Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Batıl İnançlarda Sis

27.06.2019
1.102
A+
A-
Batıl İnançlarda Sis

b507afaa 0a56 40de b479 22213920a31a
Batıl İnançlarda Sis 
Duyuları köreltir ve algılamayı engeller. Sis, izolasyon, karışıklık ve hakikat ile gerçeğin çarpıtılmasını belirtir. Eski efsanelere göre, sisin belirgin olduğu her yerde, insanlar görünüşte gözden kaybolacak ve sonuç olarak diğer insanları göremeyebilecek ya da göremeyebileceklerinden, şeytanın bir laneti olduğuna inanılıyordu.
bazı durumlarda, sis o gün boyunca uzun bir süre belirirse ve devam ederse, o zaman yolda iyi bir şeyin olduğuna inanılıyordu. Sisin gri rengi veya doğası, sis hakkındaki bazı batıl inançların ortaya çıkarılmasında referans olarak kullanılan şeydir. Ayrıca, Doğu’nun bazı bölgelerinde, özellikle dağlık alanlarda, bazı yerli halkları arasında sisin ısrarının yarım günden fazla sürdüğünün çok sembolik olduğu inancı vardı. Bu gibi durumlarda korkunç bir şeyin olacağına ve özellikle önde gelen bir kişinin ya da bütün bir topluluğu sarsacak bir felaketin ölümü olacağına inanılıyordu. Yine de, bazı toplumlarda ve inançlarda, bu sis, birinin evleneceğini belirleyen bir olaydı, çünkü böyle bir günde bir erkekle bir kızla tanışırsa o zaman mükemmel bir eşleşme olarak kabul edildiğine inanılıyordu.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.