Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Yoga Türleri Arasında sizin için uygun olanını Bulun.

27.01.2019
331
A+
A-
Yoga Türleri Arasında sizin için uygun olanını Bulun.

Yoga Türleri Arasında sizin için uygun olanını Bulun.
Yoga
Yoga

Ashtanga diyorsun, Kundalini diyorum. Fark ne? Sizin için doğru yoga’yı bulmak için aşağıdaki yazılarımızı mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Çalışmalar, yoganın birçok sağlık yararını ortaya çıkarmaya devam ettikçe, bu asırlık Doğu felsefesi, hızlı bir şekilde egzersiz tutkunları için yeni bir spor ruh arkadaşı haline geliyor. Çağdaş adanmışlar, kalpleri sağlıklı bir notada atmaya çalışan yüksek güçlü oyunculardan şık fizik için çabalayan görüntü bilinçli Hollywood yıldızlarına kadar uzanıyor. Tanınmış sporcular bile dengeli, zararsız kaslar ve omurgalar geliştirmek için egzersiz rejimlerine yoga ekliyorlar.
Yine de, yogayı yalnızca fiziksel yararları için alkışlamak, tüm sistemin bir bütün olarak sunduğu şeyleri azaltacaktır. Düzenli olarak yoga yaparak, güçlü ve esnek bir vücuttan çok daha fazlasını inşa ettiğinizi görünce şaşırabilirsiniz.
New York yoga öğretmeni ve yazar Beryl Bender Birch, “Amerikalılar genellikle ilk başta formda kalmanın bir yolu olarak yogaya çekiliyor, ancak yoga’nın fiziksel pratiğinin arkasındaki fikir daha derin bir zihin-beden bilincini teşvik etmek” diyor. “Fiziksel bedeni iyileştirmek ve dengelemek netliği sağlamaya ve zihne odaklanmaya yardımcı olur.”
Başlangıçta, yoga yapmanın tek amacı manevi aydınlanmayı deneyimlemekti. Sanskritçe’de (Hindistan’ın eski dili) yoga, kişinin kendi saf doğası ile daha büyük bir bağlantı kurmak için zihnin ve bedenin bütünleşmesini tanımlayan “boyunduruk” veya “birlik” olarak tercüme edilir.
Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerlik kazanmış olan sınıflar, genellikle bedeni ruhsal arayışlara hazırlamak için asanalara (duruşlara) ve nefes nefese odaklanan bir fiziksel disiplin olan birçok hatha yoga türünden birini öğretir.
Bireysel yoga arayışınıza başlamak için, ne yapmak istediğinizi net bir şekilde öncelik sırasına koyan bir liste ile başlamak faydalı olacaktır: Yalın bir forma girme yolunda terlemeyi mi arıyorsunuz yoksa daha nazik, daha meditasyonel bir yaklaşım daha çekici mi geliyor?
Bender Birch, “Bütün uygulamalar küçük tatlı deliklere sığmaz” dedi. “Çeşitli yoga okulları arasında çok fazla geçit var ve hatta her disiplinde öğretim yaklaşımlarında çeşitlilik bile var.”
Birkaç farklı türde sınıfa katılmayı deneyin; gereksinimlerinize göre doğru eşleşmeyi hızla keşfedeceksiniz. Aşağıda Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanmakta olan hatha yoga disiplinlerinden bazılarının kısa açıklamalarını bulacaksınız.
Vigorous Vinyasas
Vinyasa tarzı yoga, yoğun bir zihin egzersizi için ritmik nefes ile bir dizi akıcı duruşu birleştiriyor. İşte birkaç farklı türde:
Aştanga
Bugün dikkatini çeken Ashtanga’nın uygulaması, Hindistan’ın Mysore kentinde yaşayan yoga ustası K. Pattabhi Jois tarafından uygulanan hızlı tempolu bir dizi sıralı duruş. Bugün, yogiler Jois’in öğretilerini dünya çapında yaymaya devam ediyor ve onu en popüler yoga okullarından biri haline getiriyor.
