Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20 °C
Az Bulutlu

Türkiye’den ABD’nin açıklamalarına çok sert cevap!

06.01.2019
349
A+
A-
Türkiye’den ABD’nin açıklamalarına çok sert cevap!

Türkiye’den ABD’nin açıklamalarına çok sert cevap!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’ye gelmeden bir gün önce, İsrail ziyareti sırasında ABD’nin Suriye’den çekilmesini bazı şartlara bağlayan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a sert sözlerle cevap verdi.

%25C4%25B0brahim%2BKal%25C4%25B1n
İbrahim Kalın

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, “Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye’nin Suriye’de operasyon düzenlemesini istemiyoruz” demişti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG’yi savunan Bolton, “Kuzey Suriye’den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ’in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye’nin ABD’nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE’DEN BU AÇIKLAMALARA SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan Bolton’un sözlerine sert cevap geldi. Kalın, “Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye’nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir. Mesele, PKK/PYD/YPG’nin kendisine tabi olmayan Kürtlere de zulmederek kurmaya çalıştığı düzen ve ülkemize yönelik terör eylemleridir. Bir terör örgütünün ABD’nin müttefiki olamayacağı ise izahtan varestedir” dedi.

Kalın açıklamalarının devamında “DEAŞ’la mücadele kisvesi altında ayrılıkçı bir gündemle hareket eden PYD ve YPG, PKK terör örgütünün Suriye koludur ve Suriye Kürtlerini temsil edemez. Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye’nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır. Türkiye, Suriyeli kardeşleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliğin sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.