Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

İnsan İçin Söylenen En güzel Sözler Ayetler Hadisler okuokubil de oku bil.

08.02.2019
2.639
A+
A-
İnsan İçin Söylenen En güzel Sözler Ayetler Hadisler okuokubil de oku bil.

Sen%2BTemiz%2BKal%2BNasibini%2BAllah%2BKorur
Sen Temiz Kal Nasibini Allah Korur.

“Cahillerden olmaktan Allah’a sığınırım.” /Bakara 67
Dert verenin de, dermân olanın da, gülün de, dikenin de bir yaratılış sebebi var. “Kimisi armağan, kimisi imtihân.”
Güzel konuşmak, düşünmek, halden anlamak, sevmek, düşeni kaldırmak, ağlayanı güldürmek, sarılmak, “hep bedava biliyor musunuz ?”
İmtihanı ağır kardeşlerimizin, yüklerini hafiflet, Sıkışan yüreklerini genişlet ve onları, umduklarına nail et Allahım… “Amin”
Niyet et, dua et, sebat et, sabır et, Umudunu yitirme sakın. Sonrası mı? Sonrası Kün fe yekûn..
Ya Rab; Kehf suresinde belirttiğin “İyi işler yaptıklarını sandıkları halde, dünya hayatında çabaları boşa giden kimselerden” eyleme beni… | Aminn
“Ne var ne yok ?” dediler “Yoktan var eden ,var ettiğini yâr eden Allah var gam yok “dedim. /Elhamdülillah.
Senin ne yaşadığını da, başkalarının sana ne yaşattığını da. O bilir. O görür. O duyar. Sen O’na güven, Ve gerisini ona bırak. Bazen küçük bir ayet sarar yaramızı; Muhakkak Allah işiten ve bilendir. | Hucurat 1
Hak ile meşgul olmayanı, batıl meşgul eder demiş; İmam Şafî.. Rabbim hak yolda , hak ile meşgul olmayı nasip et … | Amin
İnsan çift kutuplu bir varlıktır. Meleklerde akıl, hayvanlarda nefis, insanlarda hem akıl hem nefis vardır. Aklını nefsine üstün kılan; melekten üstün olur. Nefsini aklına üstün kılan; hayvandan aşağı olur. Aklı nefse üstün kılmak ise ancak Kuran’a uymakla mümkündür…
Ya Rabbi ! “Dert verdiğinde sabredecek , Derman verdiğinde şükredecek İMAN nasip eyle”… /Amin..
ÜÇ TAVSİYE ! – Her şeyin düzeleceğine .. İnanarak dua et .. – Her şeyi düzeltebileceğine .. İnanarak mücadele et. – Ve bir gün her şeyin .! Biteceğine inanarak sabret .. Unutma..! “Bu üç şey her zaman seni .. En iyi sonuca ulaştıracaktır..!”
Osmanlı zamanında ; “Kız isterken damadın pantolon dizine, gelinin alın izine bakılırmış, namaz kılıyor mu diye..” Şimdi birinin cebine bakıyorlar, birinin de güzelliğine ..
Hastaneye gidiyoruz tıklım tıklım. sanki bütün dünya hastalanmış hastaneye gelmiş. Yola çıkıyoruz yollar tıklım tıklım, sanki herkes işini gücünü bırakmış yollara düşmüş. AVM’ye gidiyoruz sanki herkes alışverişte. Camiye gidiyoruz bomboş, sanki namaz farz olmamış.!
Kolun mu kırıldı? Üzülme, belki Allah sana kanat verecek… – Hz. Mevlana
Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir. Der Efendimiz(as) Ya Rab namazsız gönüllere namazın nurunu damlat. /Amin
Secde suresi 17. ayet der ki; “Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez”
Sabır ile tahammül arasındaki mesafe çok derindir. Ve sabır, çoğu kez zannedildiği gibi boyun eğmeyi değil, mücadeleyi gerektirir. Ama ahlâkla mücadeleyi.
Allah Resûlü’nün (s.a.v.) şu cümlesini bir altın levha olarak zihninizin en üst bölümüne asın ve bir hayat ilkesi yapın! “1. Allah’ın yardımı sabırla beraberdir. 2. Rahatlık sıkıntı ile beraberdir. 3. Zorlukla beraber mutlaka bir kolaylık vardır.” (Tirmizî, Müsned)
Peygamberimiz; “Kıyamet kopacak bile olsa elinde fidan olan onu diksin” buyuruyor.
Demek ki İslam “sonuca” değil, “çabaya” odaklanıyor. Bırak da kıyamet seni “eyvah” ederken değil fidan dikerken yakalasın!
