Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14 °C
Yağmurlu

Ayın Uzak Yüzü Şubat 2019 da fotoğraflandı.

07.02.2019
323
A+
A-
Ayın Uzak Yüzü Şubat 2019 da fotoğraflandı.

Ayın Uzak Yüzü Şubat 2019 da fotoğraflandı.

Bu görüntü Ay’ın uzak tarafını ve kendi gezegenimiz olduğunu gösterir. Çin DSLWP-B / Longjiang-2 uydusunda (çağrı işareti BJ1SN) bulunan ve şu anda Ay’ın yörüngesinde bulunan amatör bir radyo alıcı-vericisine bağlı bir kamera ile çekildi ve Dwingeloo Teleskobu ile alındığı Dünya’ya geri iletildi. .
 

D%25C3%25BCnyam%25C4%25B1z%2Bve%2BAy
Dünyamız ve Ay

Bu görüntü, son birkaç ay boyunca yayılan birkaç gözlem oturumunun doruk noktasını temsil ediyor; Dwingeloo teleskobunu, Longjiang-2’deki radyo alıcı-vericisini inşa eden Harbin Teknoloji Üniversitesi’nden Çin ekibiyle ve radyo yayını alıcıları arasında işbirliği yaparak kullandık. küre.
Bu seanslar sırasında, düşük bit oranlı ve hataya dirençli dijital modülasyonlu yayınlar aracılığıyla telemetri ve ayrıca zayıf
amatör Ay sıçrama deneyleri için radyo amatör ve Nobel ödüllü astrofizikçi Joe Taylor (K1JT) tarafından tasarlanan JT4G modülasyonu şeması aracılığıyla telemetri aldık. Telemetriye yanı sıra, bir gerçekleştirilen eşzamanlı Longjiang-2 Çin ve Dwingeloo dan gözlemleyerek VLBI deneyini ve ayrıca Longjiang-2 tarafından alınan görüntüleri indirilen Ay yörüngesinden görüldüğü gibi ay yüzeyinde, mercek parlamaları ve parlak gökyüzü.
Longjiang-2’deki alıcı-verici, radyo amatörlerinin telemetriyi indirmesine ve mesajları bir ay yörüngesindeki bir uydu üzerinden iletmesine, ayrıca görüntüleri çekip indirmesine emretmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu, birçok radyo amatörünün telemetri ve görüntü verisi aldığı için başarmıştır. Dwingeloo teleskopunu bu konuda yardımcı olmak için kullanabilmek çok eğlenceliydi.
Bu tam renkli ayarlanan görüntü, Tammo Jan Dijkema ve kendimin işlettiği Dwingeloo Radyo Teleskopu ( PI9CAM ) radyo amatörleri de dahil olmak üzere radyo amatörleri tarafından alınır. Komutlar MingChuan Wei (BG2BHC) tarafından oluşturuldu ve Reinhard Kuehn (DK5LA) tarafından bağlandı. Görüntünün renk düzeltmesi Wei tarafından yapılır.
Ay kraterlerinin isimleri ile açıklamalı resim Tammo Jan tarafından yapılmıştır. Krater Minnaert’in Hollandalı gökbilimci Marcel Minnaert’in ismini verdiğine dikkat edin . Minnaert, Dwingeloo Radyo Teleskobu’nun tasarlandığı ve yapıldığı sırada SRZM kurulunun bir üyesiydi .


4 Şubat 2019 tarihli güncelleme
Chang’e 4 Lunar inişine müdahale etmekten kaçınmak için yapılan sessiz bir sürenin ardından DSLWP-B, 13 Ocak 2019’da tekrar aktif oldu. Dünya ve Ay’ın fotoğraflarını çekmek için ilk fırsat, 3 Şubat’ta emrini verdi. başka bir timelapse almak için. Bu timelapse’tan ilk görüntü, 4 Şubat 2019’da Dwingeloo teleskopuyla indirildi. İlk defa, tüm Ay ve Dünya görüldü.

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.