Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Endişelenmeyi nasıl durdurabilir ve hayatın tadını çıkarmaya başlayabiliriz.

13.03.2019
335
A+
A-
Endişelenmeyi nasıl durdurabilir ve hayatın tadını çıkarmaya başlayabiliriz.

Endişelenmeyi nasıl durdurabilir ve hayatın tadını çıkarmaya başlayabiliriz.
sık sık endişe duyarız, stres yaşarız, deneyim yaşarız, uykusuzluk çekeriz ve ilgisizlik, depresyon vb. Sebep artmış endişedir: Çocuğun sağlığı, sevdiklerinin refahı, yaklaşmakta olan sunum veya müzakereler, para, ülkedeki olaylar ve küresel ısınma hakkında endişe duyuyoruz. Her şeyde bir tehdit görüyoruz ve sürekli gerginlik ve sorunların beklentisiyle yaşıyoruz.
Endişenin de kendine özgü nedenleri var, ama şimdi endişe verici koşulların nasıl hızlı bir şekilde kaldırılacağı ve basit şekillerde rahatlamanıza yardımcı olacağı hakkında konuşalım.
Dikkat değiştirme yöntemi
 

Stresten%2BUzakla%25C5%259Fmak
Stresten Uzaklaşmak

Olumsuz düşüncelerden veya “korkunç” bir şeyin beklentisinden aldığımız anda basitçe dikkat odağını değiştirmekten ibarettir. Sanki bir TV uzaktan kumandası gibi, bilinci başka bir kanala çevirebiliriz. Sadece şu anda hoş bir şey düşünün, iyi ve sakin olduğunuz bir durumu hatırlayın ve bu durumu içinde hissetmeye çalışın. Eğer işe yaramazsa, internetteki komik videoya bakın, iyimser bir arkadaş arayın, iyi bir kitap okuyun.
beyanlar
Bu, bilinçaltının programlanması amacıyla birçok kez olumlu ifadelerin bir ifadesidir. Ayrıca duygusal durumu stabilize etmeye de yardımcı oluyorlar (ifadeyi üst üste birkaç kez söyledikten sonra, “Sakinim ve iyiyim” diyorsunuz, gerçekten sakinleştiğinizi fark ediyorsunuz).
100 tur yöntemi
Bu, farklı kaygı durumlarında devleti uyumlaştırmak için bir psikoterapötik tekniktir, eğer gerekliyse karar verir ve sakinleşir. Sadece bir sayfa kağıt alın ve üzerine yavaşça 100 daire çizin. Ayrıca, kendinize, bilinçaltından cevap almak istediğiniz soruyu kendinize sorabilirsiniz (örneğin: “Gerçekten istiyor muyum?”, “Bu alanda neler oluyor ya da hayatımda gerçekten neler oluyor?”, “Bir şey yapmalı mıyım?” bu ve bu? “). Bu süreçte tüm cevaplar kendiliğinden gelecek.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.