Sistem, zorluk derecesinde artan ve öğrencilerin kendi hızlarında çalışmalarını sağlayan altı seri asana dayanmaktadır. Sınıfta, bir veya daha fazla seri boyunca kesintisiz olarak yönlendirileceksiniz. Ayarlamalar için zaman yoktur – pozdan poza geçerken nefes almanız teşvik edilir. Terlemeye hazır olun. Daha fazla bilgi için, Ashtanga öğretmeni Richard Freeman’ın web sitesi yogaworkshop.com’u ziyaret edin .
Güç yoga
1995 yılında Bender Birch, Amerikalıların Power Yoga kitabına uymanın gerçekte ne anlama geldiğini anlamalarına meydan okumak için yola çıktı. Bender Birch’in amacı, ısı ve enerji akışı oluşturmak için tasarlanmış zorlu ve disiplinli bir poz dizisi olan Ashtanga Yoga’nın pratiğine Batı dönemini vermekti.
Bender, “Çoğu kişi Ashtanga Yoga adlı bir sınıfa girmezdi, çünkü bunun ne anlama geldiğini bilmiyorlardı. Öte yandan, Power Yoga, Amerikalıların iyi bir antrenman alabileceklerini bildikleri bir şeydi” dedi. huş.
Power Yoga’nın popülaritesi ülke genelinde sağlık kulüplerine yayıldı ve çok çeşitli uygulamaları ele aldı. Ortak konu, öğrencileri hareket halinde tutarken güç ve esneklik geliştiren sıkı bir antrenmandır. Spesifikasyonlar için, bir sınıfa kaydolmadan önce bireysel eğitmenlere danışın. Daha fazla bilgi için Thom Birch ve Beryl Bender Birch’in web sitesini, power-yoga.com’u veya Bryan Kest’in web sitesi poweryoga.com’u ziyaret edin .
Jivamukti
Son derece meditatif ama fiziksel olarak zorlu bir yoga biçimi mi arıyorsunuz? Jivamukti’yi dene. Yalnız olmayacaksın.
Her hafta, 2.000’den fazla kişi New York’taki Jivamukti Yoga Merkezini ziyaret ediyor. Popülerliği, bir Ashtanga geçmişini çeşitli eski ve modern manevi öğretilerle birleştiren 1986’da ilk stüdyosunu açan ortaklar David Life ve Sharon Gannon’un öğretim yaklaşımında yatmaktadır. Vinyasa tarzı asana ek olarak, sınıflar ilahi, meditasyon , okuma, müzik ve affirmation içerir. Bu manevi kaynak merkezi ayrıca Sanskritçe ve kutsal yoga metinlerinde uzmanlık kursları sunmaktadır.
Yaşam, “Zamanla, öğrenciler geniş bir yoga eğitimi alacak” dedi. “Bir hafta, bir sınıf belirli bir asana odaklanabilirken, bir sonraki haftaki tema daha metafizik konuları tartışabilir.”
Başlangıç ​​sınıfları ayakta durma pozisyonlarını vurgulayarak başlar, ardından öne eğilmelere, eğilmelere ve inversiyonlara ilişkin talimatlar uygulanır. Bu sınıflar ayrıca tezahüratları da tanıtmaktadır. Sınıf programları hakkında daha fazla bilgi veya bölgenizde sertifikalı bir eğitmen bulmak için, jivamuktiyoga.com adresini ziyaret edin .
Kali Ray TriYoga
1980’de bir grup meditasyonuna liderlik ederken, bir dizi akan, sezgisel hareketler sezgisel olarak Kali Ray’e (Kaliji) geldi. Meditatif bir ortamda öğretilen yoga.
İlk seviye, yavaş, rahatlatıcı ve gençleştirici bir uygulamadır. Genellikle müzik eşliğinde olan sınıf, akış içinde doğal uyum ve nefes üzerine odaklanır ve meditasyonla sona erer. Bir asana (duruş), pranayama (nefes nefese) ve mudra (mühürler) birliği olan bu uygulama, derinlemesine meditasyondur ve rahatlamayı ve iç huzurunu teşvik eder. Daha fazla bilgi için kaliraytriyoga.com adresini ziyaret edin .
