Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13 °C
Yağmurlu

Topuk Dikeni Yaşam kalitenizi Düşünür.

29.01.2019
497
A+
A-
Topuk Dikeni Yaşam kalitenizi Düşünür.

Topuk Dikeni Yaşam kalitenizi Düşürür.

Ayak%2Btopu%25C4%259Fu%2Bdikeninin%2B%25C3%25A7%25C4%25B1kt%25C4%25B1%25C4%259F%25C4%25B1%2Byer
Ayak topuğu dikeninin çıktığı yer

Topuk dikeni çok fazla ayakta kalmaktan ve  ayağınıza uygunsuz ayakkabı giymekten meydana gelen çengel şeklinde nasırlaşma dır. Bu nasırlaşma fazla ayakta kalınca yada sert tabanlı ayakkabı giyince  zamanla sinirlere dokunarak ve acı vererek gün içerisinde sizi rahatsız etmeye başlar.
Ayağınızda topuk dikeni var mı? anlamanın en güzel yolu sabah yataktan kalkınca terliksiz betona basın eğer topuğunuz da diken varsa yanmaya başlar. İşte o zaman siz topuk dikeni sahibisiniz demektir.
Peki bu topuk dikeninin çaresi var mı ? elbetteki var sizlere tecrübelerimden yararlanarak ortaya koyduğum hatta birebir uyguladığım bir kaç dikenden kurtulma metotları vereceğim.
dünyanın parasını vererek topuk dikeni için satılan topuğun uzun altına gelecek şekilde delik tabanlıklara para vermeyin.
öncelikle ayakkabımızın topuk kısmına kendi hazırladığımız yumuşak kalın süngerin ortasını  tam topuğumuzun bastığı yere gelecek şekilde yuvarlak biçimde oyunuz.  ayağınızdaki dikenin boşluğa gelmesini sağlayıp baskı almayacağı için ayağınızı rahatsız etmeyecektir.

İkinci uygulamamız düz ayakkabı yerine hafif topuklu (falça) ökçe tercih etmemiz olacak. Düz tabanlı ayakkabı giydiğinide tüm vücudunuzun ağırlığı topuk kısmınıza biner buda ayağınızı rahatsız eder.
 okuokubil.com

Ayakkab%25C4%25B1%2Btopuk%2Bk%25C4%25B1sm%25C4%25B1
Ayakkabı topuk kısmı

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Çok faydalı teşekkürler

  2. Anonim dedi ki:

    evet topuk dikeni gerçekten çok kötü bir şey