Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Hristiyanlara Göre Rüya Yorumu-Christian Dream Interpretation

02.07.2019
465
A+
A-
Hristiyanlara Göre Rüya  Yorumu-Christian Dream Interpretation

Dream%2BInterpretation%2BAccording%2Bto%2BChristians
Hristiyanlara Göre Rüya  Yorumu-Christian Dream Interpretation 


Rüyada ekmek ve şarap görmek:
Bu, İsa’nın öğrencileriyle paylaştığı Son Akşam Yemeği’nin, “Bu benim bedenim” ve şarabın “Bu, benim kanım” olduğunu söylediği bir semboldür. Bu yüzden, Kütle sırasında ekmeğin kelimenin tam anlamıyla İsa’nın bedenine ve şarabın İsa’nın kanına dönüşeceği şeklinde değiştiğine inanılıyor.
Diğer birçok mezhepler için, bu sembolik olarak, İsa’nın ruhunu bizimle sembolik olarak bıraktığı ve Rab’bin Sofrası paylaşıldığında fiziksel olarak değil ruhsal olarak mevcut olduğu anlamına gelir. Bir rüyada, ekmek ve şarap çevrenizdeki insanlarla dostluk ve birliği temsil eder; ayrıca, İsa’nın güçlü bir manevi varlığını temsil ediyorlar.
Fısıh’ın bir sembolü olarak, İbraniler köleliğin esaretinden kurtarılmadan önceki gece, Ölüm Meleğinin Mısır üzerinden geçtiği gecede mayasız ekmek yediklerinden, denemelerden ve acı çekmekten kurtuluşları temsil ediyorlar.
Rüyada yanan bush görmek : Musa, çölde sürgün edildiğinde Yanan Bush’u gördü ve Yanan Bush’tan Tanrı’nın sesini duymasını ve İbraniler’i Mısır’daki kölelikten Firavun’a bırakmasını söylediğini duydu. Rüyanda yanan bir çalı görmek, Tanrı’dan gelen bir mesajın işaretidir. Bu işareti ve mesajı ciddiye alın.
Alternatif olarak, vasıfsız ve yapamayacağınızı düşündüğünüz zor ve korkutucu bir şey yapma çağrısına işaret edebilir. Bu, Tanrı’ya güvenmeniz gerektiğini gösteren bir işarettir; O sizin aracılığınızla hareket edecek ve O’nun yardımı ile yapamayacağınız hiçbir şey vermeyecektir.
Rüyada Mumlar görmek: Mumlar, birçok anlamı olan bir ayinle sembolüdür. Işığı karanlığa sokmak, dünyanın ışığı olmak ve yol gösterici bir ışık olmak, bir mumun Hıristiyan rüyası sembolünün anlamlarından bazılarıdır.
Rüyada balık görmek: Balık, Hristiyanlığın sembolüdür. İlk Hıristiyanlar, kendilerini birbirleriyle tanımlamak için balık sembolünü kullanırlardı; özellikle, tutuklanma ve ölüme maruz kalma korkusuyla kendinizi açıkça Hristiyan olarak tanımlamanın güvensiz olduğu Roma zulmünde. İsa, somun ve balıkların çoğalması ve kendisini çağırdığında Peter’a verdiği büyük balık avı gibi balıklarla ilgili birçok mucize gerçekleştirdi.
Dirilişinden sonra İsa öğrencilerine Celile Denizi kıyısında balık pişirmeye başladı ve onlarla birlikte ekmek kırdı. Celile Denizi ve Akdeniz Okyanusu arasındaki bir yerde bir kültür olarak balıklar İbraniler için çok önemliydi.
Rüyada çiçekler görmek: İncil’deki rüya yorumlarında, çiçekler, İsa’nın vadideki zambaklarını Hıristiyanların nasıl olması gerektiğine dair bir paradigma olarak düzenlediği Dağdaki Vaaz’a bir referanstır: “Ne yapmazlar, ne de dönerler: Ve yine de derim ki Size göre, Süleyman tüm ihtişamıyla bile bunlardan biri gibi dizilemedi. ”Eğer rüyanızda çiçekler görürseniz, bu Tanrı’nın size iyi bakması için güveneceğinizin bir işaretidir.
Rüyada kuzu görmek: Bir kuzu, “Aslan kuzuya yatar.” Ayetine atıfta bulunabilir. Ayrıca İncillerde Kendisine İyi Çoban ve Vahiy olarak anılan İsa’nın bir sembolü de olabilir. Tanrı’nın Kuzusu. Ayrıca, kuzuların hristiyanların birbirlerine karşı yumuşak ve nazik olmaları ve Tanrı’nın istedikleri kuzuları takip etmeleri gerektiği gibi uyuşukluk ve kibirliği sembolize ediyorlar.
Rüyada aslan görmek: Yahuda aslanı olarak da bilinen İsa’nın bir diğer sembolü.
Rüyada gökkuşağı görmek: Gökkuşağı, Nuh’un ailesi ile birlikte her bir türün iki hayvanını Ark’a getirerek dünyadaki hayvan ve insan yaşamını kurtardığı ve kırk gün kırk gece yağmur yağdığı için selin hikayesine bir atıftır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.