Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Geç Olmadan anını yaşa

16.06.2019
376
A+
A-
Geç Olmadan anını yaşa
96a4ea44 ac8a 4d77 a2bd b4760a8e3063
Geç Olmadan anını yaşa

Sokaktasın, bir zaman sonra koşuyorsun. Benim zamanım yok kelimesi, içinde. Farkında olmadan, hızlandırılmış bir ritim içinde yaşıyorsun. Aynı sokaklar da yürürken, her zaman olduğu gibi aynı yolda. Baktığımız o kadar alıştık ki bakışımız boşlukta. Kuşların şarkısı maksimumda ama o kadar fark etmiyorsunuz bile. Sokakları gezerken aklınız dönmeyi bırakmıyor. Geçmişte ya da gelecekte.
Bu yorucu ritim bir gün zorla durmanız gerekmesine neden oluyor. Birdenbire her şey değişiyor. İlk defa kalbini dinlemek için yaklaşıyorsun. Bu yerde daha yavaş ilerlemenin, tüm duyularınızı açıp, yolda görebildiğiniz her şeyin tadını çıkarmanın ne kadar gerekli olduğunu anlayacaksınız. Orada, kendinizi bu yeni deneyime açıyor ve şimdiki anınızı yaşıyorsunuz.
Bugün seni yavaş olmaya davet ediyorum. Çevrenizdeki her şeyi gözlemleyin. İşlerin tadını çıkarmak için zaman ayırın. Neden böyle bir acele bir telaş yaşıyoruz? Sizce bu hızda devam etmeye değer mi?
* Daha erken kalkalım
* Günümüzü düzenleyip ve hedeflerimize saygı gösterelim
* Yeni şeyler keşfetmek için arayış içinde olalım
* Yürürken gördüğümüz tüm renklere bakalım
* Bilinçli nefes alalım
* Sosyal ağlarla zamanımızı boşa harcamayalım biraz azaltalım
* Her gün biraz meditasyon yapalım.
Geç olmadan anımızı yaşayalım.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.