Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21 °C
Açık

Ortalama bir yetişkin için doğru uyku miktarı nedir?

27.01.2019
442
A+
A-
Ortalama bir yetişkin için doğru uyku miktarı nedir?

Ortalama bir yetişkin için doğru uyku miktarı nedir?

Aslında Ne Kadar Uyuyabiliriz?
V%25C3%25BCcudun%2Bdin%25C3%25A7%2Bkalmas%25C4%25B1%2Bi%25C3%25A7in%2Buyku%2B%25C5%259Fart
Vücudun dinç kalması için uyku şart
Şu an içinde yaşadığımız dünyayla ilgili sorunlardan biri, bazı insanların daha az uykuda yaşamayı hedefledikleri bir şey olarak görmeleridir. Sürekli olarak sürülmeleri ve uykuyu ikincil bir gereksinim olarak görmeleri gerektiğini düşünüyorlar. Bu kesinlikle durum böyle değil. Sağlıklı ve tamamen üretken olmak için ne kadar uyumaya geldiklerinde herkes farklıdır. Bununla birlikte, ortalama bir yetişkin, her yirmi dört saatlik periyotta yaklaşık 7/8 saat uykuya ihtiyaç duyar.
Bundan daha az uyku alırsanız, sağlığınızın olumsuz yönde etkilenmesi ihtimali yüksektir. Yeterince uyuyamaz sanız neler olabileceğine ve uyuma düzeninizi iyileştirmek için ne yapabileceğinize bir göz atalım.
Doğru miktarda uyku almazsanız ne olabilir?
Farkında olmayabilirsiniz, ancak vücudunuz uykuda iken kendini onarır ve canlandırır. Bu, yeterince uzun süre uyuyamaz sanız, vücudunuzun bunu tam olarak yapma şansını kaçırdığı anlamına gelir. Uykusuzluk, aynı zamanda günlük işlevleri düşünme ve yürütme şeklinizi de olumsuz yönde etkileyebilir. [1] Bu sadece bir uykusuz geceden sonra gerçekleşebilir. Araba sürerken veya işte makine kullanırken konsantre olmada sorun yaşayabilirsiniz. Bu iki durum da tehlikeli olabilir.
İhtiyacınız olan yaşamsal uyku nasıl elde edilir
Yeterince uyuyamıyorsanız, sorunu denemek ve çözmek için atabileceğiniz adımlar vardır.
Her gün aynı saatte uyu.
Yatağınıza düzenli bir zamanda almak her zaman mümkün olmayabilir, ancak mümkün olduğu kadar sık ​​yapmanıza yardımcı olur. Vücudunuzun bir rutine alışmasına yardımcı olur ve daha kolay uyumayı sağlar.
Kafeinden ve diğer uyarıcılardan uzak durun.
Bir uyarıcı olarak yatmadan önce doğrudan kafein kaçınmalısınız. Aynısı nikotin ve alkol için de geçerlidir.
Uyumadan önce rahatlayın.
İyi uyuduğun uzdan emin olmak istiyorsanız, sizi rahatlatan bir uyku öncesi rutini geliştirebiliyorsanız bu iyi bir fikirdir. Bu, ılık bir banyo yapmak gibi şeyleri içerebilir.
Uyku ortamınızı optimize edin.
Her zaman mümkün olduğunca karanlık bir odada uyumayı denemelisiniz. Mavi ışık yayan elektrikli cihazların kapatılmasına özellikle dikkat etmelisiniz. [2]
Yatağınızın uygun olduğundan emin olun.
Yatağınızdan doğru miktarda destek almak önemlidir. Şu anki yatağınız eskiyse ve sıkılığını yitirdiyse, yenisine yatırım yapmanın zamanı gelmiş olabilir. En iyi Kanada minderine bakın ve iyi bir gece uykusu almanıza nasıl yardımcı olabileceğini görün.
Burada verdiğimiz tüm ipuçları, her gün ihtiyacınız olan 7 veya 8 saatlik uykunuzu almanıza yardımcı olacaktır.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.