Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Pankreas kanseri için yeni tedavi ABD’de insanlarda test edilmeye başlandı.

05.03.2019
422
A+
A-
Pankreas kanseri için yeni tedavi ABD’de insanlarda test edilmeye başlandı.

Pankreas kanseri için yeni tedavi ABD’de insanlarda test edilmeye başlandı.
Utah Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, laboratuar testlerinde hastalığa ümit verici etkisi olan iki ilacı bir araya getirdi. Organdaki tümör en öldürücü olanlardan biridir: 5 hastadan sadece 1’i tanıdan bir yıl sonra hayatta kalır.
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Utah Üniversitesi’ndeki bilim adamları, zaten insanlarda test edilen pankreas kanserinin tedavisi için yeni bir strateji keşfettiler. Sözlü olarak alınan iki ilacın bir arada kullanıldığı tedavi çalışması bu Pazartesi (4) Nature Medicine dergisinde yayımlandı.
 

59ecb9ab 5e09 4b43 8965 78e11736bca3
Pankreas 

İlaçlar iki şekilde hareket eder:
Pankreastaki tümörlerde meydana gelen Kras’ın bir genin anormal hareketini önlerler. Bilim adamları, bir mutasyona sahip olduklarında, hücrelerin büyümesini ve bölünmesini anormal şekilde arttırdığını biliyorlardı. Böylece, tümör büyür.
Çözümler, tümör hücrelerinin otofaji sürecini engellemektedir. Otofaji, hücrenin enerji için kendisini “yediği” bir mekanizmadır.
Bilim adamları bu faktörlerin tümörün büyümesine yardımcı olduğunu zaten biliyorlardı. Bu nedenle, her iki ilaç türü pankreas kanseriyle mücadele etmek için bireysel olarak kullanılıyordu, ancak bunlardan faydalanılmadı. Yenilik, araştırmacıların bir araya geldiklerinde tümörle savaşmalarının bir etkiye sahip olduğunu fark etmeleridir.
Genellikle farkedilmeden giden pankreas kanseri belirtileri
“Ayrı ayrı kullanıldığında hastalık üzerinde çok fazla etkisi olmayan bu iki ilacın kombinasyonunun tümör büyümesi üzerinde çok güçlü bir etkiye sahip olduğunu gözlemledik. Bunu laboratuvardaki hücre kültürlerinde, sıçan modellerinde ve şimdi pankreas kanserli bir hastada – iki yıldan az bir sürede gözlemledik. Bu, tıpta nadiren görülen bir zaman çizelgesidir, “dedi araştırmanın yazarlarından araştırmacı Martin McMahon.
 

