Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Giysi Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir? Mayıs 2019

20.05.2019
1.607
A+
A-
Giysi Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir? Mayıs 2019
8a8be715 1cc8 4187 b768 7b9e94a3fb1f

Giysi Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir? Mayıs 2019

Sağlık için ilk tercih doğal tekstil maddelerinden yapılan ürünler olmalıdır.
Çocuk Giyimlerinin Seçimi: Çocuk giyimlerinin seçiminde, çocukların hareketliliği dikkate alınarak giysilerinin sağlıklı, sık yıkanabilen , terletmeyen ve mevsime uygun, doğal tekstil maddelerinden üretilmiş olanları tercih edilir. Çocuğun yaşına uygun çeşitli süsleyicilerin kullanıldığı şık ve sevimli giysilerin seçilmesi çocuğun zevkini geliştirir.
İç Giyim Seçimi: Kadın, erkek ya da çocuk iç giyimleri direk olarak insan tenine giyildiği için mevsime uygun olarak ince pamuklu ya da yünlü dokumalar kullanılır. Sık sık yıkanabilen , vücudu saran iç giyimlerde sentetikler sağlık açısından tercih edilmemelidir. 
Dış Giyim Seçimi: Dış giyim seçiminde giyimi etkileyen faktörler dikkate alınır.
1.3. Giysi Türleri
1.3.1. Cinsiyete Göre Giysi Türleri a)Kadın giyimi: İyi bir görünüşe sahip olmak, başkaları üzerinde iyi bir  etki yaratmak için kadınların giydikleri giysilerdir. b)Erkek giyimi: Toplumdaki sosyal statülerine ve modaya göre değişiklik gösteren giysilerdir. c) Çocuk giyimi: Çocuğa kişilik kazandıran, büyüme ve gelişmesine engel olmayan rahat ve kullanışlı giysilerdir.
1.3.2. Giysi Çeşidine Göre Giysi Türleri a)İç giyim: Ten üzerine giyilen, teri emen, rahat ve sağlıklı kumaşlardan yapılmış giysilerdir. b)Dış giyim: İç giyim üzerine giyilen, modaya, çevreye, yaşa, iklime, ekonomik duruma, sosyal yaşantıya, kumaş özelliğine göre değişiklik gösteren giysilerdir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.