Beyaz nilüfer
Beyaz Lotus Yoga, iki eklektik arka planı ve yılların deneyimini öğrencilerin dengeli bir kişisel uygulama geliştirmelerine yardımcı olmak için sıradan olmayan bir öğretim yaklaşımına dönüştüren Ganga White ve Tracey Rich’in ortak bir çabasıdır. California, Santa Barbara, Santa Ynez Dağları’ndaki 40 dönümlük inzivalarında, bu karı koca ekibi, hafta sonu ve hafta içi kaçamağından 16 günlük öğretmen eğitim programlarına kadar değişen programlarla tam bir yoga daldırma deneyimi sunuyor.
White Lotus Yoga, yeteneğinize veya konfor seviyenize bağlı olarak nazikten kuvvetli olan, akıcı bir vinyasa uygulamasıdır. Ek olarak, sınıf formatları uyum, nefes ve yoga ile ilgili teorik anlayışı içerir. Daha fazla bilgi için whitelotus.org adresini ziyaret edin .
Detaylara dikkat
Iyengar
Bu, her duruşun inceliklerini inceleyen yoğun bir odak noktası olan Iyengar Yoga’nın ticari markasıdır.
Bir Iyengar sınıfında, pozlar (özellikle ayakta duruşlar) tipik olarak diğer yoga okullarından çok daha uzun süre tutulur, böylece uygulayıcılar bu sistemin talep ettiği kesin kas ve iskelet uyumuna çok dikkat edebilirler. Ayrıca, ABD’de uygulanan muhtemelen en popüler yoga türü olan Iyengar’a özgü olarak, yaralanmalar veya yapısal dengesizlikler gibi özel ihtiyaçları karşılamak için kemerlerin, sandalyelerin, blokların ve battaniyelerin de dahil olduğu desteklerin kullanılmasıdır.
“İleri virajlarda, örneğin, birinin hamstringleri esnek değilse, omurganın uzatılmasına yardımcı olmak için bir pervane kullanabilir. Duvar genellikle çeşitli pozlarda destek sağlamak için kullanılır” diye açıklıyor. San Francisco’daki Iyengar Yoga Enstitüsü. “Sahne kullanmak, öğrencilere destek vererek pozlarını derinlemesine nefes almada daha fazla özgürlük sağlar.” Daha fazla bilgi için iyisf.org adresini ziyaret edin .
şifa
Bütünleştirici Yoga Terapisi
1993’te MA, Joseph Le Page, San Francisco’da Bütünleştirici Yoga Terapisini (IYT) kurdu. Le Page, özellikle hastaneler ve rehabilitasyon merkezleri de dahil olmak üzere tıbbi ve genel sağlık merkezleri için tasarlanmış bir yoga öğretmeni eğitim programı geliştirmiştir.
Dünyada iki haftalık IYT yoğunluğu, sağlık uzmanları, yoga öğretmenleri ve vücut uzmanlarına hafif duruşlar, rehberli görüntüler ve kalp hastalığı, psikiyatrik bozukluklar ve AIDS gibi belirli sağlık sorunlarının tedavisi için nefes alma teknikleri konusunda uyarlama eğitimi veriyor.
Le Page, “İyileşme kim olduğumuzun en derin bölümüyle bağlantı kurar” diyor. “Program, hastanın tüm seviyelerine – fiziksel, duygusal ve ruhsal – hitap ederek iyileşme sürecini ayrıntılı olarak vurgular. Bu terapötik uygulamanın bir örneği, kalp hastalığı olan hastalara, kendilerini ve durumlarını her seviyede daha iyi tanımalarını öğretmektir. yojik yaşam tarzı değişikliklerini, nefes alma tekniklerini, durumlarına uygun asanaları, dolaşım sistemi için yönlendirilmiş görüntüleri ve kalbi iyileştirmeye odaklanan meditasyonu kullanmak. ” Daha fazla bilgi için iytyogatherapy.com adresini ziyaret edin .
Viniyoga
Yaşam boyunca seyahat ederken, fiziksel, duygusal ve entelektüel olarak her seviyede sürekli gelişmekte olduğumuz bir sır değil. Öyleyse neden bu geçişleri ele almaya ve entegre etmeye yardımcı olacak bir yoga rutini uyarlamıyorsunuz? Aslında, Viniyoga, tam da bunu yapmak için tasarlanmış güçlendirici ve dönüştürücü bir uygulamadır.
