Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Yoganın Temelleri Sadhana 2019

04.06.2019
273
A+
A-
Yoganın Temelleri Sadhana 2019

4b764035 36bb 4675 963f f65364659d5a
Yoganın Temelleri Sadhana 2019
Yoga kişinin bedeni, zihni, duygusu ve enerjisi üzerinde çalışır. Bu, Yoga’nın dört geniş sınıflandırmasına yol açmıştır, bedeni kullandığımız karma yoga; duyguları kullandığımız bhakti yoga; aklı ve zekayı kullandığımız gyana yoga; ve enerjiyi kullandığımız kriya yoga.
Uyguladığımız her Yoga sistemi, bu kategorilerden bir veya daha fazlasının gamına girer. Her birey bu dört faktörün benzersiz bir birleşimidir. “Yoga hakkındaki tüm eski yorumlar, bir Guru yönetiminde çalışmanın şart olduğunu vurguladı.” Bunun nedeni, yalnızca bir Guru’nun, her arayıcı için gerekli olduğu gibi, dört temel yolun uygun kombinasyonunu karıştırabilmesidir. Yoga Eğitim : Geleneksel olarak, Yoga Eğitimi ailelerde bilgili, deneyimli ve bilge kişiler tarafından (batıdaki konvansiyonlarda verilen eğitimle karşılaştırılabilir) ve ardından Ashramas’taki Seers (Rishis / Munis / Acharyas) (manastırlarla karşılaştırıldığında) tarafından verildi. Yoga Eğitimi ise bireye, ‘Varlığa’ dikkat etmeyi amaçlar, iyi, dengeli, bütünleşik, doğru, temiz olduğu varsayılır, şeffaf insan, kendisi, aile, toplum, ulus, doğa ve genel olarak insanlığa daha faydalı olacaktır. Yoga eğitimi ‘odaklı olmaktır’. ‘Yönelimli’ yönüyle çalışmanın detayları çeşitli yaşam gelenek ve metinlerinde ana hatlarıyla belirtilmiştir ve bu önemli alana katkı sağlayan yöntem ‘Yoga’ olarak bilinir.
9964695c 640c 4aac 8fbe 366271b74124Günümüzde, Yoga Eğitimi birçok ünlü Yoga Enstitüsü, Yoga Koleji, Yoga Üniversitesi, Üniversitelerdeki Yoga Bölümleri, Naturopati kolejleri ve Özel tröstler ve toplumlar tarafından verilmektedir. Hastanelerde, Dispansorilerde, Tıbbi Kurumlarda ve Terapötik kurulumlarda birçok Yoga Kliniği, Yoga Terapi ve Eğitim Merkezi, Yoga Önleyici Sağlık Birimi, Yoga Araştırma Merkezi vb. Kurulmuştur.
Hindistan’daki farklı sosyal gelenek ve ritüeller, Yoga ülkesi, ekolojik dengeye olan sevgiyi, diğer düşünce sistemlerine karşı hoşgörüyü ve tüm yaratımlara karşı şefkatli bir bakış açısı yansıtıyor. Her ton ve rengin Yoga Sadhana, anlamlı bir yaşam ve yaşam için her derde deva olarak kabul edilir. . Bireysel ve sosyal olarak kapsamlı bir sağlığa yönelimi, onu tüm dinler, ırklar ve milletlerden insanlar için değerli bir uygulama haline getirir.
Sonuç: Günümüzde, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insan ve milyonlarca insan, eski zamanlardan bu tarihe kadar büyük seçkin Yoga Ustaları tarafından korunup teşvik edilen Yoga uygulamasından yararlanmıştır. Yoga uygulaması çiçek açmaktadır ve Her gün daha canlı büyüyor.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    Çok güzel