en iyisi pranayama yemekten sonraki bir ila dört saat içinde yapılmamalıdır. Pranayama, vücuda nefes alarak enerji vermenin harika bir yoludur.
Meditasyonunuzu günün herhangi bir saatinde, ideal olarak uykunuz olmadığı, alkol kullandığınız veya aşırı hissetmediğiniz zamanlarda yapabilirsiniz. Uyanık ve rahat bir zihinsel durum meditasyon yapmak için mükemmel bir fırsattır. Ayrıca, yemek yedikten sonra uyuşukluktan kaçınmak için meditasyon yapmak için iki saat bekleyin.
Yoga Nidra günün herhangi bir saatinde, hatta uyurken uyumadığınız sürece, yemeklerden hemen sonra bile uygulanabilir.

Güne kahve veya çay ile nasıl başlıyorsanız , aynı şekilde yoga ile de başlayın
Bir önceki konumuz olan Yogadan önce kahve içmek sorun olur mu?  linkimize tıklayınız

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.