Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19 °C
Az Bulutlu

Mutluluk, Bilgelik, Enerji ve Şifa: 5 Kosha Enerji Organını Anlamak İçin kılavuz.

27.01.2019
704
A+
A-
Mutluluk, Bilgelik, Enerji ve Şifa: 5 Kosha Enerji Organını Anlamak İçin kılavuz.

Mutluluk, Bilgelik, Enerji ve Şifa: 5 Kosha Enerji Organını Anlamak İçin kılavuz.
5 Koshas İçin Bir Kılavuz
T O 5 koshas veya kılıflar ( Pancha Kosha ) ilk özetlenen Taittiriya Upanishad . Kelimenin tam anlamıyla “ev” veya “kılıf” olarak çevrilen koshas, ​​düzenleme sürecini en açıklayıcı, ayırt edilemeyen potansiyelden (okyanus) bedenin (dalga) fiziksel biçimine eşler. 5 Koshas’ın her biri aşağıdaki şekilde adlandırılmıştır:
 Ananda (Bliss), Vijnana (Bilgelik), Mana (Zihinsel), Prana (Enerji) ve Ana (Fiziksel) bedenler.
maya ve kosha .
 Biliyoruz Kosha kılıfı anlamına gelir ve maya hayali gelir. Bu son ekler, bunların bizi Kaynaktan ayırdığı görünen düzenlemenin aldatıcı kılıfları olduğunu gösterir, ancak aslında değildir. Böylece, Ananda-maya-kosha , “Bizi bütünden ayırmış gibi görünen mutluluğun kılıfı” anlamına gelir. Kosos’un hepsi aynı şekilde çevrilebilir. Bu, somutlaştırılmamıza rağmen, biz Kaynağından ayrı olmadığımız ve asla ayrılmadığı mızın pekiştirmenin ince bir yolu.
5 koshas, ​​enerjinin en açık olmayan potansiyel çorbasından yavaş yavaş yoğunlaştığı ve eninde sonunda somut ve görünür fiziksel beden olarak bildiğimiz ve gördüklerimize yoğunlaştığı ince süreci tasvir eder. Koshasları veya bedenleri giderek görünür ve maddileşmiş kılıflar olarak anlamanın bir metaforu, Bliss bedenini eter, Bilgelik beden havaya, Zihinsel beden buhar, Enerji bedenini suya ve Fiziksel beden buzluya karşılaştırmak olacaktır. Buzu etkilemek veya şekillendirmek, suyu etkilemekten daha zordur. Su seviyesinde (Enerji kütlesi), su hangi yönde olursa olsun vereceğini kabul edecektir, oysa buz seviyesinde (Fiziksel gövde) aynı değişiklikleri yapmak için bir çekiç ve keski kullanmamız gerekir. Göreceğiniz gibi, Yoga Nidra’nın ana araçlarından biri olan “ Dikkat” ( Sankalpa)), bu prensibi kullanır.
Düzenleme işlemi ilk önce, Bliss cisim veya Anandamaya kosha’daki formsuz enerjiden en ince enerji yoğunlaşmasına geçer. Bliss cesedi bir okyanusta ilk oluşum olarak düşünün, tam olarak oluşan bir dalgaya doğru şişmeye başlar. Bu kılıfın, ilk mutasyondan birliğin “okyanus” bütününden ayrı ve ayrı bir varlık olarak “ben” hissine kadar yükseldiği söylenir.
Beş koshas diyagramı5 koshas’a genel bakış.
 

5%2Bkoshas%2527a%2Bgenel%2Bbak%25C4%25B1%25C5%259F
5 koshas’a genel bakış

Bliss cisim veya Anandamaya kosha , 5 koshasın en güçlü olanıdır ve ilk formunu icat eder. Sıradan farkındalıkla Kaynak arasındaki en iyi örtü. In Taittiriya Upanişada müteakip Vedanta okullar nihai Reality veya Self çevreleyen son perde olarak kabul rağmen, Bliss beden, transandantal Öz veya Kaynak kendisi eşdeğer görülüyor. İkincisi ile gideceğiz – Bliss gövdesi, Gerçekliği veya Benliği en üst seviyeye çıkarmak için son perde olarak. Kaynak saf ışık ve sevgi ise, en ince örtü olarak Kaynaktan en büyük parlaklığı aldığı için Bliss gövdesidir. Her kılıf daha da yoğunlaştıkça Kaynaktan daha da uzarsa, Kaynağın ışığı bu belirgin ayrılık örtülerinden daha az içeri girebilir.
