Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Seçim Pusulaları Tek Zarfta Olacak. Peki Oy Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

11.03.2019
348
A+
A-
Seçim Pusulaları Tek Zarfta Olacak. Peki Oy Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Seçim Pusulaları Tek Zarfta Olacak. Peki Oy Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

31 Mart yerel seçimlerinde YSK kararı ile oy pusulaları ayrı ayrı zarflarda değil tek bir zarf içerisinde sandığa atılacak. Yeni yapılan düzenleme ile büyük şehirlerde 4 adet, diğer şehir ve beldelerde ise 3 adet pusula zarflarda yer alacak. Bu pusulalar büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarını kapsayacak. Bu düzenleme ile yanlış zarflara konulan pusulalarda geçersiz sayılan oyların ise önüne geçilmiş olacak.
 

Se%25C3%25A7im%2BPusulas%25C4%25B1
seçim Pusulası

        Seçim dönemleri vatandaşlık görevlerimizi yerine getirirken, yaşanan demokrasi şölenini spekülasyonlara kapatmak ve irademizi sandığa taşırken nelere dikkat etmeliyiz sizler için madde madde derledik.
1- Pusula ve zarfların YSK tarafından mühürlenmiş olduğunu mutlaka kontrol ediniz.
2- Seçim mührünü belirtilen alanlar içerisinde ters düz basmanızın yada kaydırma yapmanızın hiç bir önemi yoktur. Sadece alanlar içerisinde kaldığınıza dikkat edin.
3- Mühürlerde mürekkep bazen fazla gelebilir ve kağıdı katladığınızda çift mühür basılmış görüntüsü oluşabilir. Bu yüzden mürekkebin kuruduğundan emin olduktan sonra pusulayı katlamaya dikkat ediniz.
4- Herhangi bir olumsuzluk durumunda sandık başkanına mutlaka durumu oy kullanım esnasında belirtiniz.
5- Oy sayımları yapılırken her seçmen kendi sandığında seçimleri takip etme hakkına sahiptir. Sandığınızı dilediğiniz gibi gidip takip edebilirsiniz. Bu konuda zorluk çıkarmak isteyenleri ise mutlaka ilgili kişilere belirtmelisiniz.
6- Sonuçlar sandık başkanı tarafından ilan ettikten sonra aldığınız verileri YSK sitesinden sandık numaranız ile takip edebilir. Bir uyuşmazlık söz konusu ise itirazda bulunabilirsiniz.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.