Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Papa, zulüm gören Hıristiyanlara dua edilmesini istedi.

06.03.2019
309
A+
A-
Papa, zulüm gören Hıristiyanlara dua edilmesini istedi.

Papa, zulüm gören Hıristiyanlara dua edilmesini istedi.
61fcab55 9409 477f bece df8a1f7cda09
Papa
Papa, “İnanmamız bizim için zor olabilir, ancak bugün ilk yüzyıllardan daha fazla şehit var. Zulüm görüyorlar çünkü bu topluma doğruyu söylüyorlar ve İsa Mesih’i ilan ediyorlar” diyor.
“Bu, özellikle dini özgürlüğün henüz güvence altına alınmadığı, ancak teoride ve rollerinde özgürlüğü ve insan haklarını koruyan ülkelerde de geçerlidir.” Dedi.
Son olarak, “Bizler, özellikle zulüm gören Hıristiyan topluluklarının Mesih’in yakınlığını hissetmeleri ve haklarının tanınması için dua ediyoruz” diye soruyor.
Her ay, Holy See, Pontiff’in insanlık için mevcut zorluklarla ilgili niyetlerini içeren bir video yayınlar ve kiliseyi ve duaya katılmak isteyen herkesi teşvik eder .

Vídeo de intenções de oração 2019: Papa pede que se reze pelos cristãos perseguidos.
“Talvez seja difícil para nós acreditarmos, mas hoje há mais mártires do que nos primeiros séculos. São perseguidos porque dizem a verdade a essa sociedade e anunciam Jesus Cristo”, assinala o Papa.
Explica que “isso acontece especialmente onde a liberdade religiosa ainda não está garantida. Mas também em países que, em teoria e nos papéis, protegem a liberdade e os direitos humanos”.
Finalmente, pede que “rezemos para que as comunidades cristãs, especialmente aquelas que são perseguidas, sintam a proximidade de Cristo e tenham seus direitos reconhecidos”.
A cada mês, a Santa Sé publica um vídeo com as intenções do Pontífice sobre os desafios atuais para a humanidade e incentiva a Igreja e todos aqueles que desejam a se unir a ele em oração.
Esses vídeos são uma iniciativa da Rede Mundial de Oração em colaboração com o Centro Televisivo Vaticano.
 okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.