Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Kemiklerden Tutkal İmalatı

01.01.2019
1.280
A+
A-
Kemiklerden Tutkal İmalatı

Kemiklerden Tutkal İmalatı

2000 litre %7,5 luk asit klorhidrik mahlulü hazırlanır.1000 kg kemik 24 saat müddetle bu mahlule daldırılır.
Hakikatte 5000 litre asit mahlulünde bir ton kemik muamele edilmelidir. Bu şekilde mevcud asitin ancak %40 ı teorik olarak kifayet etmektedir.
Muamele sonunda kemik üzerindeki mahlul dökülür ve kemikler bundan sonra nir kaç defa tutkal imali bahsinde izah edilen şekilde sıcak su ile muamele edilmek suretle tutkalı çıkarılır ve sonra preslerde sıkılarak içerilerinde kalmış olan tutkal çıkarılır. Tutkalın yağının ayrılması tasfiye ve kurutulması aynen tutkal imali bahsinde yazılan şekilde yapılır.
Tutkal imali mevzuunda aşağıdaki kitabı tavsiye ederim.
DIE TIERISCHEN LEIME.
Alıntıdır.

zhivotnij klej opisanie osobennosti sostav vidi i otzivi 3
Tutkal Yapımı

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.