Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Mide Ağrısının 7 Genel Nedenleri.

17.03.2019
343
A+
A-
Mide Ağrısının 7 Genel Nedenleri.

Mide Ağrısının 7 Genel Nedenleri.
4158437a 4234 4367 a83d dfe5d56e1c11
Mide

Mide ağrısı eğlenceli değil. Kendinizi rahatsız, mide bulantısı ve huysuz hissediyorsunuz. Karnın ağrıyorsa, çalışması zor. Mide ağrısı çoğu zaman gelir ve gider ya da büyük bir yemekten sonra beklersiniz. Kronik mide ağrısı bazı korkutucu tıbbi durumların belirtileri olabilir.
Mide ağrısının bu yedi genel nedenini inceleyin. Sadece mide ağrınızı doktora götürüyor olabilirsiniz, altı ve yedi numaralı semptomların tümüne sahip olabilirsiniz.
Ve sadece her iki ucundan çıkan kırmızı ya da kara kanın iki ve dördüncü belirtileri olduğunu unutmayın. Sadece acil servise gitmeyi hak edebilirsin.
Gastroenterit ve Gıda Zehirlenmesi
Mide gribi ve gıda zehirlenmesi, mide ağrısı da dahil olmak üzere aynı semptomların çoğuna sahiptir. Gripten mide duyabileceğiniz şey muhtemelen gıda zehirlenmesidir. En büyük fark başlangıçtır. Mide gribi kuluçka için iki gün kadar sürer; Gıda zehirlenmesi Salmonella Two-Step’i vermek için altı saate kadar zaman alıyor.
Her ikisi de birkaç gün sürer ve bütün kusma ve ishalden kurtulmak birkaç gün daha sürer. Altta yatan bir rahatsızlığınız veya susuz kalmazsanız, ikisi de ölümcül değildir.
Gastrit
50db3948 bd45 45d3 9aba 56e903dafe45

Gastrit , mide iltihabına, tahrişe veya erozyona zarar verir. Genellikle, çok fazla mide ağrınız ve hazımsızlığınız olur. Akut başlangıçlı veya kronik bir vaka olabilir. Aşırı alkol kullanımı, kronik kusma, bakteriyel enfeksiyon ve aşırı ilaç kullanımı gibi birçok neden var.
Tedavi edilmeyen gastrit, ciddi kan kaybına, ülserlere yol açabilir ve mide kanseri riskini artırabilir. Mideniz kusma, özellikle kan veya kahve gibi öğütülmüş malzeme ve siyah katran taburesi nedeniyle ağrıyorsa, doktorunuzla konuşun.
Asit cezir
Mide ekşimesi, asit reflü ve gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) ile ilişkilidir. Üçü de midenizi incitebilir. Mide ekşimesi, yemek borunuzdaki mide asididir.
Asit reflü mide ekşimesi ve diğer acı semptomlara neden olur. GERD kronik asit reflüdür. Yaygın tetikleyiciler arasında çok fazla yemek yemek, kısıtlayıcı kıyafetler giymek, baharatlı yiyecekler, sigara içmek ve büyük bir yemekten sonra yatmak yer alır.
Tedavi edilmeyen asit reflü ülserlere, hasarlı bir yemek borusu ve sonunda yemek borusu kanserine yol açabilir .
Ülser
Yaralar iyileşmediğinde ülserler oluşur. Mide ülserinizden yemek borusuna kadar ülser alabilirsiniz. Ülserler mide ağrısına, hazımsızlık hissine ve mide bulantısına neden olur. En yaygın iki neden H. pylori bakteriyel enfeksiyon ve steroidal olmayan antienflamatuvarların aşırı kullanımıdır.
Mide ağrısı, boş veya dolu bir midede oluşabilir, yutma zorluğu ve yedikten sonra kendini iyi hissetmez. Ülserler tedavi edilmezse, kan kusabilir veya kırmızı veya siyah dışkı geçirebilirsiniz. Bunlardan herhangi birini görürseniz, hemen doktora gidin.
Kabızlık
78a38431 6de2 487c b95b fef5ba4d0a7a
Kabızlık Sorunu

Kabızlık , bağırsak hareketi yapamamaktır. Kolonunuz atık madde ile dolduğunda, mide ağrıları geçirirsiniz. Şişebilir ve durum yeterince uzun sürerse nefesiniz kokmaya başlayabilir. Haftada üç veya daha fazla bağırsak hareketi yapmalı ve geçmeleri oldukça kolay olmalıdır.
Kabızlığa neden olan bazı ciddi durumlar vardır, bu yüzden içme suyuna ve yeme liflerine tepki gösterip göstermediğini kontrol ettirin.
İrritabl Bağırsak Sendromu (IBS)
İnflamatuar Bağırsak Sendromu , sindirim sisteminin fonksiyonel bir bozukluğudur. IBS ile mide krampları, şişkinlik, gaz, mukus-y tabureleri ve kabızlık veya ishal olabilir.
Nedeni bilinmemekle birlikte, IBS hastalarında daha hassas bir kolon vardır ve beyin acıyı daha akut algılar. Ayrıca çok fazla veya çok az serotonin içeren bir bağlantı var.
IBS diğer sağlık sorunlarına yol açmaz, ama kendinizi mutsuz hissedeceksiniz ve çok fazla mide ağrınız olacak.
Crohn hastalığı
Crohn hastalığı , inflamatuar bir bağırsak hastalığıdır. Crohn karın ağrısı, şiddetli ishal, yorgunluk, kilo kaybı ve yetersiz beslenmeyi içerir. Çok acı verici olabilir ve ciddi komplikasyonlara neden olabilir.
Mevcut araştırmalar, Crohn’ların bir enfeksiyona yanıt veren ve daha sonra sindirim sistemi hücrelerine aşırı reaksiyona girip saldıran bağışıklık sisteminizden kaynaklandığını gösteriyor.
Komplikasyonlar ülserleri, fistülleri, kolon kanseri ve yetersiz beslenmeyle ilgili hastalıkları içerir. Belirtileri yaşarsanız, doktorunuzla konuşun. Crohn şu anda tedavi edilebilir değildir, ancak yönetilebilir olabilir.
Sonuç
8bd649c9 8456 459a 8d28 d1feb08d4636

Mide ağrısı, duygusal acı, endişe, kabızlık ve gerçekten acı çekmek istemediğiniz hastalık ve koşulların bir işaretidir. Kronik mide ağrıları araştırılmalıdır. Bunun birçok nedeni var ve hepsinin tanımlanması ve yönetilmesi gerekiyor.
Kronik karın ağrısı çekiyorsanız , ağrılı, ağrılı bir karın tüm enerjinizi buna odaklayacağını keşfedeceksiniz. Temizlenmesi sizi daha iyi hissettirecek ve hayatınızı kurtarabilir!
 okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.