1. Anandamaya kosha, Bliss Bedeni
Bliss gövdesi, formsuz Kaynak ile form arasındaki bağlantıdır. Shiva ve Shakti’nin veya bilincin ve enerjinin buluştuğu ve birbirine karıştığı yer burasıdır . En saf sessiz neşe duygusu olarak deney imlenir. Sebep veya sebep olmadan durgunluğa ve kusursuz memnuniyetine sadık kaldığımız bir alandır. Korku, arzu ya da yetersizlik duygusu yoktur. Bliss bedenindeki sevginin deneyimi, bir zıtlığa sahip olan duygusal bir coşku değildir, aksine çok büyük bir kalbin kendiliğinden açılmasıdır, gözlerinize gözyaşları gelebilir. Size her şeyde büyük bir şükran ve birlik hissi verir. 5 koshas arasında, bu, Benliğin İlahi mutluluğunu yansıtır.
Aydınlanmış-Yaşam-Kılavuzu-Kapak-Hi-Res
Özgür Aydınlanmış Yaşam Kursu: Mutluluğunu, Sağlığını, Refahını ve Bilincini Bir Üst Seviyeye Taşı
Yaşamınızdaki ve ilişkilerinizdeki sağlık, mutluluk, refah, huzur ve akış yaratmak için güçlü fikirleri ve teknikleri keşfedin.
İndir-Düğme 
İnsanların büyük çoğunluğu, uyanıkken Bliss bedenini nadiren deneyimleyecektir. Bu anlardan biri, aşık olduğumuzda olabilir. Kalp kendiliğinden açılır ve biz değil, sadece aşkımızın nesne ile, birinde hissediyorum, ama varoluş kendisiyle. Derin kalp açma deneyimlerinin yanı sıra Andamaya kosha, uyku veya uykuya benzer durumlar sırasında en iyi şekilde kendini gösterir. Yoga Nidra’nın Bliss bedenine giden güçlü bir yol olmasının nedeni budur.
Bliss cisim Kaynağın yansıyan ışığıdır. Kaynaktan tek farkı, bir bireysellik duygusu ya da “Ben-ben” – saflık hissi içermesidir. Bliss bedeninde yer alan bilinçdışı zihin veya chitta olarak adlandırılan kişiselleştirilmiş bilincimizdir . Bir bilgisayarın sabit diski gibi, her yaşam deneyiminin bıraktığı izlenimleri kaydeder. Bu gösterimlere samskaras denir.. Burası tüm hayatın hatıralarının, deneyimlerinin ve görüntülerinin depolandığı yerdir. Çekirdek duygular, alışkanlıklar, bağlar ve izlenimler burada bulunur. Düşüncelerden daha derinde, motivasyonlarımızı ve eğilimlerimizi içimizden çekmeye devam eden zihinsel yollara bırakılan kalıcı izler gibi. Nihayetinde tekrarlama yoluyla bizim için ikinci bir nitelik kazanmış olan eylemleri de içeriyor. Özellikle 5 koshas ve Anandamaya kosha ile çalışmak bunları değiştirmeye yardımcı olabilir.
Chitta, Nedensel cismi — Bliss cismi için başka bir isim içermektedir. Nedensel beden, bireysel ruhun yeniden doğduğu ve yeniden doğuştan kaldığı söylenen araçtır. Geçmiş yaşamlardan taşınan karmik izleri içerir, ancak çevreye bağlı olarak belirli bir yaşamda yalnızca çok az kişi açığa çıkar. Chitta ya da bireysel bilinç, fena değil. Farklı karakterimizi, kişiliğimizi ve aklımızı belirler. Ancak, kişiselleştirilmiş bilincimizde tutulan bazı şeyler yardımcı değildir. Yoga Nidra doğrudan bu “sabit sürücüye” (chitta) erişebilir ve üzerinde bulunanları yeniden yazmak için bir araçtır.
Işıklı durumunda, Anandamaya kosha, Kaynağın mutluluğunu yansıtır. Kaynak doğasına uyurken, Anandamaya kosha, bilinçsiz anılar, izlenimler ve eğilimlerin deposu olan chitta ile birlikte çalışır. Benlik yerine bu izlenimlerle (samskaralar) özdeşleştiğimizde, Bliss bedenindeki aşkın ışık ve sevgiden çok, kendi zihinsel şeylerimizi – inançları, kavramları ve geçmişi deneyimleriz. Samskaras ile tanımlandığında, bu izlenimler ve ortaya çıkan eğilimler, formsuzları hem faydalı hem de yararsız şekillerde yönlendirebilir ve yönlendirebilir. Yoga Nidra, bu programlamayı doğrudan formsuz ve form arasındaki bu kritik değişim istasyonunda yeniden yazmak için bir araç olarak kullanılabilir .
