Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Yoga ve Meme Kanseri

16.07.2019
535
A+
A-
Yoga ve Meme Kanseri

Yoga%2BVe%2BMeme%2BKanseri
Yoga ve Meme Kanseri 
Yoganın her türlü kanseri tedavi edebileceğini veya önleyebileceğini kanıtlayacak bilimsel bir kanıt yoktur. Ancak bazı araştırmalar, kanser hastalarının semptom ve yan etkilerle başa çıkmalarına yardımcı olabileceğini göstermektedir.
Yoganın bazı hastalar için endişe, depresyon, yorgunluk (yorgunluk) ve stresi azaltmaya yardımcı olabileceği bilinmektedir. Ve bazı insanlar için uyku, ruh hali ve ruhsal refah kalitesini artırır.
kanserli insanlar için psikolojik refah üzerindeki bazı olumlu etkilerle ilişkili olabileceğini söyleniyor. Ancak inceleme sonuçlarının dikkatli kullanılması gerekir çünkü dahil edilen araştırma çalışmalarında bazı zayıflıklar ve farklılıklar vardır.
Diğer çalışmalar yoga’nın meme kanseri olan kişilerde yorgunluk ve depresyonun azaltılmasına yardımcı olabileceğini göstermiştir. Prostat kanserli erkeklerle ilgili küçük bir çalışma, düzenli olarak yoga yaptıklarında yaşam kalitelerinde ve genel refahlarında bir iyileşme olduğuna dikkat çekti.
Yoga  uyku düzeninde de  etkilidir. Bazı insanlar düzenli bir yoga programını izledikten sonra uykularının düzeldiğini söylemektedir.
Diğer araştırmalar, yoganın aşağıdaki gibi diğer sağlık sorunları olan insanlara yardımcı olabileceğini göstermektedir:
yıllardır rafine edilmiş olan duruşlar, belli bir eklem veya organdaki enerjinin gerginliğini, tutulmasını ve bazen de tıkanmasını kesin olarak ele alır. Gerilim serbest bırakıldığında, enerji vücutta daha kolay akabilir ve hastaların bir iyilik ve güç hissi yaşamalarını sağlar – beden, zihin ve ruh dengesi.

hergün yaşanan stres Bir kanser hastasının tipik olarak yaşadığı endişe ve baskı – belirgin şekilde koruyan doğal “katil hücrelerin” işlevini kolaylaştırır, böylece bizi hastalığımıza karşı daha savunmasız bırakır. Tümörlerin ve diğer kanser göstergelerinin büyümesinin, stres ile daha da kötüleştiği gösterilmiştir.

yüksek tansiyon (hipertansiyon)
bel ağrısı
artrit gibi eklem problemleri
astım
epilepsi
irritabl bağırsak sendromu
Kaygı ve depresyon

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.