Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Yazıyı Okuduktan sonra ET yemeye devam edebilecek misiniz?

16.02.2019
345
A+
A-
Yazıyı Okuduktan sonra ET yemeye devam edebilecek misiniz?

Yazıyı Okuduktan sonra ET yemeye devam edebilecek misiniz?

İnsanın evrimi çalışmaları atalarımızın doğanın vejeteryan olduğunu göstermiştir. İnsan vücudunun yapısı et yemek için uygun değildir. Columbia Üniversitesi’nden Dr. GS Huntingen, bir makalede, etoburların daha kısa bağırsaklara sahip olduğuna dikkat çekti. Kalın bağırsakları karakteristik olarak çok düz ve pürüzsüzdür. Buna karşılık, vejetaryen hayvanlar hem uzun ince bir bağırsağa hem de uzun bir kalın bağırsağa sahiptir. Düşük lif içeriği ve etin yüksek protein yoğunluğundan dolayı, bağırsakların besinleri emmesi uzun zaman gerektirmez; Bu nedenle, etçillerin bağırsakları vejeteryan hayvanlarınkine göre daha kısadır. Diğer doğal vejetaryen hayvanlar gibi insanlar da daha uzun bağırsaklara sahiptir. Birlikte, bağırsaklarımız yaklaşık yirmi sekiz metre uzunluğundadır (sekiz buçuk metre).İnce bağırsak birçok kez kendi üzerine katlanır ve duvarları düzgün değil, kıvrılır. Karnivorlarda bulunanlardan daha uzun oldukları için yediğimiz et, bağırsaklarımızda daha uzun süre kalır. Sonuç olarak, et tortu oluşturabilir ve toksinler oluşturabilir. Bu toksinler kolon kanserinin bir nedeni olarak gösterilmiştir ve ayrıca toksinlerden kurtulma işlevi olan karaciğer üzerindeki yükü de arttırır. Bu, siroza ve hatta karaciğerin kanserine neden olabilir.eat, böbrekler üzerindeki yükü artıran ve böbrek fonksiyonlarını tahrip edebilen çok fazla ürokinaz proteini ve üre içerir. Her bifteşte 14 gram ürokinaz proteini vardır. Canlı hücreler sıvı ürokinaz proteinine konursa, metabolik fonksiyonları dejenere olur. Ayrıca ette selüloz veya lif bulunmaz, ve lif eksikliği kolayca kabızlık yaratabilir. Kabızlığın rektal kanser veya kazıklara neden olabileceği bilinmektedir.
Etdeki kolesterol ve doymuş yağlar da kardiyovasküler hastalıklar yaratır.
Kanser, ikinci önde gelen ölüm nedenidir. Deneyler, etin yanmasının ve kızarmasının güçlü bir kanserojen olan kimyasal bir element (Metilkolantren) oluşturduğunu göstermektedir. Bu kimyasal verilen fareler, kemik tümörleri, kan kanseri, mide kanseri, vs. gibi kanserler geliştirir
. Başka bir endişe var. Antibiyotiklerin yanı sıra steroidler ve büyüme hormonları içeren diğer ilaçlar ya hayvan yemine eklenir ya da doğrudan hayvanlara enjekte edilir. Bu hayvanları yiyen insanların bu ilaçları vücutlarına emecekleri bildirildi. Etteki antibiyotiklerin, insan kullanımında antibiyotiklerin etkinliğini azaltma olasılığı vardır.
Vejeteryan diyetin yeterince besleyici olmadığını düşünen bazı insanlar var. Ulusal bilim kurumundaki bilimsel ve endüstriyel araştırma konseyinde çalışan ünlü bilim insanı Bangalore, Dr. Keti vejeteryan yemeklerin tam bir gıda olduğu sonucuna varmıştır. Sebzeli yiyecek maddelerinin uygun bir karışımı, pişirme sırasındaki beslenmenin korunması, haşlanmış yiyeceklerin tüketilmesi, uygun şekilde kurutulması, filizler ve fermantasyonları gıda kalitesini artırabilir. Süt ve süt ürünlerinde yeterli miktarda protein, kalsiyum ve vitamin bulunur. Tonlu süt ayrıca yüzde 38 oranında yüksek protein içermektedir. Ette ve yumurtada bulunan ve sütte bulunmayan bir besin elementi yoktur. Bu, kalp hastaları için de faydalıdır çünkü kandaki kolesterol seviyesini azaltır; Birkaç zehir için panzehir.