2. Vijnanamaya kosha, Bilgelik gövdesi
Okyanustan ve bir dalgaya doğru yükselen görünür forma doğru enerjinin yoğunlaşması Bilgelik gövdesi veya Vijnanamaya kosha’dır. Vijnana, “yargılama ya da ayırt etme gücü” anlamına gelir. Vicdanı içerir ve yüksek aklın tüm işlevlerini içerir ve kapsar. Yüksek zihin ayırt edici zeka olarak çalışır. Ayrıca Buda denir . Görevi gerçek olanla gerçek olmayanı ayırt etmektir.
Bilgelik bedeni dış aklın (Manamaya kosha, Zihinsel beden) aldığı gelen duyusal izlenimleri sindirir ve analiz eder ve ardından ondan anlam çıkarır. Bundan sonra seçimlerimiz yapılır ve daha sonraki eylemler bunları yürütmek için bedene ve eylem organlarına iletilir.
5 koshastan, Bilgelik bedeni, bazıları bilinçli farkındalığımızın dışında tutulan bir bilgi deposuna sahiptir. Düzgün çalışırken, bu bilinçli ve bilinçsiz bilgi anlayışı, zihnin açıklığını, iyi karar vermeyi ve seçici seçimleri ortaya koymak için kullanılır. Bilgelik bedeni önceden programlanmış koşullanmadan veya bunun ötesinden çalışabilir. Programlanmış algının bir fonksiyonu olarak, Bilgelik bedeni bizim zekamızdır – felsefe, bilim, mantık ve akıl gibi daha yüksek düşünce seviyelerine bakma ve bunlara katılma kabiliyetimiz.
Bununla birlikte, Bilgelik gövdesi, geçmiş programlama tarafından çözülmediğinde, yalnızca aklın ötesinden çalışabilir ve Kaynağın kendisini bilmekten kaynaklanan gerçek bilgeliğe erişebilir. Bilgelik Bedeni hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, ebedi olanın gerçek olduğunu, zamansalın geçtiğini ve dolayısıyla gerçek olmadığını algılayabilme kapasitesine sahiptir. Bu, kitaplar aracılığıyla öğrenilen edinilen bilgilerin bir işlevi değildir, ancak deneyimler yoluyla bilinir. Yüksek potansiyeline açılan bir Bilgelik beden sezgiyi, bilgeliği, tanığın bilincini ve nesnelliği getirir.
Engellenmediğinde, Bilgelik bedeni sizi gerçeğe doğru yönlendiren ve Kaynağın kendisini tanıyan içsel bir bölme çubuğu gibi davranır. İç yönlendirme sisteminiz olarak işlev görür. Layman’ın ifadesiyle, kişi “daha ​​yüksek Benlik” veya içsel biliş olarak adlandırılabilir. Bazıları buna içgörü, açık görüş veya daha derin algı diyebilir. Bozuk, Vijnanamaya kosha bozulmamış netlik ile algılayabilir. Herhangi bir duruma dair dengeli, nesnel bir bakış mevcuttur. Ne olduğunu görebiliyor, olduğu gibi. Ancak, kabul edilen korku, inanç, sonuç ve yorumlar, Bilgelik vücudunun gerçek ile gerçek dışı arasında ayrım yapma yeteneğini bulanıklaştırabilir.
Genellikle bu, gerçeği olduğu gibi görmediğimiz anlamına gelir; geçmiş hatıralarımız ve inançlarımızla filtrelenmiş gerçekliği görüyoruz. Artık içgörü ya da bilmeye erişimimiz yok, çünkü net bir şekilde göremiyoruz. Biz sadece bize doğru yürüyen bir erkek ya da kadın görmüyoruz, geçmişte yaşadığımız acıyı bize hatırlatan bir erkek ya da kadın görüyoruz; bu yüzden onlardan kaçınırız. Veya bir erkeği veya kadını potansiyel bir ortak olarak görüyoruz çünkü bize sevdiğimiz babamızı veya annemizi hatırlatıyorlar; bu yüzden onlara doğru hareket ediyoruz. Ne olduğunu görmüyoruz, olduğu gibi. Korku ve arzularımızı, bu insanın üzerine binmiş olarak görüyoruz. Bu korku ve bağlanmalar bizi belli şekillerde hareket etmeye zorluyor. Bu eğilimlere vazo denir.
