Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Sürekli Şikayet etmek Beyninizi Değiştiriyor Mayıs 2019

25.05.2019
507
A+
A-
Sürekli Şikayet etmek Beyninizi Değiştiriyor Mayıs 2019

8f928320 9421 4088 bfd9 be69f3ab110b
Sürekli Şikayet etmek Beyninizi Değiştiriyor Mayıs 2019
Beyin düşüncelerinize ve davranışlarınıza göre sürekli değişen, zarif ve etkili bir organdır. Her yeni köprü oluşturulduğunda ve bir elektrik yükü etkinleştirildiğinde, sinapslar daha da büyür. Bu, sinyallerin hedeflerine ulaşma sürelerini azaltmak içindir. Beyin kendi devresini yeniden kablolarken, aynı düşüncelerin tekrar tekrar olmasını fiziksel olarak kolaylaştırır. Bu, öğrenmenin nasıl gerçekleştiği, insanların kalıpları belirlemeyi nasıl öğrendiği ve insanların tekrarlayan düşüncede nasıl tuzağa düştükleridir.
Buradaki hile yalan: Sürekli şikayetler de, aslında bu tür düşünceleri hızlı ve verimli bir şekilde ele almak için beyninizi şartlandırıyorsunuz. Çok geçmeden, beyninizi varsayılan olarak negatif düşünceye yönlendirdiniz, çünkü kolay ve tanıdık.
Olumsuzluk bulaşıcıdır
Şikâyet etme ve olumsuz düşüncenin etkileri, düşünceleri olan veya davranışta bulunan kişilere izole edilmez – dezavantajları, etraflarındakilere de yayılır.
Bir “ayna nöron”, bir hayvan hareket ettiğinde ve hayvan başka bir kişi tarafından gerçekleştirilen aynı hareketi gördüğünde ateşe giren büyüleyici ve gizemli bir tür nörondur. Böylece, ayna nöronları, gözlemcinin kendileri eylemi tamamlıyormuş gibi, başkalarının davranışlarını taklit eder veya “yansıtır”. Ayna nöronunun tam işlevi hala spekülasyon konusu olsa da, araştırma yeni beceriler öğrenmek, başkalarının davranışlarını anlamak ve empati için insan kapasitesini öğrenmek için çok önemli olduklarını göstermiştir.
Ayna nöronlar işlerinde çok iyi olma eğilimindedirler, bu yüzden bir sosyopat ya da otistik olmadıkça, insanların şikayet veya diğer olumsuz davranışlarda bulunduğunu görme ihtimaliniz yoksa, beyniniz kendiniz olumsuzmuşmuş gibi ateşlenecek bir.
Parson, “Birinin bir duygu yaşadığını gördüğümüzde (öfke, hüzün, mutluluk, vb.), Beynimiz diğer kişinin neler yaşadığını hayal etmek için aynı duyguyu“ dener ”. “Bunu, kendi sinemanızda aynı sinapsları ateşlemeye çalışarak yapıyorsunuz, böylece gözlemlediğiniz duygu ile ilişki kurmaya çalışabilirsiniz… .Bu müzik festivallerinde ortak mutluluğumuz…. Sevgiyi seven arkadaşlarınızla bar kaltak sürekli sevgiyi. ”
Arada bir, iyi bir sürtük festivali o kadar da kötü değil. Her şey gibi, ılımlılık da anahtardır. Başka bir şey gibi, sizin için çok fazla kötü. Sorun, kendinizi olumsuzluklarla çevrelediğinizde, beyninizi aynı şeyi beklemek ve tekrarlamak için eğitirsiniz. Ayna nöronlarınız sanki şikayet ediyormuş gibi tepki veriyorlar. Zamanla, sinapslarınız bağlantıyı, düşünceyi, kullanımı daha kolay hale getirmek için birbirine daha da yakınlaşarak yanıt verir. Bu, öğrenmenin bize karşı çalıştığı bir zaman örneğidir.
Stres Ölümcüldür.
Olumsuz bir zihin, Stres’in dediği gibi, stres için verimli bir üreme alanıdır ve “halk sağlığı düşmanı bir numaradır”. , dahil olmak üzere:
Zayıflamış bağışıklık sistemi ve kemik yoğunluğu
Yüksek kan basıncı
Artan kalp hastalığı, obezite ve diyabet riski
Öğrenme ve hafızaya müdahale
Depresyon riskinde artış, zihinsel hastalık ve daha düşük yaşam beklentisi söz değil.
Çocuklar, gençler ve hamile kadınlar, stresin zararlı etkilerine karşı özellikle savunmasızdır.
Güzel haberler
Beyin esnek, ancak aynı zamanda uyarlanabilir. Eğitimin etkilerinden etkilenmez. Aynı şekilde bir insan beynini stresi şikayet etmek ve arttırmak için şartlandırabilir, kendilerini olumlu düşünerek şartlandırabilir ve sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilir.
Düşüncelerinize dikkat ederek, çevrenizdekiler için şükran ve minnettarlığı ifade ederek, eksik olandan ziyade neyin teklif edildiğini görmeyi öğrenerek, kendimize dünyaya yeni ve olumlu bir şekilde girmeyi öğretebiliriz.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.