Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22 °C
Az Bulutlu

Migren Tanımı ve Araştırma Sonuçları.

27.01.2019
353
A+
A-
Migren Tanımı ve  Araştırma Sonuçları.

Migren Tanımı ve  Araştırma Sonuçları.

her insan mutlaka başında bir ağrı ve gözlerine doğru inen bir sızı ile karşılaşmıştır. Bu migrenin ta kendisidir. Araştırmalar migrenden nasıl kurtulacağımızı ve daha hafif nasıl atlatacağımız yönündedir.

Migren%2Bbelirtileri
Migren belirtileri
Araştırmacılar bu çalışmada farklı bir yaklaşım kullandılar: kortikal kalınlığın ölçülmesi için yüzey bazlı bir MRI tekniği.
Yüzey alanı anormallikleri ve kortikal kalınlık migreni olan bireylerde, kortikal hacmin 2 bileşeni tamamlayıcı ve farklı bilgi parçaları sağlayan değerlendirildi. Kortikal katlamanın bir sonucu olarak geç fetal gelişim sırasında kortikal yüzey alanında çarpıcı bir artış olurken, gelişim ve hastalığın bir sonucu olarak tüm yaşam boyunca kortikal kalınlığın dinamik bir değişimi vardır.
Migrenli 63 kişiden ve 18 sağlıklı kişiden T2 ağırlıklı ve 3 boyutlu T1 ağırlıklı beyin görüntüleri elde etmek için MRG (manyetik rezonans görüntüleme) kullanıldı. Özel yazılımlar ve istatistiksel analizlerden faydalanarak yüzey alanı ve kortikal kalınlık tahmin edildi ve bu, bireylerin radyolojik ve klinik özellikleri ile korele idi.
Kontrollere kıyasla, migreni olan bireylerde, ağrı işleme ile ilgili bölgelerde daha düşük yüzey ve kortikal kalınlık alanı görülmüştür.
Araştırmanın en önemli sonucu, migreni olan bireylerde meydana gelen kortikal anormalliklerin, kortikal yüzey alanının modifikasyonu ile belirtildiği gibi, içsel bir yatkınlık ile kortikal yüzey alanının modifikasyonu ile belirtildiği gibi, hastalıkla ilgili işlemler arasındaki dengenin bir sonucudur. kalınlık. Doğru kortikal anormallik ölçümleri, migreni olan bireyleri daha iyi tanımlamaya ve durumun altında yatan patofizyolojik süreçlerin anlaşılmasını iyileştirmeye yardımcı olabilir.
okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.