Bliss bedeninde tutulan her ne olursa olsun, Bilgelik bedenini etkileyebilir. Bunun nedeni, koshaların hiyerarşik bir şekilde hareket etmeleridir – her biri bir sonrakinden daha rafine, ancak altındakileri etkiliyor. Bu nedenle, Bliss vücutta tutulan her şey, bağlandığında diğer tüm koshaları etkileyecektir.
Ekler ve korkular, Bliss’in vücudunda samskaralar olarak bulunur. Korku ve bağlanma, Bilgelik bedeninin netliğini en çok bulanıklaştıran etkenlerdir. Hiçbir korkumuz veya bağlılığımız olmadığı zaman, bir arkadaşınıza sağlam, tarafsız ve nesnel bir öneride bulunabiliriz. Bununla birlikte, kendi hikayemize veya dramaya dahil olduğumuzda, özellikle gerçekten istediğimiz bir şeyi kaybetmekten korktuğumuzda, açıkça görmemizi kaybederiz. Netliğimiz ve kararımız bulanık ve bizim için hangi eylemin doğru olduğunu fark edemiyoruz.
Sonuçta, bilinçli olarak inandığımız ve hareket ettiğimiz şeyler, Bliss bedeninde tutulan bilinçdışı bir izlenim ya da bir eğilim haline gelebilir. Birini defalarca belirli bir şekilde değerlendirdikten sonra, farkında bile olmadan bunu yapmaya devam edebiliriz. Bilinçli bir karar bilinçdışı bir varlık haline geldi; Dikkatli ayrımcılığın dışında düşünme ve davranışlarımızı otomatik olarak yönlendirir. Yoga Nidra, bilinçli farkındalığımızın dışında bilinçdışı bir kalıp haline gelse bile, bu çekirdek programlamayı etkileyebileceğimiz 5 koshastan bizi Bliss bedenine götürmek için tasarlandı.
Yoga Nidra’da, biz de Tanık aracılığıyla Bilgelik bedeni ile çalışıyoruz. Dis-kimlik biz açıkça geçmişte tarafından bilgi, ama bunun gölge düşürmüş değil ne hediye görebileceği şekilde tanık aracılığıyla, geçmiş anılar, inanç ve sonuçlar elde boşluk yaratır kazandı.
3. Manamaya kosha, Zihinsel Beden
Bliss ve Bilgelik bedenlerinden daha brüt ve dalganın tam şekline doğru hareket eden Zihinsel bedendir. Zihinsel bedeni göremesek de, Bliss veya Bilgelik bedenlerinden daha kolay tanımlanabilir. Sonuçta, düşünceleri ve etkilerini gelip giderken tanımlayabiliriz. Zihinsel beden, Manamaya kosha veya düşünce süreçlerinden oluşan beden olarak adlandırılır. Genel anlamda, dışsal ortamdan duyusal izlenimler almamızı ve sindirmemizi sağlayan dış akıldır. Zihinsel beden en çok gözlerle bağlantılıdır. Gözleri kapattığımızda, hemen Zihinsel bedeni susturmaya başlıyoruz. Zihinsel beden veriyi alır ve Bilgelik bedeniyle birlikte bilgiyi yorumlar,
In Yoga Sutralarına , Patanjali diyor 1.2: “Yogash chitta vritti nirodaha” “Yoga aklın değişikliklerin dinlendirme olan” Sanskritçe olarak, sözleri, Yoga Nidra, biz yoluyla (yol, gelen duyular enerji kırıcı olan manas – Ebeveyn beden) birlikte zihin dalgalanmalarına neden olan chittada bulunan bilinçsiz ön programlama ile etkileşime girer.). Yoga, bu akıl dalgalanmalarının hareketsizliğidir (vrittis). Bu zihinsel dalgalanmalar veya vrittis’ler hala durduğu için gerçek doğamız açığa çıkar. Kendini, alışkanlık olarak tanımladığımız zihin dalgalanmalarının ötesinde algılamak için yeterince açıklığa sahibiz. Örneğin, chitta’mızda (sabit sürücü) “dışarıda bırakılma” ile ilgili çözülmemiş duygularımız veya sonuçlarımız varsa ve piknikte yer almayan tek kişi biziz, Zihinsel beden (manas) aracılığıyla gelen bilgiler etkileşimde bulunur. Geçmiş sonuçlarımız ve inançlarımız (Bliss’in bedenindeki chitta’da tutulur), akılda dalgalanmalar veya düşmelere neden olur. Ortaya çıkan dalgalanmalar veya iç tepkiler, Yoga Nidra’da hala kalır, böylece onun ötesinde olanı algılayabiliriz.