TKV Desikachar tarafından yaratılan bu nazik uygulamada, pozlar pratisyenin ihtiyaçları tarafından belirlenen dizilerde nefes ile senkronize edilir. Hawaii adası Maui’deki Amerikan Viniyoga Enstitüsü’nün sahibi ve öğretmeni Gary Kraftsow’a göre, Viniyoga, her insanın ihtiyaçları için büyüdükçe ve değiştikçe entegre bir uygulama geliştirme metodolojisidir.
“Çocuklarımız olarak, uygulamamız beden ve zihnin dengeli büyümesini ve gelişmesini desteklemelidir. Yetişkinler olarak sağlığımızı korumalı ve dünyada üretken olma yeteneğimizi desteklemelidir. Ve yaşlılar olarak sağlığı korumamıza ve Kraftsow, “kendini gerçekleştirme arayışı daha derin” diyor. Daha fazla bilgi için viniyoga.com adresini ziyaret edin .
Svaroopa
Bu yoga tarzı, tanıdık pozlar yapmanın farklı yollarını öğretir; bel kemiğinde başlayarak ve her bir omurga boyunca ilerleyerek omurganın açılmasını vurgular. Her poz, asana, anatomi ve yoga felsefesinin temel ilkelerini bütünleştirir ve Patanjali tarafından Yoga Sutra’da svaroopa olarak adlandırılan aşkın içsel deneyimin gelişimini vurgular . Bu, aynı zamanda iyileşmeyi ve dönüşümü de destekleyen bilinç odaklı bir yogadır.
Svaroopa Yoga, Master Yoga Akademisini kuran ve yöneten Rama Berch tarafından geliştirildi ve her ikisi de California’da La Jolla’da bulunan Dr. Deepak Chopra’nın Sağlıklı Yaşam Merkezi için yoga programını yarattı. Berch, asanaların öğretiminin giderek sinir bozucu hale geldiğini, çünkü öğrenciler “pozunu bedeninden açmak yerine bedenlerine dayamaya çalışıyorlar” dedi. Öğrencilerini her asana’nın daha derin etkilerine yöneltmenin yollarını aramaya başladı; onlardan “öğrenilmesi gereken pozlar yerine açılışı sağlayan açılar” olarak bahsetti. Yeni öğrenciler bunu çok kolay ulaşılabilir bir tarz olarak görüyor, genellikle rahat ve omurgada derin bir iyileştirici etkiye sahip olan sandalye pozlarından başlıyor. Daha fazla bilgi edinmek veya bölgenizde bir öğretmen olup olmadığını öğrenmek için, masteryoga.org adresini ziyaret edin .
Bikram
Bikram yoga dersine girerken terlemeyi bekleyin. Her stüdyo, sıcaklığın 100 derece Fahrenheit’i zorladığı sıcaklıklarla yoga’nın doğduğu iklimi çoğaltmak için tasarlandı.
Neden sauna benzeri etki? “Ter, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor çünkü” diyor Boram, Colorado’daki Hindistan Yoga Koleji’nin sahibi Radha Garcia. “Vücudunuz bir sünger gibidir. Temizlemek için, taze kan ve oksijenin dolaşımını sağlamak ve bağışıklık sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için sıkmanız gerekir.”
İçten dışa doğru sağlıklı kalmanın bu yöntemi, her bedensel sistemin düzgün işleyişini ele almak için 26 geleneksel hatha duruş dizisini sıralayan Bikram Choudhury tarafından tasarlanmıştır.
Choudhury ilk kez 1971’de Amerikan Tıp Birliği sponsorluğunda, kronik hasta hastaları tedavi etmek için yoga kullanarak yaptığı çalışmaları göstermek için Hindistan ziyaretinde bulundu. Bugün Choudhury, Los Angeles’taki stüdyosunda her yaştan ve yetenekli öğrencilere ders vermeye devam ediyor ve burada sertifikalı bir öğretmen eğitim programı yürütüyor. Daha fazla bilgi için, bikramyoga.com adresini ziyaret edin .
