Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Balık ve Limon.

26.02.2019
373
A+
A-
Balık ve Limon.

Balık ve Limon.

Dünyanın en faydalı Omega-3 yağ asidi bakımından faydalı olan besini balıktır. Bu besin aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü tarafından günlük tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır.
 

Bal%25C4%25B1k
Balık

Beyin gelişiminde ve kuvvetli hafızada etkili olan omega-3 asidi bakımından zengin olan balığı uzmanlar günlük 2,2 gram tüketilmesini tavsiye ediyor. Bağışıklığı da kuvvetlendirerek hastalıklara karşı adeta vücudu hastalıklara karşı koruyan balık hakkında yıllardır bildiğimiz yanlışlar var. Bu konu hakkında Dr. Ali Fuat Aytekin çok çarpıcı açıklamalar yaptı.
Özellikle gelişimi tamamlayan omega-3 asidi hakkında Aytekin, “Kalp hastalıklarından kansere kadar hemen hemen tüm hastalıklardan korunmada çözüm balık yağından geçiyor. Omega-3 olarak da bilinen besin kaynağı doğal olarak balık yiyerek alındığı gibi kapsül şeklinde hazırlanan ilaçlardan ya da sıvı hâlde de alınabiliyor. Ekmeği bu kadar tüketeceğimize balık yağı tüketsek IQ seviyelerimiz yükselir. Şehir efsanesi de yıkılsın artık. Balık yağı kilo aldırmaz. Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini kaybetmesine sebep olur” şeklinde açıklamada bulundu.

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.