Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Mağaza Denetim Örneği

02.01.2019
503
A+
A-
Mağaza Denetim Örneği

Mağaza Denetim Örneği

Mağazaların her ay kontrol edilmesi gerekiyor bu hem personelin daha aktif olmasını hem yöneticinin işleri daha iyi takip etmesi için gerekli bir mevzuattır.
Takip etmediğiniz bir işin yapılmadığından emin olabilirsiniz.
aşağıdaki örnek bir mağazanın nasıl çalıştığını ne gibi eksiklerinin olduğunu anlatan canlı bir örnektir.

Mağaza açılışı 09:00 da oldu personel vaktinde mağaza önünde idi girişden sonra yavaş hareket ediyorlar temizlik mop atma ve paspas yapma ile devam ediyor taki saat 11:00 e kadar bu arada içeri giren müşteriler içersinin yaş olmasından dolayı rahatsızlık duyup fazla kalmak istemiyorlardı bu ilk günkü sabah giriş ve yapılan işler izlenimim oldu .

Oysaki bir temizlik elamanlarının olması hem satış danışmanları rahatlatır hemde temizliğin bir an önce bitmesini sağlar.Ayriyeten personel reyonuna konstrante olamıyor çünki mop temizlik derken reyonuna zaman ayıramıyor bunu ilerleyen günlerde daha iyi gözlemledim satılan ürünler repete istenmemiş depolar düzensiz olmaktan ziyade müşteriye ürün çıkarılacak dizayn şeklinde dizilmemiş karmaşık bir şekilde dizilmişti.

Ürünü müşteriye sunmak için depodan rahat bir şekilde bulamadıklarını bizzat burcu hanım kendisi ifade etti .

images
Mağaza Denetimi

Burcu hanıma giz programındaki bazı eksik yönlerini gösterip kasa ve müşteri hizmetlerine bakan personelede bildiklerinin yanına ek olarak bazı detayları gösterdim.

Direk mağazaya gelen ürünleri okutmak için var olan el terminalini kurdurup ayarladıktan sonra işlemlerin nasıl olacağı bilgisini mağaza şefi ve yetkili diğer arkadaşa uygulamalı olarak ve not tutturarak anlattım.

Çarşıdaki spor mağazalarını gezerek işimize yarayacak personel bulma işlemini bir personel bularak tamamladım işbaşvuru formunu doldurdu burcu hanım görüşüp işe alacaktı.

Mağaza içi bazı regole işlerini yaptım detaylı olarak vaktim olmadığı için ne yapılması gerektiği konusunda bilgiler verdim.

Mağaza düzenini her reyon regolesini yapmak vitrindeki ve depodaki ürünleri daha kolay bir şekilde bulmalarını ve artık düzenin böyle sağlanması için bizim mağaza açılış ekibini üç günlüğüne buraya mutlaka göndermemiz gerektiğini düşünüyorum.

İçlerinde ayakkabı mesleğini azda olsa yapmış ama sadece tokat gibi küçük bir şehirde yapması gerektiği gibi yaptıkları için bizim konseptimizi uygulamaları şu an mümkün gözükmüyor.

Bizim uygulamalarımızı yapıp öğretip bir an önce mağazayı daha iyi hazırlamamız lazım çünki hemen yakınımıza çok yakında x bir açılıyor .
Okuokubil.com

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.