1. Pre-deizm: “Mezhep yok”, “sünnet yok.”
 2. Semi(yarı)-deizm: “Kur’an Peygamberin sözü.”
 3. Deizm: “Allah var, peygamber ve din yok.”
 4. Ateizm: “Allah diye bir şey yok.” Bir Kelime-i Tevhid hepsine yeter: “Lâ ilâhe illallah, Muhammedün Resûlullah.”
“Bunu hak edecek ne yaptım ben?” dedi hıçkırarak. “İnsan hep hak ettiğini mi yaşar ? Taif’te taşlanmak, Kabe’de üzerine deve leşi dökülmek, nasıl bir hak edişti ? Söylesene ? Unutma; iyilerin imtihanı kolay olsaydı yaradan ‘Resulünü’ en sevdiğini zorluklarla imtihan etmezdi.
Öyle bir insan ol ki; “Allah karşına kendin gibileri çıkarsın” dediklerinde, gönül rahatlığıyla “Amin!” diyebilesin.
Ne güzel yazmış Ebû Dücâne kılıcının üzerine.. “Korkaklıkta ar, ilerlemekte şeref vardır!”
İmtihanlar üstüste geldiğinde, bu ayet yüreğimize merhem olsun.. “Sabredenlerin mükafatını, yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz” Nahl 96
Medine’de bir hacı’ya sormuşlar; Neden burası serin, Mekke sıcak diye… Hacı; Güneş hâyâ ediyor kendini göstermeye.. Burda; “Kainatın güneşi var.”
+ Hayat ölüme sormuş; İnsanlar beni çok severken, neden senden nefret ediyorlar ? – Ölüm; Sen tatlı ve güzel bir yalansın.. ‘Ben ise acı bir gerçeğim..’
Yardım et;
Tüm çaresiz kalmış
İslâm Coğrafyasındaki
içi kan ağlayan mazlum müslümanlara Ya MELİK
Âmin
Allah; Ölmeden önce tövbeyi, ölüm anında şehadeti, ahirette cennetini, cennetinde cemalini görmeyi hepimize nasip etsin. | Amin..
Bazı şeyler nasipse olur, kısmetse olur. Sen olmaz dersin, olmazların gelir seni bulur. Sen yine de – gayret et, – sabret, – dua et ve bekle. Rabbine sığın, inancına yaslan ve yolundan ayrılma sakın. “Hayırsızdan gördüğün kötülük bile, bakarsın senin için hayırlı olur.”
Yusuf Suresi bana şunları öğretti;
1- Sıkıntı elbette bir gün bitecek.
2- Üzülen elbette bir gün mutlu olacak.
3- Kaybolan ve özlenen elbette bir gün geri dönecek.
4- Bazı rüyalar gerçek olacak.
Bismillah de, niyet et ve hayal kur. Allah dilerse hayaller dua, Dualar makbul olur..
Kur’an buyurur ki: Yürüyünce “Böbürlenerek yürüme” (İsra,37) Konuşunca “Sesini alçalt”
(Lokman,19) Bakınca “Gözünü haramdan sakın” (Nur,30) Yiyince “İsraf etme” (Araf,31)
Söyleyince “İnsanlara güzel söz söyle” (Bakara,83) Oturunca “Birbirinizin gıybetini yapma” (Hucurat,12)
Ne güzel dua; Allah’ım sevmediğin her şeyin, sevgisini kalbimden sil… “amin”
Allah’tan başka gidecek kapı olmadığını nede güzel anlatmış; Húd sûresi “Rabbim! Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şüphesiz ziyana uğrayanlardan olurum.” |11/47
HARAMA BAKMANIN ZARARLARI
-Yüzdeki nuru yok eder
-Zeka gerililiğine neden olur
-Unutkanlığa sebep olur
-İleri görüşlülük özelliğini kaybettirir
-İlmi unutturur
-İyi ile kötü birbirinden
ayırt edilemez
-Korkaklığa sebep olur
-Sevgi duygusunu köreltir
-Şehvete esir düşürür
Boşuna kafaya takma bazı şeyleri.. Nasipse olur, durduramazsın ! Nasip değilse şayet, istediğin kadar uğraş.. Olduramazsın.! Ve kime dökersen dök içini, ALLAH’a dökerken bulduğun rahatlığı hiçbir zaman bulamazsın..
“La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimiin..” “Senden başka ilâh yoktur. Seni her türlü noksandan tenzih ederim. Gerçekten ben kendime zulmedenlerden oldum.” |Enbiyâ Sûresi, 21:87
Sahabelerden biri, hz.Ebubekir’in yanına gelerek: Çok günahkarım benim, için dua eder misin der.. Hz. Ebu bekir tebessüm ile semaya yönelip; “Ya Rabbi bir, günahkâr kulun diğer, günahkâr kulundan dua, istiyor ikisinide affeyle…”
