Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Hafif Yağmurlu

Diriliş Ertuğrul 135. Bölüm fragmanı yayınlandı.

08.02.2019
374
A+
A-
Diriliş Ertuğrul 135. Bölüm fragmanı yayınlandı.

Diriliş Ertuğrul 135. Bölüm fragmanı yayınlandı.

Ertuğrul Bey evlatlarımız için obalarımız için dişe diş Kana Kan diyerek Savaşı başlatıyor.
 Diriliş Ertuğrul yine dopdolu bir bölüm ile ekranlara geliyor TRT 1 ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 135 bölüm fragmanı yayınlandı. Son bölümde obaya hain baskın düzenleyen Moğollar ile savaşa girecek olan Ertuğrul Bey’den yeni bir hamle geliyor peki moğolların elinde tutsak olan Ertuğrul Bey’in oğlu Osman nasıl kurtulacak başrolünde Engin Altan Düzyatan’ın oynadığı ve Oyuncu kadrosuna Engin benlinin de katıldığı Diriliş Ertuğrul 135. bölümü  ile 13 Şubat çarşamba akşamı TRT 1’de olacak nefes kesen bir bölüm ile gelecek olan diriliş’te savaş yeniden başlıyor. Fragman da görüyoruz ki Türk obalarından bir sürü çocuk alınmış.  Bu çocuklardan biri de Osman.  Moğollar bu çocukları “mankurt” yapacaklarını söylüyor.
 Mankurt bir işkence çeşidi olarak sayılabilir. Son derece acı vericidir. Eski Türklerde ve Moğollar da bu görülür.  Kafaları taşlanarak deve derisinden yapılmış bir başlık geçirilen insanlar güneşte bırakılırlar zamanla kuruyan deve derisi kafaya sıkıca yapışır. Bu arada yeniden uzayan saçlar yer bulamazlar ve kafanın içine beyine doğru uzarlar. Kişi zamanla hafızasını kaybederek yaşayan bir robota dönüşür. Bu acılar neticesinde mankurt ismini alan insan, anne ve babasını dahi tanıyamaz hale gelir ve kendisine Söylenen her şey soluksuz yapan bir köle olur. Çarşamba akşamı kaçırılmayacak dizilerden bir tanesi diyebilirim.
okuokubil.com
Osman
Osman

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.