Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9 °C
Hafif Yağmurlu

Sabaha Karşı Tarladan Gelen Garip Ve Eğlence Sesleri Cinler Alemi

20.05.2019
1.818
A+
A-
Sabaha Karşı Tarladan Gelen Garip Ve Eğlence Sesleri Cinler Alemi

ddc138ff 1e34 44de b731 275bbb6cb3b1
Sabaha Karşı Tarladan Gelen Garip Ve Eğlence Sesleri Cinler Alemi
Kerpiç,  bir evde oturuyoruz, damı (tavan)toprak, zemin, yerleri toprak ama çok güzel bahçeli, Bahçesinde kuzular, tavuklar, odunluk ve tuvalet birde kocaman bir dut ağacının olduğu sevimli bir yer. Evimizin önü arkası tarla yanımızda yine böyle bahçeli evler var. Gündüz çok güzel etraf yeşillik akasya ağaçları, ceviz, dut, elma, vişne, kayısı ağaçları ile dolu bir mahalle düşünün ama evler aralıklı mesafeli misafirliğe gideceğiniz zaman, gece fener yakarak gidiyorsunuz, çok eğlenceli ve zevkli oluyor fakat tarlanın o gece görüntüsü pek o kadar da güzel olmuyor. Issız, sessiz ve karanlık, ağaç dallarına baktığınızda şekiller hayal ediyorsunuz, adeta birisi ya oturuyor yada size bakıyormuş gibi geliyor.
Evde on kişiyiz Babam, Annem, Babaannem, ve yedi kardeş, bir başka güzel kalabalık aile olmak o yıllarda televizyon yok, bilgisayar yok, cep telefonu yok, tablet yok, sadece muhabbet var, fıkralar, hikayeler herkes bir şeyler anlatıp o gün  ne yaşadı ise onu anlatıyor, anlattıkça muhabbet koyulaşıyor karşındaki insanı pür dikkat dinliyorsun dinlediğini hissettiriyorsun, sahtelik yok , anlamış gibi davranmak yok çünkü anlıyorsun bir topluluk adabın var karşındakine dürüstsün temiz ve safsın, karşındaki de aynen sana öyle davranıyor aynı düşünceleri paylaşıyor.
Babaannem eski Osmanlı kadını derler ya işte onun gibi idi, uzun boylu ince ve çok güzel bir kadındı. O zamanlar doksan altı yaşında ama o kadar dinç ve sağlıklı idi ki şimdi hayal ediyorum da eskiden yaşam kalitesi daha iyi imiş. Her gece baba annem bizlere daha da eskiye dayanan anılarını anlatırken ormanlık alanlarda, tarlalarda gece ellerinde fener ışığı ile giderlerken karşılarına beyaz giyinimli bir kalabalık topluluk çıkarmış, babaannem ve yanındakiler  onlara doğru gittiğinde bir türlü yanlarına varamazlarmış yol uzarmış adeta, sonra besmele çekerek ters yöne doğru giderlermiş, bu kez o beyaz elbiseli topluluk baba annemlerin arkalarından takip ederlermiş ta ki eve girene kadar. Bazen evde otururken mutfaktan bardak ve testi sesleri gelirmiş, Annem ve Babam mutfağa gittiklerinde yan yatmış testiyi görürlermiş birde dış kapının kapandığını duyarlarmış bize hiç bunları hissettirmemişlerdi ta ki anlatacağım olaya kadar.
Gecenin sessizliği çöktüğünde bizim oralarda, sadece doğanın sesi başlıyor, gizemli rüzgarların sesi ağaç dallarını kıpırdatırken yaprakların çıkarmış olduğu hışırtıları hala duyar gibiyim.
İşte o gece yatağımda rüzgar seslerini dinlerken o seslerin arasına şişe ve bardak sesleri birde davul sesleri eklendi. Pür dikkat neler olduğunu anlamaya çalışırken ablalarımda sanırım sesleri duymuş olacak ki kalkıp pencereye doğru yöneldiler. Camın açılması ile sesler netleşti sanki karşımızdaki o bomboş tarlada düğün oluyor ve insanlar eğleniyor, ama yok ki öyle bir insanlar sadece karanlık ve boş görüyoruz, Babaannem pencereyi kapatmamızı ve ses çıkartmamamızı fısıldadı iki elini açarak dualar etmeye başladı. O sabah ben cinler ve yaşamlarını öğrenmiş oldum, Müslim, gayri Müslim olarak yaşarlar yarısı içki içerken diğer yarısı da namaz kılarmış. Hep karanlıktan korkmuşumdur baba annemin bize eğer cinlerden uzak kalmak istiyorsanız eşikte durmayın, gece çöpün olduğu yerden geçmeyin, ekmek atmayın, hamur suyunu ayak basılan yerlere dökmeyin, ıslık çalmayın, besmele çekin ve hiç cinleri aklınıza getirmeyin. Evet şimdilerde artık korkmuyoruz kimsenin bir şey anlattığı olmuyor, gezmeye gidiyorsunuz, ev sahibi sizin yüzünüze bile bakmıyor çünkü  televizyon var sevdiği bir dizinin olduğu güne denk gelmiş olabilirsiniz.
Yada sizin elinizde cep telefonu vardır misafirliğe gittiğinizde dahi onunla meşkul  oluyorsunuzdur.
Çocuklarınız zaten diğer çocuklar ile bir araya gelmiyor hepsinin elinde tablet var, herkes kendi dünyasını yaşıyor, Hiç kimsenin anlatacağı bir şey yok ne bir hikayesi , ne bir anısı. Artık örf ve adetlerimizden uzak kaldık bu kesin, herkes kendisine göre bir yol tutturmuş gidiyor, bakalım bu gidişat nereye kadar uzanacak. Bekleyip göreceğiz. Devam edecek…

Bu Konunun SERİSİ için aşağıdaki linkleri takip edebilirsiniz


CİNLER ALEMİ   4  İÇİN TIKLAYINIZ
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    Çok güzel bir anı emeğinize sağlık

  2. Anonim dedi ki:

    etkilendim güzel ve sürükleyici bir yazı

  3. Unknown dedi ki:

    Gercekten guzel bir konu olmus ilk defa okudum ve begebdim

  4. Unknown dedi ki:

    Cok guzel gecekten serisini merakla okyyacagim

  5. Osman dedi ki:

    Harika çok güzel bir site helal olsun

  6. Unknown dedi ki:

    Super gercekten bu anilarim bolumunuz bir harika dostum masallah

  7. Osman dedi ki:

    İnan’ın heyecanla okudum süperdi elinize sağlık

  8. Anonim dedi ki:

    Harika bir yazı gerçekten roman olacak bir kalitede bravo