“Lütfen ! İçerde kazandığınızı, Dışarda kaybetmeyin !”
Kediler nankörmüş, Tilkiler kurnaz, Yılanlarsa sinsiymiş.. Peki ya insan ?
Allah herkesi yarı yolda bırakmayan, Şüphe ettirmeyen, Günü için değil.. “Ömrü için isteyen, insanlarla karşılaştırsın…” – Amin –
“La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimiin..” Ya Rabbi, razı olmadığın şeylerden ne yapmışsak hepsini affeyle.. “Amin
Bir gün Hz. Fatıma Hz. Ali’yi üzüntülü görünce şöyle dedi: “Ey Ali, üzüntün bu dünya içinse bize yakışmaz. Eğer üzüntün ahiret içinse söyle de beraber üzülelim.”
Secde suresi 17. ayet der ki; “Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez”
H.z Ali diyor ya; “asla sahip olmadığın şeyler için üzülme!.. kısmetinde varsa, onlar seni bulur zamanı gelince” “her şey gelip geçici ey gönül! Bak az önce aldığın nefes bile geldi geçti.”
– Senin affedeceğin çok kulun var ama beni affedecek senden başka kimsem yok, “beni de Affet Allah’ım”
– Sâdece ‘niyet’ edin ve yolunuza devâm edin… -Kader niyete âşıktır. “Çektiğin zahmet bir gün rahmet olur…”
Hz Ömer’den akıl dolu bir nasihat; “Hakkında hangisinin daha hayırlı olduğunu bilmediğin için.. Darlık ve bolluk günlerinin hiç birine aldırış etme..”
“Başımı alıp gidesim var” dedim… “Başınla gidebileceğin en güzel yer; SECDE’dir” dedi…
Ne güzel demiş Hz.Ömer ; “Ben derdimi ne dostuma söylerim, Ne de düşmanıma. Zira dostuma söylesem üzülür, Düşmanıma söylesem sevinir.” |Beni en iyi Rabbim bilir.
Allah’ım! Mûsâ (as) gibi yalvarıyoruz; Bize indireceğin her hayra muhtacız! Eyyûp (as) gibi sesleniyoruz; Sen merhametli ve şefkatlisin! İbrâhîm (as) gibi yöneliyoruz; Nurumuzu tamamla ve bizi bağışla! Muhammed (s.a.v) gibi güveniyoruz; Katından bize bir kuvvet ver! /Amin…
Fakirlere Erzak taşımkatan sırtı nasır tutmuş Peygamber torunu Zeynel Abidin varken, Çocuklarınıza sahte kahraman Noel Baba’yı anlatmayın..
De ki: “Elbette sizin kendisinden kaçtığınız ölüm, şüphesiz sizinle karşılaşacaktır.” /Cum’a8 De ki: “Eğer ölümden veya öldürülmekten kaçıyorsanız,bu kaçmak size fayda vermez. Vereceğini var saydığınız takdirde de ancak pek az faydalandırılırsınız.” /Ahzap16
Şu göğüs kafesimi genişleten umudum var, Bu Umut var oldukça güzel günlere olan inancım hiç bitmeyecek, Elhamdulillah.. – Allah var, – Allah yâr !
Koca evreni yaratıp, Her an Ve her saniye idare eden güç Senin küçücük dertlerine mi çare bulamıyacak?
De ki;”Eğer Allah’ı seviyorsanız,o taktirde bana tabi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin(sevaba çevirsin).Ve Allah Gafur’dur Rahimdir.” Ali İmran 31.ayet .
Hz. Ebubekir şöyle buyuruyor; “Allah size bir yol açarsa onu kimse kapatamaz..”
Cehennemin bir anlık azabı, dünyanın bin yıllık nimetini unutturur.
Cennetin bir anlık nimeti, dünyanın bin yıllık sıkıntısını unutturur.
-Allah’ın ölçülerine uygun yaşıyorsan karşılaştığın zorluğa bakma.
-Allah’a isyan içindeysen tattığın nimete kanma!
De ki;”Eğer Allah’ı seviyorsanız,o taktirde bana tabi olunuz ki Allah da sizi sevsin ve sizin günahlarınızı mağfiret etsin(sevaba çevirsin).Ve Allah Gafur’dur Rahimdir.” Ali İmran 31.ayet
..Rabbim, bana hikmet ve her konuda doğru hüküm ve karar verebilme kabiliyeti bahşet; “beni salih kullarının arasına kat.” “Amin”


Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.