Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Yoga Bharadvaja’nın Bükümü.

27.01.2019
377
A+
A-
Yoga Bharadvaja’nın Bükümü.

Yoga Bharadvaja’nın Bükümü
Yumu%25C5%259Fak%2Bb%25C3%25BCk%25C3%25BCm
Yumuşak büküm

Bu yumuşak büküm omurga ve karın organları için bir toniktir.
(bah-ROD-va-JAHS-anna) , Bharadvaja = Vedalar’da toplanan ilahileri bestelemeye yetkin yedi efsanevi seçmenden biri
Bharadvaja’nın Bükümü: Adım Adım Talimatlar
Aşama 1
Bacaklarınız dışarıda olacak şekilde yere oturun. Sağ kalçanıza dönün, dizlerinizi bükün ve bacaklarınızı sola çevirin. Sol ayak bileği sağ kemerde dururken ayaklarınızı sol kalçanızın dışındaki yere koyun.
Adım 2
Nefes alın ve ön gövdeyi uzatmak için sternumun üstünden kaldırın. Ardından, sol kalçayı zemine çok yakın ya da çok yakın tutarak gövdenizi sağa doğru çekin ve bükün. Bel kemiğini zemine doğru uzatın ve alt kısmını tekrar uzatın. Karnı yumuşat.
Aşama 3
Sol elinizi sağ dizinizin altına sokun ve sağ elinizi sağ kalçanızın yanındaki zemine getirin. Sol omzunuzu hafifçe geriye doğru çekin, göğsünü sağa döndürmeye devam ederken bile omuz bıçaklarınızı sırtınıza sıkıca bastırın.
4. adım
Başınızı iki yönden birine çevirebilirsiniz: sağa döndürerek gövdenin bükülmesine devam edin; ya da sola çevirerek ve ayağınızın sol omzuna bakarak gövdenin bükülmesini önleyin.
Adım 5
Her inhalasyon sternum boyunca biraz daha kaldırılır ve yerdeki parmakların itilmesi ile kullanılır; Her ekshalasyonla biraz daha bükün. 30 saniye ila 1 dakika kaldıktan sonra bir ekshalasyonla serbest bırakın, başlangıç ​​pozisyonuna dönün ve aynı süre boyunca sola doğru tekrarlayın.
Bharadvajasana I
Poz Seviyesi
1
Kontrendikasyonlar ve Dikkat Edilecek Noktalar
İshal
Baş ağrısı
Yüksek tansiyon
Uykusuzluk hastalığı
Düşük kan basıncı
Adet

Değişiklikler ve Aksesuarlar

Bu pozun daha kolay değişmesi için, sandalyeyi sağa doğru geri getirin. Dizlerinizi bir araya getirin ve topuklarınızı doğrudan dizlerinizin altına sokun. Nefes verin ve sandalyenin arkasına doğru çevirin. Sandalyenin yanlarına yaslanın ve sandalyeyi geriye çekiyormuşçasına, dirseklerinizi yukarı ve yanlara doğru kaldırın. Kolları üst sırtını genişletmeye yardımcı olmak için kullanın ve bükümü omuz bıçakları arasındaki boşluğa taşıyın.
Poz derinleştirmek
Bu poztaki zorluğu, kolların ve ellerin pozisyonlarını biraz değiştirerek artırabilirsiniz. İlk önce sağ kolunuzu sağa doğru bükerken arkanızda dolaştırın ve çevirin. Mümkünse, sol kolu sadece dirseğin sağ eliyle tutunuz; yapamıyorsanız, sol dirseğin etrafına bir kayış geçirin. Ardından sol kolunuzu dışa doğru çevirin (avuç içi dizlerden uzağa bakacak şekilde) ve elinizi sağ diz altına kaydırın, avuç içi zeminde.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.