Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Rum Başpiskopos 3. Makarios’un heykelini Beylikdüzü’ne Kim dikti.

06.06.2019
717
A+
A-
Rum Başpiskopos 3. Makarios’un heykelini Beylikdüzü’ne Kim dikti.
Makarios
Rum Başpiskopos 3. Makarios’un heykelini Beylikdüzü’ne Kim dikti.
2017 yılında Yaşam Vadisi’ne sözde Kıbrıs için bir anıt yapıldı, 1963 yılında tarihe “Kanlı Noel Olayları” olarak geçen olayları başlatan Türk düşmanı Rum Başpiskopos 3. Makarios’un heykeli dikildi.
Çocukluk yıllarımdı Kıbrıs barış harekatı başladığında ilkokul çağlarındaydım 1974 yılında rahmetli Ecevitin Ayşe tatile çıktı mesajı ile kahraman Türk askerleri Kıbrıs’a çıkartma yapmışlardı,rahmetli babaannem o soğuk savaş yıllarını yaşamış bir parça ekmek almak için kart çıkartılmış zamanları bizzat görmüştü ve hala söyledikleri kulaklarımdan gitmiyor Allah’ım askerlerimize güç kuvvet ver Rumlara karşı bizi muzaffer kıl dualarını yaptığını unutamıyorum.
 Rum Cumhurbaşkanı ve Başpiskopos tam bir katil. 1963 yılında Rumların Türklere yönelik başlattığı katliamın emrini veren isim. Tarihe “Kanlı Noel Olayları” olarak geçen saldırılarda 400’e yakın Türk, kadın, çocuk demeden vahşice katledildi. Yüzlerce Türk’ün de yaralandığı saldırıların ardından 103 Türk köyü boşaltıldı. Katliamın sembolü Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde yaşanan bir vahşet oldu.
Dr%2BNihat%2B%25C4%25B0lhan%2BE%25C5%259Fi%2Bve%2B%25C3%2587ocuklar%25C4%25B1%2BKatledildi
Rumlar Dr. Nihat İlhan’ın evini basarak eşi Mürüvvet Hanım ve 3 çocuğunu katletti.
 Mahalleye saldıran Rum çeteleri Kıbrıs Türk Alayı’nda görev yapan Binbaşı Dr. Nihat İlhan’ın evini basarak eşi Mürüvvet Hanım ve 3 çocuğunu katletti. Yardıma gelen Türk birlikleri Rumların katlettiği ailenin cansız bedenlerini bir kadın banyo küvetinde bulmuştu.
İşte 1974 Kıbrıs harekatı bu yüzden başlamış oldu. Heykeli dikilen hain, gaddar, katil Makarios tam bir Türk düşmanıydı hangi akla hizmet edilerek heykelinin dikildiğini bilmiyorum, ve öğrenmek istiyorum, lütfen beni, bu konuda aydınlatır mısınız?

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.