Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Açık

Kültürel Meditasyon ( OM )

08.07.2019
548
A+
A-
Kültürel Meditasyon ( OM )

Meditasyon%2Bokuokubil
Kültürel Meditasyon ( OM )
Neredeyse tüm kültürlerde, bir tür meditasyon pratiği vardır. Meditasyon, çeşitli şekillerde kullanılan bir terimdir. En sık kastedilen, meditanın bilinçli düşünceyi bırakmaya çalıştığı ve “sadece” olduğu bir uygulama olan “aklı susturmak” veya “içeri girmek” tir. Bu, kulağa çoğumuzun pratik yapamamasının nedeni olan seslerden çok daha zor!
Sırf zor olduğu için, bu çabaya değmeyeceği anlamına gelmez. Birçok farklı nedenden dolayı. Manevi faydaların yanı sıra, yukarıda tarif edilen meditasyon uygulamasının sağlığı olumlu yönde etkilediği bilimsel olarak gösterilmiştir. Kan basıncını düşürdüğü, antikorları arttırdığı ve stresi azalttığı gösterilmiştir.
Yukarıdakilere ek olarak, başka meditasyon türleri de vardır. Belli bir konuda ya da “ruh rehberlerini bulmak” ya da “ruhla iletişim kurmak” ya da “Tanrı’ya yaklaşmak” gibi belirli bir amaç için meditasyon vardır. Meditasyon halini getirmek için yürüyüş hareketinin kullanıldığı “yürüyüş meditasyonu” var. Acı ve sevecen şefkatin yanı sıra birçok diğer manevi meditasyon ve gelişim geleneği üzerine meditasyon vardır.
Meditatif durumu teşvik etmenin birçok yolu vardır. Bazı basit yöntemler aşağıdaki gibidir:
Nefesine odaklanmak
Gerçekten sadece sizin için işe yarayan bir kelime veya ses olan bir “mantraya” odaklanmak. Antik mantra “OM” muhtemelen en iyi bilinendir.
“Sonsuz derecede büyük, tozsuz bir ayna” gibi zihinsel bir görüntünün üzerinde durulması
Mum gibi bir nesneye odaklanmak.
Kendinizi düşüncelerinizden ayırmak ve “onların çayırda bir at olarak gelip gitmelerini izlemek, kaçarsa atı kovalamak ya da size gelmesini sağlamaya çalışmak” gibi kendi kendini muayene etme diğer yöntemler.
Sonuç olarak, meditasyon yapmanın HAYIR yanlış bir yolu olmadığıdır (belki, kendinize veya başkalarına zarar verebilecek bir meditasyon yapmadığınız sürece.) Sizin için hangi meditasyon türü işe yararsa, hangi yöntemle rahat olursanız olun, ruhsal gelişiminizin ve uygulamanızın önemli bir parçası.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.