Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Asla Tekrar Satın Almamanız Gereken 6 Dondurulmuş Gıda.

12.03.2019
361
A+
A-
Asla Tekrar Satın Almamanız Gereken 6 Dondurulmuş Gıda.
Asla Tekrar Satın Almamanız Gereken 6 Dondurulmuş Gıda.
Donmu%25C5%259F%2BG%25C4%25B1da%2BDolab%25C4%25B1
Donmuş Gıda Dolabı
Hemen kapıdan bir şey alalım: yiyecekleri dondurucuda saklamak ve bakkal alışverişinizin büyük bölümünü süpermarketlerin dondurucu koridorlarında yapmak oldukça farklı şeyler. Amerikalıların yüksek bir yüzdesi, hepsi bir şekilde işlenmiş olan dondurulmuş gıda ürünlerini satın alıyor. Dondurulmuş TV yemeği, yağsız yemek veya dondurmalı sandviç olsun, dondurucu kapıları arkasındaki yiyecekler vücudunuza koyabileceğiniz en sağlıksız yiyeceklerden bazıları .
Taze olmanın en iyisi olduğunu her zaman aklınızda tutmanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı bir diyetin sürdürülmesinde kırmızı bir bayrak olsaydı, donmuş yiyecek koridoru olurdu. Yedi yiyecek hakkında (aşağıda) okuduktan sonra, donmuş yiyeceklerden kaçınmaya başladığınızı ve taze yiyeceklerle yemek hazırlama çabalarınıza odaklanacağınızı umuyoruz. Aslında taze yiyecek almanın size daha fazla para kazandırabileceğini bulabilirsiniz .
# 1: Kahvaltı Yemekleri
Dondurulmuş gözleme ve kahvaltı sandviçlerinden kızarmış ekmeklere ve Fransız usulü tostlara kadar tüm kahvaltı yiyeceklerini kapsıyoruz. Tüm bu kahvaltı yiyeceklerinin ardındaki satış noktası, sabahları hızlı ve kolay hale getirmeye hazır olmalarıdır . Dezavantajı, dondurulmuş kahvaltı yiyeceklerinin hemen hemen hepsinin katkı maddeleri, işlenmiş şekerler, ilave sodyum, trans yağlar ve kolesterol içermesidir. Gününüze kalp sağlığınızla ilgili bir başlangıç ​​hakkında konuşun.
# 2: Makarna Yemekleri
Bir torba veya donmuş fettuccini Alfredo ya da spagetti Bolognese bir kutu çekici değil, ancak birçok kişi bu yemekleri toplu olarak satın almalı. Neredeyse hiç besin sağlamazlar ve aşırı tuz ve doymuş yağ içerirler. 20 dakika veya daha kısa sürede taze malzemelerle daha sağlıklı bir makarna yemeği hazırlanabilir. Aşçını giymekten korkma!
# 3: Ücretsiz Gıdalardan
Süt ürünleri, buğday, soya veya et içermeyen yiyecekleri tarif etmek için kullanılan yiyecek endüstrisinde bir terimdir. Besinlerden arınmış yiyeceklerin tamamen sağlıklı olduğunu düşünmenizi istemiyoruz, çünkü değiller. Birçoğu, dondurucuda en son harcadıkları süreyi uzatan ilave şeker, tuz ve diğer katkı maddeleri içerir. Etiketi okuyun, her ikisinden de kaçınmanız gereken maltodekstrin ve dekstroz gibi içerikleri görün.
# 4: Sürdürülebilir Balık
Balık satın alacak ve dondurucuda saklayacaksanız, vahşi yakalanmış veya sürdürülebilir balık satın almanız gerekir. Bunlar daha pahalı seçenekler olsa da, dondurulmuş çiftlik balıklarını yemekten çok daha sağlıklı. Balık söz konusu olduğunda ucuz en iyisi değildir. Yabani avlanan balıklar organik ve otlarla beslenen sığır eti ile karşılaştırılabilir. Et veya balık satın alacaksanız, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde satın alın.
# 5: Vejetaryen Burger
İmkansız Burger’ın popülaritesinin artmasıyla, gittikçe daha fazla insan süpermarkette dondurulmuş vejetaryen burger köftesi satın alıyor. Etsiz olmasına rağmen, vejetaryen burger köftelerinin çoğu stabilizatörler, katkı maddeleri, hurma yağı ve arpa, maya ve buğday gibi alerjenleri içerir. Vejeteryan burgerler satın alacaksanız, Beyond Meat saygın bir marka ve diğer dondurulmuş çeşitlerden daha sağlıklı bir seçenek.
# 6: Çocuk Yemekleri
Çocuklarınız için taze ve sağlıklı yemekler hazırlamak için zaman ayırmak zor olabilir . Dondurulmuş, kullanıma hazır, mikrodalgaya uygun yemekler tüm sorunlarınızın cevabı gibi gözükse de, çocuğunuzun sağlığı kolaylık uğruna acı çekmemelidir. Bu yemekler besleyici olarak yoğun değildir ve ebeveynlerin çoğu, içinde ne olduğunu bilselerdi, çocuklarına bu öğünlerde rahatça hizmet edemezdi. Bu yemekler koruyucular, yapay lezzetler, katkı maddeleri ve işlenmiş malzemelerle doldurulur!
Kaynaklar:
https://www.cheatsheet.com/health-fitness/worst-frozen-foods-you-should-never-buy.html/

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.