Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Yoga Genişletilmiş köpek yavrusu pozu.

06.02.2019
521
A+
A-
Yoga Genişletilmiş köpek yavrusu pozu.
Yoga Genişletilmiş köpek yavrusu pozu

uzatılmış köpek yavrusu pozu arasındaki çapraz, omurgayı uzatır ve zihni sakinleştirir.
Köpek yavrusu
Genişletilmiş Köpek Yavrusu Pozu: Adım Adım Talimatlar

k%25C3%25B6pek%2Byavrusu%2Bpoz
köpek yavrusu pozu

Aşama 1
Dört ayak üzerine gelin. Omuzlarının bileklerinin üstünde ve kalçalarının dizlerinin üstünde olduğunu görün. Ellerinizi birkaç santim ileri doğru yürütün ve ayak parmaklarınızı altından kıvırın.
Adım 2
Nefes verirken, kalçalarınızı topuklu ayağınıza doğru ilerle. Kollarınızı aktif tutun; dirseklerinin yere değmesine izin verme.
Aşama 3
Alnınızı yere ya da battaniyeye bırakın ve boynunuzu gevşetin. Alt belinizde hafif bir eğri tutun. Omurganızda uzun güzel bir gerginlik hissetmek için, ellerinizi aşağı bastırın ve kalçalarınızı topuklarınıza doğru geri çekerek kolların üzerinden gerin.
4. adım
Omurga her iki yönde uzadığını hissederek sırtınıza nefes alın. Bir dakika 30 saniye bekleyin, ardından kalçalarınızı topuklarınıza bastırın.
Poz Bilgisi
Uttana Shishosana
Poz Seviyesi
1
Kontrendikasyonlar ve Dikkat Edilecek Noktalar
Diz yaralanması
Hazırlık Pozları
Adho Mukha Svanasana
Virasana
Takip pozlar
Balasana
Acemi İpucu
Bu pozu daha uzun süre tutabilir, dizlerinizi koruyabilir ve bacaklarınızla baldırlarınızın arasına sarılmış bir battaniye veya destek koyarak sırtınızı aşağıya çekebilirsiniz.
Yararları
Omurga ve omuzları uzatır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.