Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

pedro alvares cabral Kimdir.

10.02.2019
372
A+
A-
pedro alvares cabral Kimdir.

pedro alvares cabral Kimdir
pedro%2Balvares%2Bcabral
pedro alvares cabral
brezilya’nin kasifi olarak bilinen portekizli denizci. tabi kesif nedir ne degildir, insanlarin yasamakta olduklari bir kara parcasina gidip, orayi somurgelestirmek, en masum tanimiyla bir kiyimdan gecirmek normal midir derseniz o ayri.
ciktigi bu kara parcasinin yeni bir yer olmadigina uyanan cabral, brezilya’ya ilk olarak vera cruz adini verir. portekizliler icin cok onemli, aziz, yuce bir sahsiyettir. hatta kendisi, brezilya’yi hz.isa’nin buyrugu uzerine kesfetmeye giden kutsal biri(oysa ki hindistan’i bulmak icin yola ciktigi soylenir), annesi de mucizevi gozyaslari doken bir azize gibi tanimlanir.
portekiz’de yerlesmis tarih ogretisine gore brezilya’nin kasifi olan bu amca su an castelo branco sehri sinirlarinda bulunan belmonte kasabasinda 15.yy sonlari, 16.yy baslarinda yasamis. isin garibi, neredeyse bu adam ve ailesine adanmis olan belmonte, deniz kiyisinda olmadigi gibi, ulkenin dogusunda, ispanya sinirina yakin bir bolgededir. cabral ailesinin cogunun mezari da bu kasabadaki bir kilisededir.
kendisi hz.isa gibi, gur sakalli, heybetli tasvir edilen bir adamdir. bir elinde kilic, bir elinde hz.isa’dan aldigi emri simgeleyen bir asa(su papazlarin tasidigi tepesi yuvarlak olan) oldugu halde bir heykeli mevcuttur.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.