Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

Yoga Kobra Pose.

06.02.2019
406
A+
A-
Yoga Kobra Pose.

Yoga Kobra Pose.

Cobra Pose’da esnekliği artırmak için kalbi açın ve omuzları aşağı doğru döndürün.
 

Yoga%2BKobra%2BPose.
Yoga Kobra Pose.

bhujanga = yılan, yılan
Cobra Pose: Adım Adım Talimatlar
Aşama 1
Yerde yatarken yatmak. Bacaklarınızı geriye doğru gerin, yerdeki ayakların üst kısımlarını. Ellerini omuzlarının altına koy. Dirsekleri tekrar vücudunuza sarın.
Adım 2
Ayak ve uylukların üst kısımlarını ve pubisi zemine sıkıca bastırın.
Aşama 3
Bir inhalasyonda, göğsünü yerden kaldırmak için kolları düzleştirmeye başlayın, sadece pubilerinizle bacaklarınızla bağlantı kurabileceğiniz yüksekliğe gidin. Kuyruk kemiğini pubise doğru bastırın ve pubisi göbeğe doğru kaldırın. Kalça noktalarını daraltın. Sıkılaştırın ama kalçaları sertleştirmeyin.
4. adım
Omuz bıçaklarını arkaya doğru sıkın, yan kaburgaları öne doğru bastırın. Sternumun üstünden kaldırın, ancak ön sırtları öne doğru itmekten kaçının, bu da yalnızca alt sırtını sertleştirir. Sırtını tüm omurga boyunca eşit olarak dağıtın.
Adım 5
Pozu kolayca nefes alabilen, 15 – 30 saniye arasında tutun. Bir ekshalasyon ile yere geri bırakınız.
Poz Bilgisi
Bhujangasana
Poz Seviyesi
1
Kontrendikasyonlar ve Dikkat Edilecek Noktalar
Sırt yaralanması
Karpal tünel Sendromu
Baş ağrısı
Gebelik
Değişiklikler ve Aksesuarlar
Çok sertseniz, bu pozu zeminde yapmaktan kaçınmak daha iyi olabilir. Metal bir katlanır sandalyeyi duvara yaslayın ve pozunuzu ellerin koltuğun ön kenarına, ayakların üstündeki yere koymasını sağlayın.
Poz derinleştirmek
Koltuk altlarında, göğüste ve kasıklarda esnekliğe sahipseniz daha derin bir geri dönüşe geçebilirsiniz. Elleri biraz daha ileri kaydırın ve dirseklerinizi düzeltin, kollarını dışarı doğru çevirin. Sternumun üst kısmını doğrudan tavana doğru kaldırın.
Hazırlık Pozları
Setu Bandha Sarvangasana
Urdhva Mukha Svanasana
Takip pozlar
backbends
Acemi İpucu
Geri dönüşü aşırıya kaçma. Rahatça çalışabileceğiniz yüksekliği bulmak ve sırtınızı zorlamaktan kaçınmak için, ellerinizi yerden bir anlığına çekin, böylece bulduğunuz yükseklik uzamadan geçer.
Yararları
Omurgayı güçlendirir
Göğüs ve akciğerleri, omuzları ve karnı gerer
Kalçaları sıkılaştırır
Karın organlarını uyarır
Stresi ve yorgunluğu gidermeye yardımcı olur
Kalbi ve akciğerleri açar
Siyatik yatıştırır
Astım tedavisi için
Geleneksel metinler, Bhujangasana’nın vücut ısısını artırdığını, hastalığı yok ettiğini ve kundaliniyi uyandırdığını söylüyor.
bacaklarınızı sokun. Kalçalarını bükmeli ve kalça kemiğinizin kenarlarını tutmalı, sakrata doğru baş parmaklarını tutmalı, daha sonra kalça kemiğinizin arkasını açmalı, dış kalçalarınızı yumuşatmaya teşvik etmeli ve kalça noktalarınızı birbirine doğru itmelidir.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.