Phoenix Rising Yoga Terapisi
Phoenix Rising Yoga Therapy, klasik yoga ile çağdaş müşteri merkezli ve vücut-zihin psikolojisi unsurlarının bir birleşimidir. Fiziksel gerilimlerin ve duygusal blokların güçlü bir şekilde salınmasını kolaylaştırabilir. Yardımlı yoga duruşları, güdümlü nefes alma ve yönlendirici olmayan diyaloglar yoluyla, fiziksel ve duygusal kendinizin bağlantılarını deneyimleyebilir, salıvermeyi, kişisel gelişimini ve bedenin, zihnin ve ruhun iyileşmesini teşvik edebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, pryt.com adresini ziyaret edin .
Aydınlanmaya Kolaylık
Sivananda
Özünde, Sivananda Yoga öğrencilere asırlık “Kimim?” Sorusunu yanıtlamalarına yardım etmeye yöneliktir. Bu yoga pratiği, öğrencilere “hizmet etmeyi, sevmeyi, vermeyi, temizlemeyi, meditasyon yapmayı, gerçekleştirmeyi” öğreten Hindistan Rishikesh’ten Swami Sivananda’nın felsefesine dayanıyor. Bu hedefe ulaşmak için Sivananda, akıl, yürek, beden ve zihin de dahil olmak üzere insan deneyiminin her seviyesini tanıyan ve sentezleyen bir yolu savundu.
1957’de öğrencisi Swami Vishnu-devananda bu öğretileri Amerikalı izleyicilere tanıttı. Birkaç yıl sonra, Vishnu-devananda, Sivananda’nın sistemini beş ana ilke halinde özetleyen Uluslararası Sivananda Yoga Vedanta Merkezlerini kurdu: uygun egzersiz ( asanalar ); düzgün nefes alma ( pranayama ); uygun rahatlama ( Savasana ); uygun beslenme (vejeteryan); ve pozitif düşünce ( Vedanta ) ve meditasyon ( dhyana ).
Dünyada 80’den fazla merkezin yanı sıra , omurganın gücünü ve esnekliğini arttırmak için 12 temel duruşun vurgulandığı hatha yoga pratiğini takip eden küllükler ve öğretmen yetiştirme programları vardır. Öğrencilerin stres atmalarına ve enerjiyi tıkamalarına yardımcı olan ilahi, pranayama ve meditasyon da dahildir. Daha fazla bilgi için sivananda.org adresini ziyaret edin .
integral
1966’da Rahip Sri Swami Satchidananda yog felsefesine tüm nesil gençleri tanıttı: “rahat bir beden, huzurlu bir zihin ve faydalı bir yaşam.” Amacı, insanların yoga öğretilerini günlük çalışmalarına ve dünya çapında daha fazla barışı ve hoşgörüyü teşvik edeceğini umdukları ilişkilerine entegre etmelerine yardımcı olmaktı.
Manhattan’daki New York Integral Yoga Enstitüsü Başkanı Swami Ramananda, “Integral Yoga, meditasyon olarak yapılan, fiziksel çaba ve rahatlamayı dengeleyen klasik hatha duruşlarını kullanıyor” diyor. Nazik bir asana uygulamasına ek olarak, sınıflar ayrıca rehberli gevşeme, nefes alma uygulamaları, ses titreşimi (mantra ya da ilahın tekrarı) ve sessiz meditasyon içerir. Daha fazla bilgi için integralyogaofnewyork.org adresini ziyaret edin .
Ananda
Sadece sert bir vücut inşa etmekten çok hedeflerini yüceltmek isteyenler için, Ananda Yoga istenmeyen gerilimleri serbest bırakırken, ruhsal gelişim için bir araç sağlar. 1960’lı yıllarda Swami Kriyananda, Ganda Paramhansa Yogananda (Bir Yoganın otobiyografisi yazarı) altında yoğun bir yoga eğitiminin ardından Kaliforniya’ya döndükten sonra Ananda’yı belirli bir yoga tarzı olarak geliştirdi. Ananda Yoga’nın Kaliforniya’daki Nevada City’deki Expanding Light inzat merkezindeki öğretmen eğitimi programının yöneticisi Rich McCord, “Bu sistemin en benzersiz kısmı, poz tutarken sessiz onaylamaların kullanılmasıdır” diyor. McCord, açıklamaların her asana’nın ince faydalarının derinleşmesine ve artırılmasına yardımcı olduğunu, beden, enerji ve zihin hizalamak için bir teknik sağladığını açıklar.
