Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Bilecek Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi.

07.03.2019
1.198
A+
A-
Bilecek Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi.

Bilecek Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesinde askerler tarafından Alp kıyafetiyle “saygı nöbeti” tutuluyor. “Askerlerimize alp kıyafetleri hazırlanmış o zamanın tarihi yansıtılmış. Bu vesile ile tarihimizi, geçmişimizi  gençlerimize aktarmış oluyoruz. saygı nöbeti projesi başlamış olup . Amaç burada hem diriliş, kurtuluş ruhunun daha canlı yaşatılması hem de gelen misafirlerin  bu ruhu, tarihi duyguyu daha fazla hissetmeleri sağlanmış. Bunda da gerçekten başarılı olunmuş Diriliş dizisinden sonra ilçeye ziyaretçi akını başlamış.

Yalnız söğüt ilçesini ziyaretimde zaten dar olan caddeleri bakımsız olduğu için arabaların gelişi gidişi zor oluyor bakıma ihtiyacı car ilçenin. Ziyaretim sırasında içeride ölçü alan bir kaç kişi vardı sanırım sandukanın örtüsünü yenileyeceklerdi. Aralarında bakan gelecek diye konuşuyorlardı. Demek bakan gelmeyecek olsa örtü değiştirilmeyecek. Tarihimize sahip çıkıyorsak düzenli bakım onarım yapacağızki ziyarete gelenler tarihleri ile övünürken ilçenin belediyesi içinde olumlu düşünsünler.

Ertu%25C4%259Frul%2BGazi
Ertuğrul Gazi

Alp%2BK%25C4%25B1yafetli%2BAsker
Alp Kıyafetli Asker

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.