Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18 °C
Az Bulutlu

Kuru Maya Nasıl Yapılır?

01.01.2019
1.523
A+
A-
Kuru Maya Nasıl Yapılır?

 Kuru Maya Nasıl Yapılır?

Yarım saat müddetle ,95 k. en iyi cins rendelenmiş şerbetciotu (Maya otu) 4000 k. su ile kaynatılır ve sonra süzülür.Maya henüz sıcak iken içerisine 1750 k . çavdar unu veya elenmemiş çavdar unu ilave edilir.
Karışım oda suhunetine kadar soğuyunca içerisine 167 k. iyi cins maya karıştırılır. Ertesi gün karışımda fermentasyon başlar. Karışıma bu vaziyette iken 4000k.arpa unu ilave edilerek hamur haline getirilir ve ince yuvarlak safihalar halinde güneşte kurutulur.Kullanmak için bu safihaları toz haline getirmek ve sıcakca bir su içerisinde bir gece bekletmek kıyafet eder. Bu şekilde bekletilen maya bir gün sonra bira mayası yerine kullanılabilir.

586629b92a623
Resim yazısı ekle

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.