Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Personel Tarafından Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

02.01.2019
1.736
A+
A-
Personel Tarafından Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

Personel Tarafından Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

Personel indirimleri indirimsiz ürünlerde % 25 indirimli ürünlerde % 15 dir. Ayrıca ödeme indirimi yapılmaz. Bu indirimlerden personel ve personelin 1.derece yakınları faydalanabilir. Personel alışveriş faturalarını mağaza yönetimine imzalatır, faturanın fotokopisi ön muhasebe tarafından dosyalanır ve kayıt altına alınır. Personelin 1 yıl içinde alabileceği ürün sayısı 7’dir.

Mesai saatlerinde mağaza içerisinde misafir kabul edilmez.

Personel dolaplarını kilitli tutar, dolaplarına ürün koyamaz, ayıramaz. Personel, ürün barkotlarını her ne amaçla olsun dolapta tutamaz.

Mağaza yöneticileri çıkış saatlerinde personelin çanta ve poşetlerini kontrol eder.

Depo kapısı sadece ürün giriş ve çıkışlarında mağaza yöneticisi, mağaza yönetici yardımcısı ya da reyon yöneticileri tarafından açılır ve kontrol altında tutulur. Bu ekip el terminalinden sorumludur, kullanımını ve muhafazasını üstlenir.

Mağaza içinde, depo çıkışında sigara içmek yasaktır.

Mağaza personeli mağaza yönetimi tarafından belirlenen yemek ve çay saatlerine uyar, mağazadan her ayrılma durumda ilgili yöneticiye bilgi verir.

Ürün kontrolünde satış danışmanları kadar kasiyerler de sorumludur, kasada satılan ürünlerin numarası mutlaka kontrol edilir.

Mağaza personeli akşam kapanışlarda satış alanı ve depoyu düzenli bırakır, çöpler atılır (Şirket poşetleri kullanılmamalıdır).

Mağaza yönetimi ve tüm personel alışveriş merkezi içinde diğer firmaların ürünleri ve çeşidini takip eder. Gereken durumlarda İstanbul ofis ürün yönetimi ve mağazalar koordinatörünü bilgilendirir.

Spor firmaları ya da başka ayakkabı,Konfeksiyon, satıcı ve imalatçı firmalarının mağazaya yaptıkları ziyaretler ilgili birime ve mağazalar koordinatörü’ne bildirilir. Ziyaret sırasında (yorum yapmadan) gereken notlar alınır.

Mağaza kapanışlarında elektrik panosunda ana makine ve kesintisiz güç kaynağı (ups) hariç diğer elektrik bağlantıları kapatılır.

Kasa ve ön muhasebede yer alan ups girişlerine sadece bilgisayarlar bağlı olacaktır. Bu cihazlar başka amaç için kullanılamaz.

Mağaza personeli mağaza içinde cep telefonu ile konuşamaz. Cep telefonları, personelin kişisel dolabı içinde tutulacaktır.

Her personel, kendi personel kıyafetinin temizliği ve kullanımından sorumludur. Personel ter kokusu ile ilgili olarak da gereken önlemi alır.

Personel, saç, diş, el bakımına dikkat etmelidir. Erkek personel mutlaka günlük sakal tıraşı olmalıdır. Bayan personel de çok abartılı olmamak koşulu ile günlük makyajını yapmalıdır. Abartılı kolye, yüzük ve küpe gibi aksesuarlar takılmamalıdır.

Personel ile ilgili olarak herhangi bir olay ya da gelişme olduğunda durum İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne zaman geçirmeden bildirilir.

Personel indirim rakamları temsilidir her firmanın kendine göre personel indirimi bulunmaktadır.Bazı firmalar personel indirimi yapmayabilirler.

Diğer Konular İçin TIKLAYINIZ

 

Personel Tarafından Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir

Personel Tarafından Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir

Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.