Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Parçalı Bulutlu

Brasil e religião- Brezilya ve Din

16.02.2019
415
A+
A-
Brasil e religião- Brezilya ve Din

Brasil e religião-Brezilya ve Din

O Brasil é o país mais devoto da América Latina e cerca de 90% de todos os brasileiros se conectam a uma religião. Ao mesmo tempo, a nação com maior diversidade religiosa no continente, as influências africanas provenientes de 500 anos de escravidão e a nova migração da Ásia, Europa e Oriente Médio.
 

Barselona Katedrali Cathedral 2

                                                       Church of Our Lady of the Candelária
catolicismo
O Brasil tem em parte uma tremenda variedade de ideais religiosos e devoção às extraordinárias mudanças entre culturas, em parte devido à migração e escravidão. No entanto, a principal religião do país é o catolicismo, e três quartos do Brasil se declaram católicos. Quando o primeiro colono europeu chegou ao país, ele foi apresentado ao Brasil trazendo seus próprios conjuntos de crenças e religiões. Eles construíram igrejas católicas e, com a ajuda de líderes religiosos, começaram a ensinar a população de práticas católicas e gradualmente transformaram a maioria de massa.
Igreja de Nossa Senhora da Candelária é uma importante igreja católica no Rio de Janeiro © Alexandre Macieira | © Alexandre Macieira | Riotur / Flickr
Durante anos, houve uma religião oficial no Brasil; Os padres católicos receberam um salário do governo que foi eficaz em assuntos políticos. No final do século XIX, a independência do Brasil pôs fim a uma religião oficial em todo o país. No entanto, o catolicismo permaneceu politicamente influente até a década de 1970, especialmente na gestão e gestão do país. Hoje, grandes festivais como o Carnaval do país e a Festa Junina (Festa Junina) são baseados na religião católica.
Protestantismo e outras religiões
O protestantismo é a segunda religião mais vista no Brasil; 44 milhões de pessoas (22% da população) se proclamam protestantes, variando de tradicionais a neopentecostais. Acredita-se que os missionários americanos trouxeram o protestantismo para o Brasil.
Cristianismo Ortodoxo, que é o resultado da migração do Leste Europeu e do Oriente Médio entre outras religiões; As Testemunhas de Jeová seguem 1,4 milhão de pessoas; e o número de seguidores é ambíguo.
Igreja Ortodoxa Santa Zenaide, Igreja Ortodoxa © Alexandre Macieira | © Alexandre Macieira | Riotur / Flickr
Há também uma grande comunidade japonesa em São Paulo, juntamente com 215.000 budistas, que são seguidores leais do budismo. No entanto, alguns brasileiros com ancestrais japoneses estão marchando em direção a crenças cristãs por causa de casamentos e influências culturais. 107.000 pessoas da população brasileira seguem o judaísmo e seguem os ensinamentos de 35.000 islamitas. Pequenos números declaram adesão ao xintoísmo e aos rastafaris.
 

