Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16 °C
Az Bulutlu

İnşaat Terimleri ve Malzemeleri.

17.02.2019
415
A+
A-
İnşaat Terimleri ve Malzemeleri.

İnşaat Terimleri ve Malzemeleri.

Tabliye Nedir.

Döşeme plağı. Kelime olarak “önden gelen, önlük” anlamındaki tabliye, köprü yapımında ilk olarak yerleştirilen ve köprüyü taşıyan döşeme plağı bölümü için de aynı anlamı taşımaktadır.
K%25C3%25B6pr%25C3%25BC%2B%25C4%25B0n%25C5%259Faat%25C4%25B1
Köprü İnşaatı
Tonoz Nedir?

Antik dönemlerden günümüze kadar gelmiş ve modern yapılarda tonoz çatı adını alan, biçimi alttan iç bükey olmak üzere taş ya da tuğla ve harçla örülmüş yarım silindir şeklinde yapılan tavana denir.
Antik%2BYap%25C4%25B1
Antik Yapı
Tuvenan Nedir?
Dereden çıkarılmış, elenmemiş ve yıkanmamış, olduğu gibi kullanılan kum çakıl karışımı yapı malzemesine denir.
%25C3%2587ak%25C4%25B1l
çakıl
Grout Harcı Nedir?
Dinamik etkilere maruz kalan yüksek mukavemet gerektiren çelik yapı, temel soketi, perde ve kolan başlığı, çelik kolonların temele sabitlenmesi vb. imalatlarda kullanılan çimento esaslı, akıcı ve yüksek dayanımlı, büzülme yapmayan, geçirimsiz yapı malzemesidir.
Grout%2BHarc%25C4%25B1
Grout Harcı 
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.