Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24 °C
Az Bulutlu

Kahve İçmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

27.01.2019
298
A+
A-
Kahve İçmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kahve İçmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kahvenin tip 2 diyabete karşı koruyucu etkisini açıklayan olası bir moleküler mekanizma keşfedilmiştir. Tip 2 diyabet gelişiminde rol oynadığına inanılan vücudun cinsiyet hormonları olan östrojen ve testosteronun biyolojik aktivitesi, SHBG (cinsiyet hormonu bağlayan globulin) olarak bilinen bir protein tarafından düzenlenir. Ve SHBG plazma seviyelerinin kahve tüketimiyle arttığını ortaya koydu.
Günde en az 4 fincan kahve tüketen kadınlar, kahve içmeyenlere kıyasla diyabet geliştirme riski% 50 daha azdır. SHBG seviyeleri ayarlandığı zaman koruyucu etki kayboldu.
 

Kahvenin%2BFaydalar%25C4%25B1
Kahvenin Faydaları

Daha önceki araştırmalarda sürekli olarak tip 2 diyabet riski ile kahve tüketimi arasında bir “ters ilişki” olduğu görülmüştür. Kahve tüketimi arttıkça diyabet riski de azalır. Kahvenin, insülin toleransını artırarak veya metabolizmayı artırarak vücudun glikoz toleransını iyileştirebileceğine inanılıyordu.
SHBG gen kodlamasında iki mutasyon ve tip 2 diyabet riski üzerine etkileri, daha önceki araştırmalarda tanımlanmıştır. Biri SHBG’nin kan seviyelerine bağlı olarak diğerini arttırırken riski azaltır.
Cinsiyet hormonlarının tip 2 diyabet gelişiminde oynadığı önemli rol birçok çalışmada rol oynamıştır ve sadece biyolojik olarak aktif olan SHBG tarafından düzenlenen seks hormonları değil, aynı zamanda doğrudan seks hormonuna aracılık eden çeşitli hücre reseptörlerine de bağlanabilir. sinyalizasyon.
SHBG’nin kan seviyelerinin tip 2 diyabet gelişimine genetik duyarlılık üzerinde bir etkisi olduğu görülüyor ve şimdi kahve tüketimi gibi diyet faktörlerinin diyabet riskini etkileyen bu proteini etkileyebileceği, SHBG seviyesi ne kadar düşükse, risk o kadar yüksek bilinen herhangi bir diyabet risk faktörü dışında.
Araştırmacılar, günde 4 fincan kafeinli kahve tüketen kadınların, sigara içmeyenlere kıyasla SHBG seviyelerinin anlamlı derecede yüksek olduğunu ve kahve içmeyenlere kıyasla diyabet geliştirme olasılığının% 56 daha az olduğunu keşfettiler. Koruyucu SHBG gen kopyası da olan bireylerin, kahve tüketiminden daha fazla yararlandığı görülüyordu.
SHBG’nin kan seviyelerini kontrol ettikten sonra kahve tüketimine bağlı riskteki azalma anlamlı değildi. Bu, tip 2 diyabet riskindeki azalmanın SHBG’ye aracılık ettiğini göstermektedir.
Kafeinsiz kahve tüketimi, SHBG düzeyleri ile diyabet riski arasında anlamlı bir ilişki göstermedi.
Kahve
kahve

Arkadaşlarınızla Paylaşın:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.