Glory%2BChurch

                                                                           Glory Church

espiritismo
Embora o Espiritismo tenha menos seguidores do que algumas das outras grandes religiões, ele continua sendo uma religião muito importante em alguns estados, especialmente no Rio de Janeiro. Baseado em culturas ameríndias, mistura uma mistura única de tradições e rituais africanos trazidos de escravos da África Ocidental séculos atrás.
Algumas seitas do espiritismo como o Santo Daime são conhecidas por usar ayahuasca, um chá alucinógeno da Amazônia. Também é usado como parte dos rituais espirituais tradicionais entre as poucas tribos indígenas da bacia amazônica. Acredita-se que a comunicação com as almas é alcançada e muda o estado de consciência por até oito horas após o consumo. Ele também pode ser usado para fins médicos por povos indígenas – a ayahuasca pode prevenir vômitos intensos, que, acredita-se, ajudam a limpar os corpos de vermes e outros parasitas.
Türkçe
Brezilya, Latin Amerika’nın en dindar ülkesidir ve tüm Brezilyalıların yaklaşık yüzde 90’i kendilerini bir dine bağlamaktadır. Aynı zamanda kıtadaki en dindar çeşitlilik gösteren ulus, yıllar önce 500 kölelikten gelen Afrika etkileri ve Asya, Avrupa ve Orta Doğu’dan daha yeni göç.
Katoliklik
Brezilya, büyük ölçüde kısmen göç ve kölelikten kaynaklanan kültürler arasındaki olağanüstü değişimlere kısmen muazzam çeşitlilikte dini idealler ve bağlılıklara sahiptir. Oysa ülkede ana din Katoliklik, Brezilya’nın dörtte üçü de kendilerini Katolik ilan ediyor. Avrupalı yerleşimcilerden birincisi ülkeye geldiğinde, onlara kendi inanç ve din kümelerini getirerek Brezilya’ya tanıtıldı. Katolik kiliseleri inşa ettiler ve dini liderlerin yardımıyla Katolik uygulamalarının popülasyonunu öğretmeye başladılar ve yavaş yavaş kitlesel çoğunluğu dönüştürdüler.
Igreja de Nossa Senhora da Candelária, Rio de Janeiro’da önemli bir Katolik kilisesidir © Alexandre Macieira | © Alexandre Macieira | Riotur / Flickr
Yıllarca Brezilya’da resmi bir din vardı; Katolik rahipler hükümetten politik işlerde etkili olan bir ücret alıyorlardı. 19’in sonlarındath yüzyılda, Brezilya bağımsızlığı resmi bir ülke çapında dine son verdi. Ancak, Katoliklik, özellikle ülkenin yönetiminde ve yönetiminde 1970’lere kadar politik olarak etkili kalmıştır. Bugün, ülkenin Karnavalı ve Festa Junina (Haziran Festivali) gibi büyük festivalleri Katolik dine dayanmaktadır.
Protestanlık ve diğer dinler
Protestanlık, Brezilya’da en çok izlenen ikinci dindir; 44 milyon insan (nüfusun yüzde 22’i) kendilerini gelenekselden Neo-Pentecostal’a kadar farklı varyasyonlara sahip Protestanlar olarak ilan ediyor. Protestanlığı Brezilya’ya getiren Amerikan misyonerleri olduğuna inanılıyor.
Diğer dinler arasında Doğu Avrupa ve Ortadoğu göçünün sonucu olan ve yaklaşık 500,000 halkının inançlarını açıklayan Ortodoks Hıristiyanlığı; Yehova’nın Şahitleri 1.4 milyon insanı takip ediyor; ve takipçileri sayısı belirsiz olan Mektup Günü Azizleri.
Igreja Ortodoxa Santa Zenaide, Ortodoks Kilisesi © Alexandre Macieira | © Alexandre Macieira | Riotur / Flickr
Ayrıca São Paulo’da bulunan büyük bir Japon topluluğunun, bir 215,000 Budistleri ile birlikte Budizm’in sadık takipçileri de var. Bununla birlikte, Japon ataları olan bazı Brezilyalılar evlilikler ve kültürel etkiler nedeniyle Hıristiyan inançlarına doğru ilerliyorlar. Brezilya nüfusunun 107,000 insanları Yahudiliği takip ediyor ve 35,000 İslam’ın öğretilerini takip ediyor. Küçük sayılar Şintoizm ve Rastafariyenliğe bağlılık ilan eder.
ispritizm
Her ne kadar Spiritizm diğer büyük dinlerden bazılarına göre daha az takipçiye sahip olsa da, özellikle de Rio de Janeiro gibi bazı devletlerde oldukça önemli bir din olmaya devam etmektedir. Amerindian kültürlerine dayanarak, yüzyıllar önce Batı Afrika’dan gelen kölelerden getirilen Afrika gelenekleri ve ritüellerinin eşsiz bir karışımını harmanlıyor.
Santo Daime gibi spiritizmin bazı mezhepleri, Amazon’dan gelen halüsinojenik bir çay olan ayahuasca’yı kullanmalarıyla bilinir. Aynı zamanda Amazon havzasında yerli kabilelerin birkaç arasında geleneksel manevi törenlerin bir parçası olarak kullanılır. Ruhlarla iletişimin sağlandığına inanılır ve tüketimden sonra sekiz saate kadar bilinç durumunu değiştirir. Ayrıca yerli halk tarafından tıbbi amaçlar için de kullanılabilir – ayahuasca, solucanların ve diğer parazitlerin vücutlarının temizlenmesine yardımcı olduğuna inanılan yoğun kusmayı engelleyebilir.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Unknown dedi ki:

    Güzel bir paylaşım olmuş tebrikler