Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

História e Cultura de Portugal. Portekiz Tarihi ve Kültürü.

10.02.2019
405
A+
A-
História e Cultura de Portugal. Portekiz Tarihi ve Kültürü.

História e Cultura de Portugal. Portekiz Tarihi ve Kültürü.
Portekiz’in sınırları doğu ve batıda Atlas Okyanusu ile güney ve kuzeyde İspanya ile çizilmiştir. Başkenti Libzon’dur. Ülkenin resmi dili Portekizce’dir. Fakat dilin, İspanyolca ile benzerliklerinin fazla olması nedeniyle ülkede İspanyolca bilenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Portekiz, Akdeniz iklimine sahip bir ülkedir. Hâliyle bahar ve yaz ayları oldukça sıcak ve nemlidir. Kış ve sonbahar ayları ise soğuk ve rüzgarlıdır. Ülkede gelişmiş bir sağlık sektörü vardır. Portekiz’in eşsiz kültürü, canlı şehirleri ve güzel kırsal alanları bulunmaktadır. Ulaşım ağları oldukça hızlıdır. Tren ulaşımı, otobüse göre daha hızlıdır fakat tren kullanım ücretleri buna paralel olarak daha pahalı ve daha seyrektir. Bununla beraber otostopçuluk için uygun bir ülke değildir. Lizbon, Sintro ve Porto güzel manzaralar ve tarihi anıtlar açısından ziyaret edilmesi gerekilen yerlerdir. Coimbra kasabası fado müziği, canlı hayatı ve güzel bahçeleriyle gelişmiş bir kasabadır.
 

Portugal
Portugal

Portekiz Tarihi
Portekiz Devleti’nin geçmişi çok eski çağlara dayanmasa da tarihte önemli roller üstlenmiştir. 711 yılında Müslümanlar tarafından işgal edilmiş ve ülke Müslümanlar’ın eline geçmiştir. 1143 yılında ülkede bağımsız bir krallık oluşturulmuştur. Portekiz denizcileri 1600’lü yıllarda dünyaya yayılmaya başladılar. Asya, Afrika ve Güney Amerika arasında büyük bir sömürge devleti kurdular. Bu durumda Doğu ve Avrupa’yla arasındaki ticareti ellerinde tuttular ve ticareti güçlendirdiler. 1598 yılında Fas’a karşı açtığı savaşta yenildiler ve bu savaş imparatorluğun yıkılmasına sebep oldu. Yıkılan devlet İspanya topraklarına katılarak varlığını sürdürmeye devam etti. 1688 yılında ise Lizbon antlaşmasıyla devlet bağımsızlığını geri kazandı.
Portekiz kültürü
Portekiz halkı yardımsever bir halktır. Gelen turistlere yardımcı olmayı çok seven bir karakteristik yapıları vardır. Dinî mekânları ziyaret ettikleri zamanlarda kılık kıyafetlerine çok dikkat etmektedirler. Bununla beraber bu ülkede plajlarda üstsüz güneşlenen kişileri görmek ise garip bir durum değildir. Ayrıca Portekiz eşcinsel evliliklerin yasal olduğu bir ülkedir. Son olarak ülkede bir eve davete çağırıldıysanız davete giderken çiçek veya çikolata götürmeniz gerekmektedir. Bu onlar için ahlaki bir kuraldır.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.