Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Merdiven Nasıl Yapılır?

10.02.2019
318
A+
A-
Merdiven Nasıl Yapılır?

Merdiven Nasıl Yapılır?

İniş ve çıkış için yapılmış basamaklı merdivenler insanlara kolaylık sağlamaktadır. Artık yavaş, yavaş asansörler tüm binalara yapılsa da sonuçta yinede merdiven siz bina düşünemeyiz. Asansör korkusu olan insanlar genellikle merdiven kullanmayı tercih etmektedirler.
En iyi merdiven nasıl olmalıdır ölçüleri nelerdir aşağıdaki konumuzda işliyor olacağız.
Merdivenlerin basamaklı iyi ayarlanmalıdır. Basamakların genişliği insan adımına göre hesaplanmalı ve iniş çıkışlarda insanı yormamalı, yanı ergonomik yapıya sahip olmalı. İnsan adım boyu aşağı yukarı 60-63 cm, buna göre ise merdivenin rıht yüksekliği de hesaplanmaktadır. Konut merdivenlerin rıht yüksekliği 17-18 cm olmalıdır. Rıht ardı ardına birbirini takip eden basamakların arasındaki dik yüzeydir. Basamakların boyutları ise 26-32 cm olmaktadır. Basamakların ölçüsü merdiven modellerine göre değişmektedir. Örneğin döner merdivenlerde basamak genişliği başta ve ortalarda farklılık göstermektedir. Bu nedenle yukarıda belirttiğimiz gibi merdiven yapımı titizlik isteyen bir iştir.
Eğer merdiven çok yüksek ise ve basamaklar fazla ise dinlenme payı, yani sahanlık, yapılması gerekmektedir.

okuokubil.com

merdiven
Merdiven

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.