Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Ses Nefesinin Yogası

27.01.2019
439
A+
A-
Ses Nefesinin Yogası

Ses Nefesinin Yogası

Artan nefes farkındalığı ve kontrolü için bu pranayama tekniğini uygulayın.
Prana Mudra
(s-VAR-ah)
svara = ses, burun deliklerinden solunan hava
ac4c0b47 4fff 4cd7 a6d5 d9afd9ab4488
(s-VAR-ah)
svara = ses, burun deliklerinden solunan hava

Adım adım
Aşama 1
Geleneksel olarak, beden-zihnimizi (ve tüm maddi evrenin) oluşturan beş “element” (su, ateş, hava, eter), her biri enerjik olarak burun deliklerimizin astarlarının üzerindeki sabit bir nokta ile ilişkilidir. Böylece, bedenimizi zihnimizi bu noktalardan nefes alıp vermeyerek yönlendirerek etkilemek ve dönüştürmek mümkündür. .
Adım 2
Bu alıştırma geleneksel öğretimin bir çeşididir, çünkü iki noktamız geleneksel değildir ve temelde güçlü değildir ve hemen hedefimiz nefes almamızla daha yakından tanışmaktır. Bu noktalar (her bir burun deliğinde iki tane) septumun hemen yanındaki “iç burun deliği” ve burnun “kanadının” (ala) altındaki “dış burun deliği” dir.
Aşama 3
Konforlu bir şekilde oturun ve burun deliklerinizden içeri ve dışarı girerken nefesinize katılın. Muhtemelen ikisi arasında bir fark hissedeceksiniz; Örneğin, soluduğunuz septumun yanındaki sağ burun deliğinize, ancak sol burun deliğiniz kanatların altına dokunuyor.
4. adım
Bir veya iki dakikayı izleyin, daha sonra soluklarınızı iç burun deliklerinizden geçirin (veya “daraltın”). Bir iki dakika devam edin.
Adım 5
Normalde 30 saniye nefes aldıktan sonra, dış burun deliklerinizin altındaki nefeslerinizi kanalize etmeye (veya “genişletmeye”) başlar, nefesinizi “genişletir”. Yine bir veya iki dakika boyunca devam edin, ardından 30 saniye boyunca normal nefes alıp verin.
6. adım
Sonunda iç ve dış nefesleri birleştirin ve birkaç dakika yavaşça nefes alın. Svara Yoga’nın bu versiyonunu Ujjayi veya Kapalabhati (ekshalasyonda) sırasında uygulayabilirsiniz.
Poz Bilgisi
Sanskritçe Adı
Svara Yoga Pranayama
Poz Seviyesi
1
Kontrendikasyonlar ve Dikkat Edilecek Noktalar
Yüksek tansiyonunuz veya kalp rahatsızlığınız varsa Surya Bhedana’dan kaçının

Her iki nefesi de aynı gün yapmayın

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.