Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Hayal Nedir? Hayal etmek Nasıl Olur?

24.03.2019
410
A+
A-
Hayal Nedir? Hayal etmek Nasıl Olur?

Hayal Nedir? Hayal etmek Nasıl Olur?
Uykudan önce ve sonra genellikle berrak rüya ile karıştırılan iki bilinçlik hali vardır. Hipogagik durum ve hipopompik durum, uyanıklık ile uykuya dalma ve uykuya dalma ve uyanma arasındaki sınır çizgisi durumunu tanımlamak için kullanılan terimlerdir. Her ikisi de  bilinç altı akla dokunabilir benzer şekilde ve bazen normal rüyalar için daha da güçlü bir şekilde olsa da, hipnogogi (uykuya dalma) genellikle hipnopompiden (uyanma) daha belirgindir.
Hipogagiada sık karşılaşılan deneyimler arasında fosfenler (renkli ışık lekeleri), geometrik desenler, sürekli değişen görüntüler ve devam eden rüyaya benzeyen yanıp sönen rüya sahneleri gibi görselleştirmeler yer almaktadır. Hala kısmen uyanık olduğumuz için, sık sık bilinçli olarak bir sahne veya görüntü tutmaya ya da bir başkasına geçmesine izin vermeye karar veriyoruz. Şahsen, fosforları görmeyi ve uykuya geçerken hareketlerini kontrol edebilmeyi oldukça zevkli ve huzurlu buluyorum ve bunun uykuda rüya gibi rüyaları uyandırmakta çok elverişli olduğunu sanıyorum.
 

