Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Altmış Yıl Önceki İmalat Rehberi.

12.06.2019
1.206
A+
A-
Altmış Yıl Önceki İmalat Rehberi.

Altmış Yıl Önceki İmalat Rehberi.

Bu kitap imalat sahasında teşebbüsler yapacak kimselere bir yardım olmak üzere hazırlanmıştır.Piyasalarımız müteşebbis kimselerin azlığından dolayı bomboştur ve rakipsizdir.Her müteşebbis kimse daima kazanmaktadır.Böyle bir fırsat pek az memlekette mevcuttur.
Bugün piyasalarımızda cazip ambalajlar içerisinde fahiş fiyatlarla satılmakta olan çoğu ithal malı mamüllerin imali zannedildiği gibi çok derin bir bilgiye ve tecrübeye büyük sermayelere lazum göstermeyecek kadar kolay ve basittir.
Bu mamüllerin yapılış yollarının bilinmesi ,hem istihsalin artmasına ve hemde bir çok kimsenin müstahsil duruma geçmesine yardım edecektir.
Kitapta sayısı 1000 in üzerinde olan muhtelif miktarları istihsal usulleri herkesçe anlaşılır bir şekilde izah edilmiştir. Diğer taraftan kitap kaplamacılık,dökümcülük gibi sanayi ve imalathanelere faydalı olacak sayısız teknik malumat ve metodları da ihtiva etmektedir.
Kitabın ihtiva ettiği bahisler seçilirken piyasa ve yerli sanayinin ihtiyaçları ön plana alınmış,iptidai maddeleri memleketten temin edebilecek ve az tesis masrafları ile hazırlanabilecek mamuller üzerinde bilhassa durulmuştur.
Kitaptan herkesin faydalanabilmesini temin maksadı ile baş tarafa lüzumlu teknik malumat ve sair izahat verilmiştir.Bu kısım dikkatle okunmadan kitaptan istifade etmek imkansızlaşacaktır.
Vatandaşlarıma faydalı olmasını temenni ederim.
Babam Abdullah Şenogul’a 1961 yıllarında hediye edilmiştir.
Ruhları şad olsun.
Kitaptaki uygulamaları ehli kimselerin yapması doğru olanıdır.Lütfen dikkatli olunuz.

deney
kimya deneyleri

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Bahsi geçen rehberi göremeyen sadece ben miyim��

  2. Oku oku bil dedi ki:

    Haklısın arkadaşım oradaki konu açıklaması içindi KONU İÇİNE İMALAT YAPIMINDAKİ MALZEMELER LİNK OLARAK EKLENDİ