Vejetaryen yiyecekler lif bakımından zengin, vejeteryan olmayan yiyecekler bu elementte eksiktir. Bu lifler vücuda mineraller ve vitaminler sağlamada yardımcı olur. Bunlar kabızlıktan ve kazık, fıtık, apandisit, hepatit, divertika ve varisli damarlar gibi ilgili hastalıklardan kaçınırlar. Bu lifler önemlidir, çünkü bizi kolesterol ve bilirubinin karşılıklı etkisiyle taşlardan ve kalp hastalıklarından korurlar.
Pek çok insan, hayvansal proteinin bitki proteine ​​göre ‘üstün’ olduğu fikrine sahiptir, çünkü birincisi tam bir protein olarak kabul edilir ve ikincisi eksiktir. İşin aslı, bazı bitki proteinlerinin tamamlanmış olması ve gıdaların birleştirilmesinin, tamamlanmamış birkaç proteinli gıdadan tam proteinler oluşturabilmesidir.
Et yiyenlerin vejeteryanlardan daha güçlü olduğuna genellikle yanlış inanılıyor, ancak Yale Üniversitesi’nden Profesör Irving Fisher tarafından 32 vejeteryan ve 15 et yiyici üzerinde yapılan bir deney , vejeteryanların et yiyicilerden daha dayanıklı olduğunu gösterdi. İnsanları kollarını mümkün olduğu kadar uzun süre tutturdu. Testin sonucu çok açıktı. 15 et yiyici arasında sadece iki kişi kollarını on beş ila otuz dakika boyunca tutabildi; bununla birlikte, 32 vejeteryan arasında 22 kişi kollarını on beş ila otuz dakika boyunca tuttu, otuz dakika boyunca 15 kişiyi, bir saatten fazla 9 kişiyi, iki saatten fazla 4 kişiyi ve bir vejeteryanı üç kişiden fazla tuttu saatler.
Birçok uzun mesafe pisti sporcusu, önceki yarışmalar için vejetaryen bir diyet uygular.Vejetaryen terapi konusunda uzman Dr. Barbara More yirmi yedi saat otuz dakikada yüz on mil yarışını tamamladı. Elli altı yaşında bir kadın, genç erkeklerin elindeki bütün kayıtları kırdı. “Bütün vejetaryen bir diyeti alan insanların güçlü bir bedenin, net bir zihnin ve saf bir yaşamın tadını çıkaracağını göstermek için bir örnek olmak istiyorum.”
Vejeteryan diyetinde yeterli miktarda protein alıyor mu?Dünya Sağlık Örgütü, günlük kalorilerin% 4,5’inin proteinden elde edilmesini önermektedir. Buğday, kalorinin% 17’sini protein olarak, brokolinin% 45’ini ve pirincin% 8’ini oluşturur. Et yemeden protein bakımından zengin bir diyet yapmak çok kolaydır. Kalp hastalıkları ve birçok kanser gibi yüksek yağlı diyetlerin neden olduğu birçok hastalıktan kaçınmanın ek yararı ile vejeteryanlık açıkça üstün bir seçenektir. Et tüketimi veya yüksek seviyede doymuş yağ içeren diğer hayvansal kaynaklı gıdalar ile kalp hastalığı, meme kanseri, kolon kanseri, felç arasındaki ilişki kanıtlanmıştır.Düşük yağlı vejetaryen bir diyet ile sıklıkla önlenen ve bazen tedavi edilen diğer hastalıklar şunlardır: böbrek taşları, prostat kanseri, diyabet, peptik ülserler, safra taşları, irritabl bağırsak sendromu, artrit, diş eti hastalığı, akne, pankreas kanseri, mide kanseri, hipoglisemi, kabızlık divertiküloz, hipertansiyon, osteoporoz, yumurtalık kanseri, hemoroid, obezite ve astım.

Alıntıdır.
Okuokubil.com

Et
Et

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.