Hayal%2BNedir
Hayal Nedir

Hypnogogia ve berrak rüya görmek bazı nitelikleri paylaşıyor, ancak aynı bilinç hali değiller. Hipogagogik durum sırasında, gördüğüm görüntüleri berrak rüyalara benzer bir şekilde yönlendirebilirim, ancak henüz uyuyamıyorum. Hipogagik durumun farkında olmak, keskin rüya tekniğine çok değerli olabilir. Bir görüntüyü veya sahneyi berrak bir rüyanın içine “taşımak” etkili bir tekniktir.
İkinci bir bilinç hali, genellikle berrak rüya görmeyle karıştırılırsa, öncel rüya halidir. Bazen hipnojogiden akıcı rüyalara geçebilsek de, özellikle eğitim ve pratikle, normalde normal uykuya ve daha sonra da önceden bir rüya haliyle geçiyoruz. çoğu durumda tamamen netleşmek için çok önemli bir köprüdür.
Prelucid durumdayken, rüyam tamamen gerçek gibi gözüküyor ve çoğu zaman açıklıktan şaşırıyoruz. Bu şekilde kendine “Bu bir rüya olamaz” demek oldukça yaygındır. Ya da “Gerçekten rüya mı görüyorum?” Diye sormak, kendinize rüyanız hakkında açıklamalar yapıyorsanız veya kendinize sorular soruyorsanız, köprüyü kolayca berrak rüya görmek için geçebileceğiniz bir bilinç hali; Ancak, bu her zaman böyle değildir. Genellikle bu rüya halinde kalırız.
Hayal ederken, rüyada olduğumuzun farkında olmadan hayallerimizde olup bitenlerden sık sık hissedebilir ya da aslında olabiliriz. Bilincimiz aldatıcı olabilir  ve temelde hayallerimizden sorumludur. Bilinçaltınıza bağlı bir formda iseniz, aslında siz değilken, rüyanızın sorumluluğunu bilinçli olarak kullanıyor olabilirsiniz. Çoğu zaman, özellikle acemiler için bu, rüya gördüğünüzün tamamen farkında olduğunuzda bile olur.
Kesin olarak konuşmak, sorumlu olmak veya bir şekilde rüyalarınızı kontrol etme yeteneğine sahip olmak berrak rüya görmenin gerekli bir bileşeni değildir. Hayal kurduğunuzun tamamen farkında olmak tek şart. Hayalindeki bilinçsiz zihinle hâlâ sorumlu olan tamamen netleşebilirsin. Bu ortak durumda, rüyanızda bilinçli bir şekilde “gezmeye gidiyorsunuz”. Bilinçaltınız sorumluyken berrak olma deneyimleri olağanüstü aydınlatıcı olabilir! Rüyadan sorumlu bilinçdışı zihninizle fantezileri yerine getirme ve korkularla, fobilerle, kaygılarla, geçmiş travmalarla ve hatta kabuslarla yüzleşerek net bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.
Bilinçsiz zihninizin berrak rüya sırasında sorumlu olmasına izin vermek aynı zamanda bilinçli zihninizin pek çok faktörden dolayı yapamayacağı koşulları keşfetme ve deneyimleme olanaklarını açar, en önemlisi egomuzun kontrol edici yönleridir. Berrak rüya sırasında, sen sensin ama sen de değilsin. Toplumsal baskılar, aile ya da iş tarafından engellenmediniz. Hiç kimse sizden uyurken belli bir şekilde davranmanızı veya “işleri halletmenizi” beklemiyor! Bu nedenle, berrak hayalperestler, mistik, ilahi ve akılda kalıcı deneyimler bolluğuna sahip olma eğilimindedir. Ayrıca yoğun zevk ve hatta ecstasy, cinsel ecstasy durumlarını deneyimleme eğilimindedirler. Berrak hayalperestlerin orgazma ulaşması ve berrak rüya görmenin rüya çalışma laboratuarlarında iyi belgelenmesi. Çoğu zaman berrak hayalperestler o kadar güçlü deneyimler yaşarlar ki onları uyandırdıktan sonra kelimelerle ifade edemezler ve bu huşu duyguları günler, haftalar veya yıllar boyunca devam eder.
Bununla birlikte, yıllar süren berrak rüya görerek ve birçok insandan berrak rüyaların açıklamalarını dinleyerek, berrak rüyaların çoğunun aşırı ilham verici, teşvik edici veya tedavi edici olmadığını söyleyebilirim. Bazen düpedüz mat olabilirler. Hayal kurduğunuzu bilmek, rüya görmeyi otomatik olarak daha heyecan verici veya aydınlatıcı yapmaz. Çoğu durumda, bilinçsiz bir zihinle hayal kurmayı berraklaştırmak, sıradan hayallerle aynı şekilde “hisseder”, bu aslında iyi bir şeydir. Bazı insanlar berrak rüya görmeye direnir çünkü normal rüya görmenin kendiliğindenliğini ve tahmin edilemezliğini kaybedeceklerinden korkarlar. Ancak bu mutlaka böyle değil. Daha önce de belirtildiği gibi, tamamen net olabilirsiniz ancak sorumlu değilsiniz. Ancak, hayalimdeki zamandan sorumlu olmak istediğim ve bunun nasıl yapıldığını öğrenmek, birisinin hayatında kayda değer bir varlık olduğunu defalarca görmek istiyorum.
Bilinçli hayallerinizden sorumlu olmanın ve daha sonra onları kontrol etmenin öğrenmenin en olumlu yararlarından biri (bu aynı görünebilir ancak daha sonra açıklanmayacak ve daha sonra açıklanacak), fevkalade kendinden emin! Rüya gördüğümüzün farkındayız, bu yüzden her şey mümkün. Olmak istediğim şeyin sorumlusu olabilirim; İstersem gönderebilir ve alçakgönüllü olabilirim. Hayatımdaki koşullara karşı tavrımı, göz açıp kapayıncaya kadar yıllarca mücadele edebileceğim durumdayken değiştirebilirim. Olumsuzluk ve karamsarlığı aşabilir, berrak hayallerimdeki korkularımı yenebilir ve farkındalığı fiziksel düzleme geri döndürebilirim.
Bilinçli rüya görmek ayrıca bir bilinç birliği ve kozmos birliğini geliştirmeye meyillidir. Bilinçli hayalperestler düzenli olarak normal farkındalıklarında dünyayı daha bütünsel bir bakış açısına doğru kaydırırlar. Berrak rüya görerek yaşamın, nesnelerin, doğanın ve diğer insanların olağanüstü genişletilmiş görüşünü keşfederler. Berrak rüya görürken enerji alanları olarak insanlar da dahil olmak üzere nesneleri, yerleri ve yaşam formlarını görerek , berrak hayalperest fiziksel düzlemde aynı tür bilgileri edinmeyi öğrenir. Bu farkındalık berrak hayalperestin diğer insanların enerji modellerini daha kolay görmesini ve okumasını, başkalarının ruh hallerini ve düşüncelerini daha net hissetmelerini ve daha etkili ve yaratıcı şekilde tepki vermelerini sağlar.
Özetlemek gerekirse, rüya görürken hayal ettiğimizin bilinçli olarak farkında olma becerisi, o kadar güçlü bir gelişmedir ki, gerçekleştiğinde sonsuza dek daha iyi bir şekilde değiştiriliriz. Aklımda rüya görmek insanlığı antroposentrik yaşam tarzlarımızdan uzağa ve bütünsel bir realiteye doğru götürebilen en gelişmiş yöntemlerden biridir. Bilinçli rüya teknikleri konusunda ustalaştığımızda, şamanik hayal kurmanın güçlü aracına kapıyı açıyoruz.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.