Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9 °C
Hafif Yağmurlu

Ertuğrul Gazi Türbesinde Nöbet Değişimi Yapılırken.

07.03.2019
1.273
A+
A-
Ertuğrul Gazi Türbesinde Nöbet Değişimi Yapılırken.

Ertuğrul Gazi Türbesinde Nöbet Değişimi Yapılırken.

Bugün Regaip Kandili için özel olarak Bilecik ilinin ilçesi olan Süğüt’e Ertuğrul gazinin yattığı türbesini ziyarete gittim.
Söğüt, Bilecik ilinin bir ilçesidir. Türk tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu vesile ile birazda ilçeyi karış karış gezdim. Bakımsız kalmış, dar olan caddeleri biraz tadilat,onarım istiyor. Aslında buraların önemi son TRT 1 de gösterime giren ve Osmanlı’nın kuruluşunu anlatan Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra artmış. herkese buraya gelip türbeyi ziyaret ederek atalarımıza bir dua göndermelerini tavsiye ederim.
Aşağıdaki video türbenin kapısında bekleyen ozamanın tarihine uygun kıyafet giyilerek nöbet tuttukları anı ve nöbet değişim sürecini göstermektedir. İyi seyirler dilerim.

Alp%2BK%25C4%25B1yafetli%2BAsker
Alp Kıyafetli Asker

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.