4. Pranamaya kosha, Enerji Bedeni
Enerji bedeni veya Pranamaya kosha, Zihinsel bedenden daha brüt ve daha somuttur. Enerjiyi bedende çok net bir şekilde hissedebiliyoruz. Enerjiyi göremememize rağmen, bedenimizdeki duyumlar bize sezgi veya içgüdüsel işaretler olarak net sinyaller verir. Bilgelik beden seviyesindeki içgörü ile Enerji beden seviyesindeki sezgi arasındaki fark fiziksel duyudur. Enerji bedeni, bağırsak hisleri veya dürtüleri gibi, dil olmadan bedensel duyumla konuşur.
Bilgelik beden düzeyinde, içgörü bilgi ve kelimeler biçiminde gelebilir. Ne yapacağınızı, ne söyleyeceğinizi, nasıl davranacağınızı söyleyen yüksek Benlikten bilgi alabilirsiniz. Neredeyse senin aracılığıyla konuşuyor. Enerji vücut düzeyinde, Kaynak da konuşur, ancak duyu dili yoluyla. 5 Kossa’yı ayrı ayrı tanımlasak da birbirlerine bağlı bir ağ olduklarını unutmayın. Her şey her şeyi etkiliyor. Öyleyse, “iç kısma çubuğumuz” bize içgörü ve duyu yoluyla da konuşabilir.
Enerjiyi Fiziksel bedende sansasyon olarak hissederiz, çünkü Enerji bedeni Fiziksel bedeni çevreler ve demlendirir. Evrensel Prana’nın Fiziksel bedene girdiği ve onu çakra sistemi ve vücudun organlarını ve sistemlerini besleyen binlerce meridyen veya nadis vasıtasıyla canlandıran mekanizma olarak işlev gören enerji veya Prana gövdesidir (Pranamaya kosha) . Bu, kalp atışını yapan, akciğerlerin nefes aldığı Enerji bedeninin pranasıdır. Enerji bedeni Fiziksel bedeni terk ettiğinde, Fiziksel bedeni ölür.
Öyle homeostazı korur ve vücudu iyileşene Prana -ve geri biçimsiz için bizi almaya potansiyele sahiptir İlahi görünür yönüdür aynı Prana olduğunu. Prana, içindeki Ruh’tur. Hıristiyanlıkta buna Kutsal Ruh denirdi. “Oğul” u (siz ve ben) “Baba” ya (Kaynak) bağlayan şey budur. Prana bedeni veya Ruhu Kaynak’la olan bağlantı sonucu çok güçlü olduğunda, Prana bedeni çıplak gözle, vücudun çevresinden yayılan belirli bir parıltı veya aura olarak bile görülebilir. Bu, pek çok geleneğin içinde azizlerin ve mistiklerin etrafında bir hale getirilmiştir.
5. Anamaya kosha, Fiziksel Beden
Son olarak, en yoğunlaşmış enerji formu Fiziksel beden veya Anamaya kosha’dır. Tam olarak görünen tezahürdeki dalgadır. Ana , “yiyecek” veya “pirinç” anlamına gelir; çünkü içeri aldığımız yiyeceklerden oluşur. Maddi, görünür, en yoğun ve en az değiştirilmesi kolaydır. Kaynağın en uzağında, en az ışığı ve parlaklığı alır. Bununla birlikte, tüm vücutlar ne kadar netleşirse, 5 koshas da o kadar şeffaf ve daha az yoğunlaşır ve sonuçta gözle görülür şekilde daha parlak bir ciltlenme ve cilt elde edilir. Yoga Nidra’yı sürekli yapmaya başladığınızda bu etkiyi göreceksiniz.
Bliss cisim ayrıca Nedensel cisim olarak da bilinir. Görünmez ve somut değildir – ince duyular için bile. Bilgelik, Zihinsel ve Enerji bedenleri birlikte “İnce beden” olarak adlandırılır. Fiziksel beden “Brüt beden” olarak adlandırılır.
Yoga Nidra’nın Amrit Yöntemi, en çok Enerji bedenine odaklanır. Enerji bedeni fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak iyileştirilmiş bir seviyede iyileşme kapasitesine sahiptir. Zihinsel ve Mutluluk bedenlerinin aksine, Enerji bedeni hissetmek ve hissetmek için brüt, ancak su gibi – hızlı ve etkili bir şekilde şekillenebilecek ve değiştirilebilecek kadar incedir. Zihinsel ve Bliss bedenlerini ve kaba Fiziksel bedeni hızlı ve kolay bir şekilde etkileyebileceğimiz yer.
KAMINI DESAI, Ph.D

okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.