41a62bb8 bc18 4c6a 8af3 d493406edd25
Hasta Pankreas

“Bu kombinasyondan önce hastaya ameliyat ve birkaç doz kemoterapi uygulandı. Ölenmesine rağmen, bu ilaçlara birkaç ay boyunca dikkat çekici şekilde yanıt verdi, “dedi. Kombinasyon sonuçlarının, diğer insanlarda iyi sonuçlar alınmasının mümkün olup olmadığını anlamak için klinik çalışmalarda (insanlarda) değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Bu tür testler hali hazırda Teksas Üniversitesi’nde yapılmakta ve San Francisco’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde ve New York’taki Columbia Üniversitesi’nde gerçekleşmektedir.
Yüksek ölüm
Pankreas kanseri, hastalığın en ölümcül biçimlerinden biridir. Tümörlü hastaların 100’ünde (veya 5’inde bir) yalnızca 20 tanısı tanıdan bir yıl sonra hayatta kalır. Amerikan Kanser Derneği’ne göre, hastalık tespit edildikten beş yıl sonra bu sayı her 100’de 7’ye düşüyor.
Bilim adamları, kanser hücresini hareketsiz hale getiren ve metastazı önleyen bileşiği keşfetti
Ulusal Kanser Enstitüsü’ne (Inca) göre, bu yüksek ölüm oranı geç tanıya bağlı.
Londra’daki Francis Crick Enstitüsü’ndeki kanser ve kök hücreler arasındaki ilişkiyi inceleyen Axel Behrens için tespitindeki bu gecikme, hastalık metastazı kolaylığı, erken semptomların olmaması ve belirteçlerin eksikliği gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. kanda – örneğin prostat kanserinde olduğu gibi.
“Sorun şu ki, tanı anında, hastanın metastazı var. Pankreas çok damarlı bir organ, bu yüzden kanserin karaciğere gitmesi çok kolay çünkü oraya giden birçok kanal var – ve orası Ek olarak, kanser uzun süre asemptomatiktir: kişi tümöre sahiptir, ancak iyi hissettirir ve yalnızca çok büyüdüğü zaman kişi kendini kötü hissetmeye ve acı hissetmeye başlar. asemptomatik hastalığı saptamak için kullanılabilecek “açıklamasında bulundu.
İnka ayrıca, hastalığın rutin taranmasını önermemektedir, çünkü fayda sağladığına dair kanıt yoktur, ancak sarı deri (sarılık), koyu renkli idrar, yorgunluk, iştahsızlık, kilo kaybı ve üst karın ve sırt ağrısı gibi semptomların araştırılmasını önerir.
takviye
Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Utah bilim insanlarınınkine benzer sonuçlara vardılar.  – Fotoğraf: Açıklama / University of North Carolina Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Utah bilim insanlarınınkine benzer sonuçlara vardılar
Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, Utah bilim insanlarınınkine benzer sonuçlara vardılar
Utah Üniversitesi’ndeki araştırmalar, bir başka ayrı çalışma ile daha da güçlendirildi, bu Pazartesi (4) aynı dergide yayınlandı. Kuzey Carolina Üniversitesi’ndeki bilim adamları, en yaygın pankreas kanseri türü olan adenokarsinomun büyümesinde Kras geninin ve otofajinin rolü hakkında benzer sonuçlara varmışlardır.
İlk olarak, genin anormal etkisinin engellenmesinin, hücrenin otofajiye bağımlılığını arttırdığını, yani Kras bloke edildiğinde, normalden daha fazla “kendini yiyeceğini” buldular. Sonra kendi otofajilerini engellediler.
“Otofaji, kanser hücrelerinin materyalleri onlardan kurtulmak yerine geri dönüştürdüğü bir süreçtir. Keşfettiğimiz şey, enerjiye giden en önemli yolu – glikolizi – bloke ederseniz, kanser hücresinin acı çekmeye ve otofajinin başlamasıdır. Bu nedenle, kanser otofajiye daha fazla bağımlı hale gelir ve inhibitörüne karşı daha duyarlıdır ”diye açıklıyor yazarın çalışmalarından biri olan Channing Der.
Testler hem fare hem de insan hücreleri üzerinde yapıldı ve Teksas Üniversitesi’nde iki ilacı birleştirerek insanlarda başlamalı.
Genetik belirteçler
Pittsburgh Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kişiselleştirilmiş tedavilere katkıda bulunabilecek pankreas kanseri için genetik belirteçleri keşfetti. 
Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kişiselleştirilmiş tedavilere katkıda bulunabilecek pankreas kanseri için genetik belirteçleri keşfetti. 
Pittsburgh Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kişiselleştirilmiş tedavilere katkıda bulunabilecek pankreas kanseri için
Ayrıca, Pittsburgh Üniversitesi’nden bilim adamları tarafından derginin ikinci sayısında yayınlanan üçüncü bir ilgisiz çalışma, vakaların% 17’sinde, tümörün kemoterapi ile tedavi edilip edilemeyeceğini belirten genetik bir markör olduğunu gösterdi Bu zaten var.
Araştırmacılar, dünyadaki hastalardan gelen organdaki 3.594 tümör numunesinin genetik kodunu tanımladılar. Over kanseri durumunda olduğu gibi, hastalığın gelişmesine bütün aileyi yatkın kılan genler olduğunu buldular .
Angelina Jolie önleyici ameliyat alır ve yumurtalıkları ve fallop tüplerini kaldırır
Her tümörün profilini belirlemek, her vaka için en iyi tedavi şeklini seçmenize yardımcı olabilir. Araştırmacılardan Nathan Bahary, “İnsanlar uzun süredir bu belirteçleri arıyorlar ve çalışmamız pankreas kanseri hastalarını farklı tedavi kategorilerine ayırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.” Dedi.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.