Tipik bir sınıfta, eğitmenler öğrencilerini enerjiyi beyne doğru hareket ettirmek ve vücudu meditasyon için hazırlamak üzere tasarlanmış bir dizi yumuşak hatha duruşuyla yönlendirirler. Sınıflar ayrıca uygun uyum, kolay duruş geçişleri ve yoga ve kişisel farkındalığın iç boyutlarına bir keşif yapmayı kolaylaştırmak için kontrollü solunum egzersizlerine (pranayama) odaklanmaktadır. Daha fazla bilgi için expandinglight.org adresini ziyaret edin .
Kundalini
Tantra yoga yolundan kaynaklanan Kundalini Yoga, bir zamanlar sadece seçilmiş birkaç kişi tarafından uygulanan sıkı bir şekilde korunan bir sır olarak kaldı. Ancak 1969’da Yogi Bhajan, Kundalini’yi Batı’ya getirerek bu geleneği değiştirmeye karar verdi. Yogi Bhajan’ın mantığı, herkesin “sağlıklı, mutlu ve kutsal” olmasının doğuştan haklı olduğu felsefesine dayanıyordu ve Kundalini’nin tüm dini yollardan ruhani arayışçıların daha büyük potansiyellerine girmesine yardımcı olacağına inanıyordu.
Kundalini Yoga’nın pratiği, duruşları, dinamik nefes alma tekniklerini ve “Sat Nam” (“Ben gerçeğim” anlamına gelir) gibi mantraları zikretmek ve meditasyon yapmaktır. Uygulayıcılar omurganın tabanında enerjiyi uyandırmaya ve yedi çakranın her biri boyunca yukarı çekmeye odaklanırlar. Daha fazla bilgi için, 3HO.org adresini ziyaret edin .
Ishta
Entegre Hatha, Tantra ve Ayurveda Biliminin kısaltması olan ISHTA, şu anda Irvington, New York’ta yoga stüdyosunda atölye çalışmaları yapan Güney Afrikalı yerli Alan Finger’nın yoga beynidir . Finger, 37 yıllık öğretim deneyimini Sivananda ve ekici keşiş Barati altındaki eklektik çalışmalarla harmanlayarak, her yaştan ve yetenekli öğrencilere yaşamın sınırsız enerjisiyle iletişim kurmalarına yardımcı oluyor.
Los Angeles merkezli ISHTA eğitmeni Rod Stryker, “Duruş dizisi, öğrencilerin bireysel duyularını algılamanın ve algılamanın ötesinde bir yaşam enerjisi gücü ile bütünleştirmelerine yardımcı olmak için tasarlandı” diyor. “Bu görselleştirme için bir araç ve daha eksiksiz hale gelmenin bir yolu.”
Tipik bir ISHTA sınıfı, akran Ashtanga tarzı asanaları Iyengar’ın kesin yöntemiyle karıştırırken, pranayama ve meditasyon egzersizlerini de içerir. Eğitmenler, derslere ısınma pozları ile başlarlar, daha sonra kademeli olarak daha zorlu bir uygulamaya hazırlanırlar. Daha fazla bilgi için beyoga.com adresini ziyaret edin .
Kripalu
Batı Massachusetts’in Berkshire bölgesinde yer alan Kripalu Yoga ve Sağlık Merkezi, 20 yıllık bir süre boyunca yogi Amrit Desai ve Kripalu personeli tarafından geliştirilen bir yoga sistemini öğreterek binlerce kişinin kendini keşfetme yolu boyunca rehberlik etmesine yardımcı oldu. .
1970’lerde, Hint gurusu Kripaluvananda’nın altında çalışırken Amrit, vücudunun zihninin yönü olmadan kendiliğinden bir duruş akışında hareket etmeye başladığını hissetti. Bu derin prana salınımı (yaşamın enerji gücü) Amrit’te derin bir dönüşüm sağladı, bu yüzden bu hareketleri başkalarına öğretebileceği üç uygulama aşamasına dönüştürdü.
Kripalu Yoganın üç aşaması şunları içerir: kasıtlı uygulama (uyum, nefes ve bilincin varlığına odaklanma); kasıtlı teslimiyet (duruşların hoşgörü ve ötesi seviyesine bilinçli bir şekilde tutulması, konsantrasyon ve iç düşünce ve duyguların odağını derinleştirme); ve hareket halindeki meditasyon (bedenin tamamen iç gerilimleri serbest bırakması ve bedenin bedensel ve zihinsel gerilimleri serbest bırakması ve derin meditasyona girmesi için gereken hareketleri gerçekleştirmesi için gereken bilgeliğe tam olarak güvenmesi). Daha fazla bilgi için kripalu.org adresini ziyaret edin .
Anusara
Anusara “ilahi irade akımına adım atmak” anlamına gelir. Anusara Yoga, hatha yogaya, insan ruhunun kesin biyomekanik bilimi ile harmanlandığı entegre bir yaklaşımdır. Hem ruhsal olarak ilham veren, hem de dış ve iç vücut uyumu hakkında derin bir bilgiye dayanan yeni bir hatha yoga sistemidir. Terapötik olarak etkili ve fiziksel olarak dönüştürücü olabilir. Bu yoganın temel felsefesi, her insanın her bölümde eşit derecede ilahi olmasıdır – beden, zihin ve ruh. Her öğrencinin çeşitli yeteneklerine ve sınırlamalarına saygı duyulur ve onurlandırılır. Anusara Yoga, üç önemli uygulama alanı ile kendisini diğer hatha yoga sistemlerinden ayırıyor:
Tutum: Uygulayıcı, gerçek doğasına uyanmak için bir özlemle zarafet açmaya dengelendi.
Hizalama: Her poz, vücudun farklı bölümlerinin bütünleşik bir farkındalığı ile gerçekleştirilir.
Eylem: Her poz, kas stabilitesinin geniş bir iç serbestlikle dengelendiği kalbin sanatsal bir ifadesi olarak gerçekleştirilir. Daha fazla bilgi için, anusara.com adresini ziyaret edin .
Tibet
Tibet Yoga, Budistler arasında bir dizi tantrik meditasyon ve pranayama uygulamalarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Batı’da Tibet Yoga’nın fiziki uygulamaları hakkında çok az şey bilinmesine rağmen, 1939’da Peter Kelder , “Gençleşmenin Beş Riti” adlı Tibet kökenli kökenli bir dizi sırayı anlatan Gençlik Çeşmesi Antik Sırrı’nı yayınladı . 1994 yılında yoga öğretmeni Christopher Kilham, Beş Tibetliler: Sağlık, Enerji ve Kişisel Güç İçin Beş Dinamik Egzersiz (İç Gelenekler) adlı bu egzersizlerin modern bir versiyonunu yayınladı . Beş akan hareketten oluşan bu aktif egzersiz, öğrencileri hareket halinde tutar. Yeni başlayanlar 10 veya 12 tekrar ile başlar ve kademeli olarak tam rutinin 21 tekrarına kadar çalışırlar. Sınıfları bulmak zor olabilir.
Tibetli Budist keşiş Tarthang Tulku, Kum Nye adlı modern Batı için bir başka antik hareket uygulamasını da uyarladı. Doğada, güçlü Beş Tibetlilerden daha fazla tefekkür eden Kum Nye, bedeni ve zihni birleştirmeye çalışır ve “ince bedenle etkileşim” anlamına gelir. Daha fazla bilgi için, Tulku’nun Kum Nye Gevşemesi bölümüne bakınız veya nyingma.org adresini ziyaret ediniz .
Hatha
Bir yoga stüdyosunun sınıf broşürüne göz atıyorsanız ve sunulan yoga basitçe “hatha” olarak tanımlanıyorsa, öğretmen yukarıda açıklanan stillerden iki veya daha fazlasının eklektik bir karışımını sunuyor. Stüdyonun öğretmenine ya da direktörüne, nerede çalıştığını ve pozların uzun bir süre boyunca tutulup tutulmadığını veya bir poztan diğerine hızlıca hareket etmesinin beklenip istenmeyeceğini ve meditasyon yapıp yapmadığını sormak iyi bir fikirdir. ilahi dahildir. Sınıf kuvvetli veya daha meditatif ise bu size daha iyi bir fikir verecektir.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.